Arkadaşlar merhaba yaklaşık 1 ay önce dişi muhabbet kuşuma 1 erkek aldım petshopdan ve erkeği kafese koyduğum gibi eş olmaya başladılar öpüşmeler tatlı tatlı bir birlerini kaşımalar vs. 1-2 hafta sonrada ilk yumurtamı aldım şuan 4 tane yumurtam var 3'ü dolu kontrol ettim dişi kuş arada yuvalıktan çıkıp çılgınlar gibi kaşınıp kaşınıp tekrar yuvaya girdğini fark ettim baştan bitten şüphelenmedim yuvalıkda talaş var o yüzden kaşındırıyor herhalde deyip geçiştirdim hep dün akşam gece tuvalete kalktım ve şu mubişlere bir bakayım dedim ışığı açtım kuşların yanına doğru gittim tüneklerde ufak ufak minicik siyah böcekler gördüm kaçışıyorlardı sanki ışığı açtığım için biraz araştırma yaptım ve bit oldğunu anladım sabahı kafesi güzelce çamaşır suyuyla tünekleri telleri bit lavralarının olabilecek heryeri temizledim sonra duruladım ve sirkeli bezle sildim tünek salıncak vs. yuvalıkta da vardır bit lavraları muhtemelen ben bu yuvalığı nasıl temizliycem içinde 4 tane yumurta var anneyi strese sokmak istemiyorum yumurtaları kırabiliyormuş
petshopdan bit ilacı istedim bana deep lix bio- nature spray verdi bit ilacıymış sözde internette araştırma yaptım bitlerin oluşturduğu yaraları ve tüy sağlığı için diyor bitleri öldürür tarzı birşey demiyor yarın tekrar bit ilacı alıcam sorum şu yuvalığı nasıl bitlerden arındıra bilirim yardım edin