Bit sorunu | YARDIM EDİN |

KeyST

Yeni Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
Demirtaş
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 1 ay önce dişi muhabbet kuşuma 1 erkek aldım petshopdan ve erkeği kafese koyduğum gibi eş olmaya başladılar öpüşmeler tatlı tatlı bir birlerini kaşımalar vs. 1-2 hafta sonrada ilk yumurtamı aldım şuan 4 tane yumurtam var 3'ü dolu kontrol ettim dişi kuş arada yuvalıktan çıkıp çılgınlar gibi kaşınıp kaşınıp tekrar yuvaya girdğini fark ettim baştan bitten şüphelenmedim yuvalıkda talaş var o yüzden kaşındırıyor herhalde deyip geçiştirdim hep dün akşam gece tuvalete kalktım ve şu mubişlere bir bakayım dedim ışığı açtım kuşların yanına doğru gittim tüneklerde ufak ufak minicik siyah böcekler gördüm kaçışıyorlardı sanki ışığı açtığım için biraz araştırma yaptım ve bit oldğunu anladım sabahı kafesi güzelce çamaşır suyuyla tünekleri telleri bit lavralarının olabilecek heryeri temizledim sonra duruladım ve sirkeli bezle sildim tünek salıncak vs. yuvalıkta da vardır bit lavraları muhtemelen ben bu yuvalığı nasıl temizliycem içinde 4 tane yumurta var anneyi strese sokmak istemiyorum yumurtaları kırabiliyormuş :( petshopdan bit ilacı istedim bana deep lix bio- nature spray verdi bit ilacıymış sözde internette araştırma yaptım bitlerin oluşturduğu yaraları ve tüy sağlığı için diyor bitleri öldürür tarzı birşey demiyor yarın tekrar bit ilacı alıcam sorum şu yuvalığı nasıl bitlerden arındıra bilirim yardım edin :( 

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Geçmiş olsun..
Tahta yuvaliksa bitlerden arindirmaniz çok zor..
Yenisi ile değiştirmek çare. .
Kafestende yıkayarak çıkmaz..
Bit tozu yapın her yere..kafese yuvaya. .bolca..
Tüne k suluk yemlik ne varsa atın. .yeni alın. .
Ardap yada perdap ise yarar. .sprey..
Kuşlara ense damlası yapın..

KeyST

Yeni Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
Demirtaş
Özcan DUMAN' Alıntı:
Geçmiş olsun..
Tahta yuvaliksa bitlerden arindirmaniz çok zor..
Yenisi ile değiştirmek çare. .
Kafestende yıkayarak çıkmaz..
Bit tozu yapın her yere..kafese yuvaya. .bolca..
Tüne k suluk yemlik ne varsa atın. .yeni alın. .
Ardap yada perdap ise yarar. .sprey..
Kuşlara ense damlası yapın..
bit ilaçları alıcam zatende benim sorum yuva değişikliği yapsam yerini yadırgayıp yumurtaya yatmama gbi sorun çıkarırmı? bide bir şey daha sorucam kutudan bi yuva yapıp yumurtuları ona alsam ve şuan bit'li yuvalığı çamaşır suyu dolu bi kovada 1 saat filan bekletsem faydası olmaz mı ??

Caner1806

Üyemiz
Adı
caner
Soyadı
çetin
yuvalık değiştirir isen yuvalığın aynısından bulman lazım faklı bir model veya renk farklı olursa kuş girmez girince de yumurtaları kırar değiştirme her zaman risktir ayrıca deep fix etkili bir bit ilacı kokusu çok yoğun ben kullanıyorum

KeyST

Yeni Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
Demirtaş
yuvalığı dedğm gibi kartondan yapıp koydum şuan hala yumurtalara yatıyor arkadaşlar demekki o yumurtaya yatmama , yumurtayı kırma olayı kuştan kuşa değişiyor  alkisd alkisd ilk başta çok tedirgindi karton yuvaya girip girip çıktı 3-4 kez sonra içersine döktüğüm talaşları bi düzenleyip yumurtaları altına çekti ve hala yatıyor erkeğinde az önce içeri girip dişiyi beslediğine şahit oldum sorun yok gibi  alkisd bitli yuvaya gelicek olursak hala çamaşır sulu kovada :D suyun üstüne çıkmış bitleride gördüm yarında bit ilacını temin ettikmi sorun çözülür inşallah bye_happy bye_happy bye_happy bye_happy bu arada kartondan yuvayı görmek isteyen olursa koyabilirim buraya :D

turqer

Üyemiz
Adı
Türker
Soyadı
SEZGİN
Benzer sorunla karşılaştım. Kısaca çözüm önerilerim:

Hızlı çözüm için ARDAP sprey kullanabilirsiniz. Orjinal olmasına dikkat edin. Neredeyse her şeyiyle birebir aynı olan sahteleri var. Üretici firma önermese de kuşların kanat altlarına ve sırtına sıkılmasında sorun yaşamadım. Ama bence kesin çözüm değil.
Mistav Akarsid tozdan temin ettim. Yine kuşların kanat altlarına, sırtına ve göğüs bölgelerine azar azar yedirerek önce kuşları sonra da tünekleri, kafes tabanını ve çevresini tozladım.

Tabi tüm bunları genel çamaşır sulu temzlikten sonra yaptım. Uzun vade de sıkıntı yaşamamak için Vilmectin temin edip, kuşların ensesine insülin enjektörü ile bir damla damlattım. Deri üzerine masaj yaparak yedirdim. İnsülin enjektörü damlanın küçük olması için ideal ancak ilacı şişeden çekerken biraz sıkıntılı. İlac yoğun olduğundan dolayı çekip, beklemek gerekiyor kısa bir süre.

Son olarak sivrisineklerden korunmak için prize takılı kullanılan elektrolikit aparatlardan aldım, içerisindeki ilacı boşaltıp çay ağacı yağı koydum ve 7/24 çalışıyor. Çay ağacı yağının haşereler üzerine bilinen etkisi var.

Tüm bunları araştırmalarım sonucunda değerli hobicilerden edindiğim bilgiler doğrultusunda zamanla yaptım. Bahsettiklerimin her birinide tecrübe ettim. Olumsuz her hangi bir durumla karşılaşmadım.
Ancak bu tarz kimyasalların beslediğimiz canlılara yüklenmesi (doğalarında olmadığından ötürü) %100 doğrudur diyemiyorum.
Ama şahsen çözüm buldum.
iyi forumlar.

KeyST

Yeni Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
Demirtaş
Türker SEZGİN' Alıntı:
Benzer sorunla karşılaştım. Kısaca çözüm önerilerim:

Hızlı çözüm için ARDAP sprey kullanabilirsiniz. Orjinal olmasına dikkat edin. Neredeyse her şeyiyle birebir aynı olan sahteleri var. Üretici firma önermese de kuşların kanat altlarına ve sırtına sıkılmasında sorun yaşamadım. Ama bence kesin çözüm değil.
Mistav Akarsid tozdan temin ettim. Yine kuşların kanat altlarına, sırtına ve göğüs bölgelerine azar azar yedirerek önce kuşları sonra da tünekleri, kafes tabanını ve çevresini tozladım.

Tabi tüm bunları genel çamaşır sulu temzlikten sonra yaptım. Uzun vade de sıkıntı yaşamamak için Vilmectin temin edip, kuşların ensesine insülin enjektörü ile bir damla damlattım. Deri üzerine masaj yaparak yedirdim. İnsülin enjektörü damlanın küçük olması için ideal ancak ilacı şişeden çekerken biraz sıkıntılı. İlac yoğun olduğundan dolayı çekip, beklemek gerekiyor kısa bir süre.

Son olarak sivrisineklerden korunmak için prize takılı kullanılan elektrolikit aparatlardan aldım, içerisindeki ilacı boşaltıp çay ağacı yağı koydum ve 7/24 çalışıyor. Çay ağacı yağının haşereler üzerine bilinen etkisi var.

Tüm bunları araştırmalarım sonucunda değerli hobicilerden edindiğim bilgiler doğrultusunda zamanla yaptım. Bahsettiklerimin her birinide tecrübe ettim. Olumsuz her hangi bir durumla karşılaşmadım.
Ancak bu tarz kimyasalların beslediğimiz canlılara yüklenmesi (doğalarında olmadığından ötürü) %100 doğrudur diyemiyorum.
Ama şahsen çözüm buldum.
iyi forumlar.
hocam çok teşekkür ederim bu bilgiler için vilmectini araştırdım çoğu muhabbet kuşu sever kullanıyor fakat bi kaç yerde gördüm ölen kuşlar varmış :( bunu kullanmaktan korkuyorum başka bir petshop'cuya danıştım kendi kuşlarında  provit bit spreyi kullanıyormuş bir sorun yaşamadım daha dedi. bende güvenip alıp eve geldim ve direk kuşlarımın kanat altlarına sırtlarına sıktım hiç kullandınız mı acaba bu provit spreyini siz? toz bit ilaçlarıda almayı düşünüyorum

cemrehan

Üyemiz
Adı
Cemrehan
Soyadı
Duran
Konuyu hortlatmış olacağım ama bende buradaki yazıları okuyarak bit sorununu çözdüm. Kafese 30 santim uzaktan ardap spreyi sıktım ve bitler kaçışmaya başladı dedim herhalde kaçıyorlar fakat 5 dakika geçmeden kaçtıkları yerde ölmüşlerdi ve yumurtalarını yaptıkları yerler tüneğin kafese geçme yeri, akıllı yemlik gibi geçmeli çıkıntılı yerlere yapmışlar yuvalığıda sıktım kaçışan birşey görmedim. Kuşun üstüne ensesinden yukarı bir temiz gözlük bezli ile örtüp spreyi gene uzaktan üstüne ve kanatlarının altına sıktım kuşu koyar koymaz bir sirkelendi üstündekilerde döküldü paylaşımalarınız için teşekkürler...

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Cemrehan Duran,
Şimdi canlıları halletmişsin. Bravo. Bugün, yarın, diğer günler yumurtadan çıkacaklar. Onları unutma. Tekrar gelecekler. Bu mücadele bir defa bulaştığında 30 günden fazla sürmesi gerekir. İlk çatışmayı kazanmış olabilirsin. Ama savaş uzun bir süreç olabilir.