BİT YÜZÜNDEN BU HOBİDEN VAZGECMEK UZEREYIM LUTFEN YARDIM ÜSTADLAR

Salih KARAVUŞ

Takipçi Üyemiz
Adı
SALİH
Soyadı
KARAVUŞ
merhabalar öncelikle basımda gelenı neler yaptıgımı yazayım ona gore onerılerınız rıca edıcem evdekılerle papaz olduk kuslarımı artık ıstenmıyor evde ne yapcam bılemıyorum ayrıca bu sekılde kusları satıp arkamdan kufurde ettırmek ıstemıyorum.

bıtlerı nısan 19 perşembe gunu farkketım kafesım 3 katlı pvc box oglen ıs yerınde ızın aldım keneson toz aldım bıtlerın cıkabılecegı kenar koselere toz doktum ayrıca bu tozu kusların kanat altlarına ve boyun arkalarına doktum cuma gunu baktım bıtler sankı daha cok saldırgan hal amışlar kafesın her tarafında gozukuyorlar 65 tl verıp orjınal ardap sprey aldım bu spreyı kusların kafalarına gelmıcek sekılde her tarafına sıktım aynı sekılde kafesınde her tarafına sıktım ozellıkle bıtlerın yogun gozuktugu parcaların bırlestıgı yerlere

bana bu spreyden 3 fıs yeter dedıler ben nerdeyse yarısını boşalttım hatta kuslar zehırlenır dıye normal tel kafesım vardı kusları aldım o kafese odadan cıkardım cumartesı kafese baktım bıtler yıne ortalıklarda dolasıyorlar kafesın butun parcalarını soktum banyoda camasır suyu ve sıcak suyla yıkadım parcalar kurusun dıye catı altına aldım pazar gunu kafesı yenıden kuracaktım baktım parcaların uzerınde yıne bıtler var parcaları catı ustune cıkardım bahce ılacları vardı dah onceden cıleklerımız bıt olmuştu ona kullandıgım ılacı kullandım odayıda aynı ılacla ılacladım bır hafta kafesın parcalar catıda kaldı yagmur gunes ne varsa yedı pazar gunu kafesı yenıden yıkayıp kurulayıp kurdum bu kez oyle bır kurdum kı parcaların bırlestıgı butun noktaları slıkon yapıstırıcı kullanarak bıtlere yuva yapabıleceklerı bır yer bırakmadım ne kadar bırlesme noktası varsa hepsı slıkonla kapandı yuvalıgın ıcıne de keneson toz koydum talaşıda keneson tozla harmanladım oyle koydum kusları tekara box kafese aldım bu sabah baktım yıne kafesın uzerınde 3 5 tane bıt var sınır oldum lutfen yardım edın bunların kokunu nasıl kuruturum  ayrıca vilmecın ılac aldım kusların enselere bırerkez damlattım.

yardımlarını beklıyorum lutfen yardım edın baska ne yapabılırım bunların kokunu kurutmak ıcın

ayrıca temızlık konusunda cok tıtızımdr 8 senedır evımde kus beslıyorum ılk kez boyle bıseyle karsılaştım kuslarımdan emınım onlarda bıt yoktu ama 3 katlı box kafesı 5 ay once 2 ncı el almıştım eve getırdım sadece oyle bı sıldım kusları ıcıne attım. sanırım bu naletler o kafesle geldı satan kısıde artık kus beslemıcem o yuzden satıyorum dedı. sanırım bu konuda canı yandı bu yuzden bıze gagaladı bıtlerle bırlıkte :(

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
pvcnin boşluklarına giriyorlardır onlar.
Kafesin tüm parçalarını sök, komple suya gömülecek şekilde bir havuzun, küvetin yada başka birşeyin dibine koy bir iki gün bekle, bitler ya boğulup ölür yada suyun üstüne çıkmak durumunda kalırlar. Birazda çamaşır suyu dökersen hem kafesin bembeyaz temiz olur hemde hijyenik olur.
Kuşlarıda ilaçlarsın artık.

mersin

Üyemiz
Adı
Hüdaver
Soyadı
DEVECİ
Es selamü aleyküm , ALLAH cc hz kolaylık versin zor iş  bu bit olayı ben (blotıc SIVI BI ZEHİR ) kullandım gecen sene bendede bayagı bı vardı bunu kullandım  (tabancalı camsil bidonuna 5ml cıvarı 750ml suya karıştırıp kuşların gözlerine veya direkt olarak yem vs . lerine sıkmayın 2-3 kere 2-3 gün ara ile uyguladım bir daha görmedim+üretimhanelerde bazen karınca sorunu da oluyo onun içinde etkili karınca için zehiri biraz baskın olarak karıştırdım onuda bitiriyo )tabiki bu konudaki daha tecrübeli arkadaşlar da bakacaklardır onların dedıklerinide dikkate almak lazım ben bu yolla kurtuldum 500ML  15 tl fıyatı hemde bayagı bı gıder yanı  ALLAH cc hz kolaylık nasib etsin AMİN

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
bu bitler yüzmeyide öğrenir adaş allah sabır versin ama abdullah beyin yorumuna katılıyorum iyi bir fikir.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Salih kardeşim geçmiş olsun öncelikle
Abdullah beyin dediklerine ek olarak ; kafesi alalı 5 ay oldu diyorsun şu zaman kadar çoktan çıkardı ortaya kafesten olsa idi
evde, balkonda veya bahçeye yakınsan bahçede bi yerlerde var olmalı bunların asıl kolonisi yoksa bu kadar şeye rağmen çoktan bitmesi gerekirdi.

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
Bir arkadaşım gaz kullandı bildiğimiz sıvı kokusuz gaz. faydası olabilir.

cek52

Takipçi Üyemiz
Adı
yılmaz
Soyadı
ekmekci
kardeş gördüğün bitlerin üzerine bütün petsohplarda bulabilecegin avi sipreyi sık bol miktarda kuşlara zararı yok fiyatı 10 tl civarı ben uyguladım hiç bir sorun kalmadı

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Özgür DEMİRBAŞ' Alıntı:
Bir arkadaşım gaz kullandı bildiğimiz sıvı kokusuz gaz. faydası olabilir.
Bence hayvanlara zararı olmayan bit ilaçları var ayrıca baymec kaliteli bir etken maddeye sahip arada sırada detan kırmızı işinizi görür gaz konusuna bir şey diyemem kuşların günahına girmek istemem denemedim smileki

Salih KARAVUŞ

Takipçi Üyemiz
Adı
SALİH
Soyadı
KARAVUŞ
  arkadaşlar bılgıler ıcın tesekkur ederım avısprey aldım 2 gunde bır kanat altlarına ve tuneklerıne sıkıcakmışım veterıner oyle soyledı

bırde dıkkatımı ceken bır nokta var bıtlerı ılk gordugumde kırmızı renklerde ıdıler sımdı gorduklerım ya sıyaha yakın bır tondalar yada sutlu kahve rengınderler su an ıcın kırmızı olanı hıc gormedım galıba gelışme var kusları yıyemıyor bu salaklar 

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
imparator dıye bıt ve pıre ılacı zırai ilaç satan yerlerde bulabılırsın çok etkılı 1 defa kullanman kafı ama bunu açık bır alanda yapman gerek zaten bır defa kullandıgında sende göreceksın kesın çözumdur kuslarını bosx dan al 1 gun bosxsa koyma yoksa kuslar ölür geçmıs olsun.

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Faruk ŞANLI' Alıntı:
imparator dıye bıt ve pıre ılacı zırai ilaç satan yerlerde bulabılırsın çok etkılı 1 defa kullanman kafı ama bunu açık bır alanda yapman gerek zaten bır defa kullandıgında sende göreceksın kesın çözumdur kuslarını bosx dan al 1 gun bosxsa koyma yoksa kuslar ölür geçmıs olsun.
Olduki adamda 400 kuş var 200 çift evdemi bakacak geçerli çözüm yolları önerirsek uygun olur ;)

E

elaziz2316

Guest
    Geçmiş olsun. İnşallah tez zamanda kurtulursunuz.

Salih KARAVUŞ

Takipçi Üyemiz
Adı
SALİH
Soyadı
KARAVUŞ
Ömer ADAM' Alıntı:
Salih kardeşim geçmiş olsun öncelikle
Abdullah beyin dediklerine ek olarak ; kafesi alalı 5 ay oldu diyorsun şu zaman kadar çoktan çıkardı ortaya kafesten olsa idi
evde, balkonda veya bahçeye yakınsan bahçede bi yerlerde var olmalı bunların asıl kolonisi yoksa bu kadar şeye rağmen çoktan bitmesi gerekirdi.
omer kardesım yorumun ıcın tesekkurler bıtler sıcak havalarda ortaya cıkar dıye bılıyorum 5 ay once yanı aralık 15 de  ıstanbulun sogunu sızde bılırsınız havalar daha mart ayında ısındı ee bunlarda yuvalandıkları yerden cıktı hem oyle bır cıkıs yaptılar kı her gun kuslarıma mama verırdım 3 gunde bır alt tavaları yıkardım hıc boyle bıseyle karsılaşmadım bır sabah mama verırken bı baktım karınca gıbı her tarafı sarmışlar.

yanı bır gecede hortladılar bu naletler

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Kullanmadığınız ilaç kalmamış Allah kolaylık versin