BİT YÜZÜNDEN BU HOBİDEN VAZGECMEK UZEREYIM LUTFEN YARDIM ÜSTADLAR

aliozen

Uzman Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Özen
Salih bey,
Ocak ayında aldığım ilk yavrularımda bit ile karşılaştım, (hatta bit yüzünden yavru kuşlarımın tüm kanatları döküldü ve yenileri çıktı, maşallah şu an durumları gayet iyi)

Arkadaşlardan birisi yazmış BİLOTİK isimli bir ilaç var, muadili de KENAZ...
Bu iki ilaç aynı özelliği taşıyor. Ben Kenaz kullandım ve kurtuldum...
ÖNEMLİ NOT : Bu iki ilacıda çok dengeli kullanmak gerekiyor çünkü muhabbet kuşlarına ağır geliyor...
                      Camsil kutusuna damla hesabı olarak 10 damla koyup iyice karıştırın sonrada yem ve sulukları çıkarıp box a sıkın. Kuşlara da sıkabilirsiniz. Ben banyolarına bile koydum, şu an bitten eser yok...
Bu arada kafes altlarında ızgara sistemi olduğu için tavalara biraz daha bol sıktım ve bunu 2-3 gün tekrarladım...
Saygılar sevgiler

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
vilmectin nasıl kullanılır öğrenin ardından Okaliptus Esansı yuvalıklara damlatın  inşaAllah bişe kalmaz.. 

kazim5060

Yeni Üyemiz
Adı
kazım
Soyadı
demir
kusların ense kısımlarına sadece bır damla vılmectın damlatın, benımde bır ara basıma gelmıstı vılmectın kullandım 1 hafta ıcınde tum bıtlerden kurtuldum.
ılac kusların kanına karısıyor kusu ısıran bıtlerde ölüyor. ama  sadece 1 damla

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Bence sonuca yaklaşmışsın fazla kafana takma takibe devam et doğru ilaçları zaten kullanıyorsun

paccman

Üyemiz
usta  kolay gelsin öncelikle benim kuştata vardı tüylerinin üstünde dolanıyorlardı AVİDUST toz ilacı var e kuşa sürdüğüm gibi bitler yüzeye çıkmaya başladı yaklaşık kuştan 50/60 tane bit düştü haftaya birdaha sürdügümde eser kalmamıştı bitlerden istersen bi dene hemen etkisini gösteriyo

Alpay BÜLÜR

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.izmirkusdunyasi.com
Adı
Alpay
Soyadı
BİLİR
Öncelikle Allah kolaylık versin..Sanırım zamanında önlem almadığınız için ciddi bir sorunla karşı karşıya kalmışsınız..
Arkadaşlarımız bu konuyla ilgili pek çok ilaç önermişler fakat göz ardı etmememiz gereken,eğer bir ilaç ne kadar kısa sürede etki ediyorsa o kadar zehirlidir ve kuşlarımızıda aynı oranda zehirler..Özellikle İMPARATOR isimli ilaçtan uzak durmanı ısrarla öneririm..

Naçizane benim tavsiyelerime gelince,periyodik olarak üretimhanemde kullandığım ve kan emici bitler,uyuz bitleri,ayak bitleri,akarlar ve sinekler de dahil olmak her tür asalak,haşerelere karşı kullandığım yöntem şu;

İvermectin (Vilmectin - Ivomec ) v.s içeren ilaçların içinde en etkilisi İvermectin %1 (w/v) ve
artı olarak Clorsulon %10 (w/v) ihtiva eden AVROMEC-F tir.İlacın tanımı Karaciğer kelebekleri (Fasciola hepatica, Fasciola gigantica) da dahil olmak üzere, iç ve dış parazitler ile mücadelede kullanılmaya mahsus ivermectin + clorsulon kombinasyonu endektosit olarak geçer ve kuşlarınızın göğüs kemiğinin bittiği yere karın kısmına 2cc lik dental enjektörle bir damla damlatmanız ve aynı uygulamayı 15 gün sonra bir kere daha tekrarlamanız,daha sonrada 2 ayda bir periyodik olarak uygulamanız yeterlidir.2 AYLIKTAN KÜÇÜK YAVRULARA UYGULAMAYIN..

Kümes ve malzemelerin ilaçlanmasına gelince;
Etken maddesi % 0,12  Permethrin ( 1,2 gr/Lt.) içeren su bazlı,sinek, bit ve kene mücadelesinde hayvanların üzerine ve barınaklarına püskürtülerek uygulanabilen kullanıma hazır bir haşere ilacı olan CHRYSAMED - VET i öneririm.
CHRYSAMED - VET  3 gün içerisinde etkisini gösterir ve 3 ayda bir uygulamayla kümesinizden asalakların tamamını siler süpürür..İlaç asalaklar üzerinde nörolojik olarak etki eder ve ilacın partikül bazında bulaştığı asalak bunu kolonisine taşıyarak diğer parazitlere de bulaştırır ve toplu ölümlere sebep olur..

Benim tavsiyelerim şimdilik bunlar..En kısa zamanda bit istilasından kurtulmanızı ve kuşlarınızın rahata kavuşmasını dilerim..

Not: Bulunduğunuz yerde CHRYSAMED - VET i bulmakta zorlanırsanız ben bu ilacın bayisiyim ve size gönderebilirim..
250 ml. lik sprey - 2 lt. lik pulvazörlü ambalaj ve 5 lt. lik bidon formunda satılmaktadır..

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
Süleyman DERMENLİ' Alıntı:
Olduki adamda 400 kuş var 200 çift evdemi bakacak geçerli çözüm yolları önerirsek uygun olur ;)
suleyman bey evde bakmasına gerek yok üzerınde doz kullanımı var bende uzun zamandan berı kullanırım ben dozajını fazla yapsın bır an evvel kurtulsun dıye kusları bosx dan al dedı  zıra zeten arkadas kuslarımı kafese çektım dedı zaten kus sayısı az dır kuslar varkende kullanıla bılır imparator güçlüdur onun alt sınıf ilaçları da var kenaz olabılır ama imparator kadar güçlü olamaz ben 70 m2 kullanıyorum hiç bir sıkıntım olmadı saygılar

Salih KARAVUŞ

Takipçi Üyemiz
Adı
SALİH
Soyadı
KARAVUŞ
tesekkurler usatalrım sanırım bıtlerden kurtuldum dun akşam yıne kusların kanat altlarına ardap sıkıcaktım baktım kuslar ter temız bıtten eser kalmamış box kafesıde ınceledım bısey goremedım ama yınede kusları ardap spreyle spreyledım hafta sonu bır kez daha enselere vılmectın kullanacagım sonra her ay bu vılmectını enselere ardap bı da box kafese uygulayacagım ayrıca banyoları ıcın de elma sırkelı su kullanıyorum bu da engellıyor demışlerdı eger yanlışım varsa arkadaşların onerdıgı ılaca gecmek ıstıyorum yada bı vılmectın nı bır ıkı damla banyo sularına koysam zararı olur mu

Salih KARAVUŞ

Takipçi Üyemiz
Adı
SALİH
Soyadı
KARAVUŞ
ÖNCELİK BANA YARDIMCI OLAN BUTUN USTADLARA COK AMA COK TESEKKUR EDERIM

sonunda bıtlerden kurtuldum arkadaşlar bılgıler ıcın cok ama cok tesekkur ederım bundan sonra daha dıkkatlı olacagım

yaptıgım uygulama aynen soyle

kusları box kafesden tel kafese aldım box kafesın butun parcalarını soktum yıkadım bır hafta gunesın altında beklettım sans yagmurda yedıler :) bır hafta sonra kurdum ve kurarken parcaların bırlestıgı butun noktalara pvc yapıstırıcı kullandım yuvalıklara keneson toz doktum talaşıda keneson tozla karıstırdım yuvalıga oyle koydum

kuslara gelınce
ılk once keneson tozla butun kusların kanat altlarını ve boyun arkalarını tozladım
bır gun sonra ardap spreyle kusların kafaya gelmıcek sekılde her tarafını spreyledım.
bu uygulamayı yaptıktan bır gunsonra bır tane kusum butun tuylerını doktu gorsenız cok cırkın bır goruntu cıktı ortaya sadece kanat kuyruk ve kafa tuylerı varda ne sırtdında nede karnında tuy kalmadı hepsını bır gunde  doktu 7 kustan sadece bır tanesı bunu yaptı bende yaptıgım uygulama agır geldı dıye dusunerek kuslarn hepsını ılık suda bebe sampuanı ıle yıkadım sonra sac kurutma makınası ıle kuruttum tel kafesı de bır guzel yıkadım kusları bır hafat orada beklettım  yıkadıktan sonra selehattın abının tavsıyesı uzerıne enselere bırer damla vılmesın uyguladım her akşam yatarken kafeslerın tabanı temızledım tabana ardap sprey sıktım kusların

2 gunde bırde kusların kanat altlarına avısprey sıktım ve elma sırkelı suyu uzerlerıne puskurttum bu uygulamayı yaklaşık ıkı hafta yaptım ıkı hafta sonra yanı dun gece enselere tekarar vılmesın damlattım ve kanat altlarına yıne sprey sıktım cok sukur kuslarım ter temız

artık bundan sonra 2 gunde bır elma sırkelı su 10 gunde bır kanat altlarına avısprey her ayda enselere vılmesın damlatacagım sızce dogrumu dusunuyorum.

HER TEMIZLIKLIK SONRASI TAVA ALTLARINA VE TABANA ARDAP SIKICAM COK AZ MIKTARDA

ayrıca bu uygulamam kuslarımın uretımını engeller mı cunkı bu tedavı surecınde cok yıprandılar yanı cok rahatsız oldular.

gencal fidan

Yeni Üyemiz
Adı
gencal
Soyadı
fidan
pvc lerde çok olyo

çünki aralarda çok boşluk var
bi yuva kurdularmı bi daha temizlemek çok zor
kuşlara gelmiycek şekilde kırmızı kutu detan sık
başka kurtulamazsın
kırmızı sinek savar
yeşilini sıkmaağır gelir

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
cedora % 10 luk olanından bir damla kafa arkası ense derilerine damlatılacak sakın deri altı enjekte etme  arada sırada yuvalıkları ve kafes köşelerini vs opigal 5 ile uygulamada bulun serpme olarak birde veterinerin birinden bunların yanında blotic al 2 cc şırınga ile bir litre suya sıkıp sprey yoluyla bütün üretimhaneyi kuşların gözlerine gelmeyecek biçimde kafes ve kuşları spreyle  cedorayı 6 ayda bir kullanman yeterli enselerine birer damla olarak ilk 4 hafta boyuncada diğerlerini her hafta aynı gün olmak kaydı ile kullanmalısın bir haftada zararlı olabilecek kadar coğalacakları için ve etkilenmeyen bit yumurtaları açıldıkça yeni çıkan bitleri öldürmek için kullanacaksın opigali ve blotiği dış  ve ortam için üretimhane zeminini çamaşır suyu katkılı bir kova su ile vileda veya moplar yardımı ile iyice dezenfekte etki yerden gezinerek ulaşma imkanları kalmasın dahada bütün bunlar fayda etmiyorsa ölen kuşlarından bir tanesini al bir veterinere götür otopsi yaptırt ya da buyuk bır unv veterınerlık bolumune dılekcen ıle bırlıkte analız ıcın basvuruda bulun yardımcı olacaklardır ona gore sana gereklı uygulama ve ılac tedavısıyse ılac tedavısı yok besın uygulama yanlıslıgın vs varsa onun tedavısı hepsını sana acık acık konusacaklardır her seyı bıtlere bahane bulmamakta fayda var bunun bagırsak solucanı var diğer iç parazitler var megabakter mantarı var mite ı var bilmem nesi var hesabından bütün her şeyi sana söylerler otopsi ve analizin ardından kolay gelsin.