Bitlenen kuşlarım....

tankut

Üyemiz
Adı
TANKUT
Soyadı
UNAL
Merhaba arkadaşlar, forumu bayağı bi kurcaladım ama bir karara varamadım.  Üzerlerinde küçük kırmızı kan bitlerinden var.
Şimdiye kadar kuşlarım hep ofisimde yanımda durdukları için hiç ihtimal vermemiştim ve standart haftalık temizliğin yeterli olduğunu sanmıştım. Nasıl olduysa olmuş ve kuşlarım bitlenmiş. kafesleri ve ekipmanları citti bir sterilizasyondan geçireceğim ama kuşların üzerine nasıl bir uygulama yapmalıyım onu bilemedim.
Hangi ilacı nasıl kullanıyım? Bilenler yardımlarını esirgemedikleri için şimdiden çok teşekkür ederim...

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
kuşların üzerine sıkmanıza gerek yok
kuşların karınlarına ivermectin damlatın bir damla 10 gün sonra tekrar damlatın

tankut

Üyemiz
Adı
TANKUT
Soyadı
UNAL
Peki nerden bulabilirim bu ürünü? veterinerleri mi petshoplarımı arayayım?

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
ardap tavsiye ederim anında tüm parazitler yok oluyor biraz pahalı ama kesin çözüm
sitede satan arkadaşımızda var

tankut

Üyemiz
Adı
TANKUT
Soyadı
UNAL
ilginize teşekkürler, vilmektin edindim. Tedaviye başlıyorum.

Yazar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Müslüm
Soyadı
GÖYCE
Petshoplardan paratiz ilacı alıp kuşların tüylerine ağız, yemlik ve sularına gelmeyecek şekilde sıkabilirsiniz.

tankut

Üyemiz
Adı
TANKUT
Soyadı
UNAL
Vilmectin edindim tedaviye başladım, kuşların ensesisine 1 er damla. Birde avispray aldım kafesleri ve yuvalıkları demizledikten sonra güzelce sprayledim, kuşlara gelmiyecek şekilde.
Ama sanırım biraz geç kaldım, vilmectin uygulayacağım gün bir dişimi ertesi günde vilmectin uyguladığım erkeğini kaybettim. Vilmectin uygulamama rağmen erkeği yattığı yerden alırken halen altında haraketli kırmızı noktalar gördüm;
-Vilmectin tam olarak etki etmesi 2nci uygulamayı  bulabilirmi?
-Bu parazitler kuşların ölmesine yol açabilirmi?

tutsak

Üyemiz
Bende bugun aldım BOLFO marka soner durmuş arkadaşımız önerdi onun başınada böyle bi olay gelmiş geçenlerde tavsiye etti..sizde deneyebilirsiniz

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
ben karınaltı yapabilirsiniz demiştim ama siz ense diyorsunuz
ense dediğiniz yer kuşun iki kanadının arası olmalı
insanlar için ense değil iki kürek kemiği arası olarak düşünebilirsiniz
boyuna danlatırsanız ve miktarı fazla olursa kuş zehirlenebilir

tankut

Üyemiz
Adı
TANKUT
Soyadı
UNAL
A.Recep YAMAN' Alıntı:
ben karınaltı yapabilirsiniz demiştim ama siz ense diyorsunuz
ense dediğiniz yer kuşun iki kanadının arası olmalı
insanlar için ense değil iki kürek kemiği arası olarak düşünebilirsiniz
boyuna danlatırsanız ve miktarı fazla olursa kuş zehirlenebilir
Aslın ben bu tür uygulamaların temel mantığının hayvanın ağzıyla ulaşamayacağı yere yapmak. Hemem hemen kendi temizliğini kendi yapan tüm hayvanlarda bu nokta ensenin biraz altı olarak biliyorum. Bu yüzdende oraya yapıyorum.
Ölen kuşum daha uygulama yapmadan öldü, son ölende uygulamadan bir gün sonra.
Şu anda biyodust diye bir to serptim tüm kafes ve yuvalıklara.
Birde Blotic adında sıvı bir parazit ilacı edindim, bunuda yakın mesafeye ve mekanın diğer kısımlarına uygulayacağım.
sonuçları paylaşalım.
Benim merak ettiğim bu parazitler ölüme yol açabilirmi?

mstf1977

Takipçi Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
GÜLSEVDİ
chrysamed kesin çözüm.Tüm kuşlarda ve üretimhanende güvenle kullanabilirsin

tankut

Üyemiz
Adı
TANKUT
Soyadı
UNAL
Herkese tekrar merhaba Bit sorunum halen devam etmekte... neeee....Yaptığın tüm uygulamalara rağmen nasılsa halen varlar, Yaptığım herşeyi yazıyorum yanlış yada eksik yaptığım bişey varsa bilen bildiğini ne olur esirgemesin.
-İlk uygulama birer gün arayla enselerine vilmectin tamlatmak oldu 1er gün arayla 3 gün. Kafesler ve yuvalıklar detarjanlı suyla temizlendi, halen sorun devam etmekte...
-İkinci uygulama Chrysamed insektisit uygulaması. Birer gün arayala iki gün kuşları iyice ilaçladım yani nerdeyse chrysamed ile yıkadım, kafesler yuvalıklar ve bulundukları mekanı en ufak noktasına kadar ilaçladım. İki şişe chrysamed bitirdim. Kafeslerin ve yuvalıkların dip bucak her yerine biyodust toz serptim. Sorun halen devam etmekte...
-üçüncü uygulama Ardap ile kuşların her yerini spreyledim, kafesi ve yuvalıkları çamaşır suyu ve detarjan karışımıyla iyice yıkadım. Kuruduktan sonra kafesi ve yuvalıkları ve hatta mekanıda Blotic ile ilaçladım. Bu uygulamayı dün yaptım halen sonuç yok yine kafesin tabanında haraket eden noktalar var ve kuşlarım halen kaşınıyorlar. İşin kötüsü kuşlarla aynı mekanda çalışıyorum. Yani hem evim hem ofisim. Düzenli olarak temizliği yapılan mekanlar.
Gerçekten tükendim, okumadığım yazı makale, taramadığım forum kalmadı. Bu derde devası olan varsa lütfen esirgemesin.......

tankut

Üyemiz
Adı
TANKUT
Soyadı
UNAL
dediklerinizden kullanmadığım bi bolfo var, bakalım farkı yaratan o olucakmı...?

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
tankut kardeşim
vilmektin  1 kere uygulanır  10 gün sonra tekrar uygulanır
bu diğer denediğiniz uygulamalar içinde geçerli
o andaki biti öldürüyorsunuz ama yumurtaları 10 gün sonra canlanıyor ilaçlar yumurtaları etkilemiyor pek
o nedenle ilaç uygulamanızı 3 gün ardısıra değil belirli aralıklarda tekrarlayınız
geçmiş olsun

ismetbey

Takipçi Üyemiz
Adı
ERKAN
Soyadı
AVAZ
A.Recep YAMAN' Alıntı:
kuşların üzerine sıkmanıza gerek yok
kuşların karınlarına ivermectin damlatın bir damla 10 gün sonra tekrar damlatın
Bende işe yaramadı usta  confusedtw