Bitlenen kuşlarım....

tankut

Üyemiz
Adı
TANKUT
Soyadı
UNAL
Recep kardeşim, haklısın dediklerinde. Mantıken doğru. Ama benim anlamadığım daha dün ardapla güzelce spreyledim, hatta kuşlar kendilerinden geçti... O gün bişey göremedim ama ertesi gün yine ortalıkta bitler vardı. Bu durumda ya ilaçlar bi işe yaramıyor yada ilaçlama yaptığım sırada bit yumurtaları 9uncu gününde ertesi gün etkilenmeden çıkıyolar yumurtalardan...
O zaman şöyle bir mantık yürütmek çok yanlış olmaz sanırım, bitlerin yumurtadan çıkma süresi 10 gün ise 10 gün boyunca her gün ilaçlanırsa bütün bitler ölmüş olmazmı. nedersiniz bu uygulamaya..?

nuhdurmus

Yeni Üyemiz
Adı
nuh
Soyadı
durmuş
Arkadaşlar daha önce bende yaşamıştım bu bit olayını. Bütün yazılanların hepsini okudum ilaçlar uygulamalar vs yapılanlar genel anlamda doğru. Fakat şunu unutmayalım önemli olan kaynağını bulup oraya müdahale etmemiz gerektiği. Bence yanlış olan kafeslerin veya gözlerin çok girintili çıkıntılı ve teferruatlı olması. Böyle kafeslerde bitler aklınızın alamayacağı yerlere yuva yapıyorlar. Bir su kaynağı misali oradan kaynayıp kaynayıp geliyorlar ve hagi ilacı kullanırsanız kullanın bitiremiyorsunuz. Benim tavsiyemde ancak size şu olabilir kafes ilaçlamalarınızı ışığı söndürdükten 5-10 dk sonra yapın. Çünkü bitler gece karanlıkta gezerler.

tankut

Üyemiz
Adı
TANKUT
Soyadı
UNAL
Buna bende katılıyorum, benim kafeslerim pvc-box. Yuva ihitimaline karşı her deliği ilaçla doldurdum. Bir tane boş olna kafes var orda herhangibir haraketlenme yok. Sanırım kuşların üzerindekiler bitmedi. Onlara yoğunlaştım şimdi...

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
yumurtalarını(sirke)  bıraktı iseler belirli aralıklarda bu 10-15 gün arası sürekli yavru çıkacak demektir.
okaliptus yaprağı temin edebilirsen yuva altlarına giz saklı kalan yerlere bir kaç yaprak koyabilirsin.
dezen-vanodin-veya virkon-s ile kümesi dezenfekte et haftada bir
10 gün ara ile bit ilaçlaması yap
biraz zaman alacak sanırım
aklıma başka bişey gelmiyor kardeş

oktay aykut

Uzman Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
aykut
merhaba k-othering diye bi ilç var veterinerde satılıyor sıktığınız zaman yıkayıp silmezseniz 2 -3 ay etkili oluyor hamamböceklerini birebir hallediyor kuşların ağzına gözüne bide yemlik suluklara değmiycek şekilde ilaçlayın etrafı  inşallah faydası olur geçmiş olsun  :)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Selamlar bit sorununuzu çözebildiniz mi merak ettim ve vilmectini öyle arka arkaya kullanırsanız kuşlara zarar verebilir ağır bir ilaç olduğunu biliyorum 10 günden önce tekrar uygulamamak gerekli diye biliyorum.