Bitlerle ilgili bir kaç soru...

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
        Öncelikle herkese merhaba. Bitlerle ilgili bir sorunum var ve bu durumla ilk defa karşılaşıyorum. İki hafta önce yeni aldığım bir kuştan kaynaklandığını düşündüğüm bir durum bu. Takımlarımdan bir tanesinin yuvasında bit kolonisi oluşmuş. Yuvayı değiştirdim ve yavruları yeni yuvaya koydum. Yeni yuvayı yerleştirmeden önce içine koyduğum talaşı ortalama yarım çay kaşığı kadar bolfo ile harmanladım, yuvanın içine fırçayla bolfo sürdüm,anne ve babayı vilmectin ile ilaçladım. Muhtemelen diğer takımlarda da aynı durum oluşmuştur. Yarın bütün kuşlara aynı uygulamayı yapacağım. Sitede araştırmama rağmen cevap bulamadığım ya da tam olarak anlayamadığım bir kaç husus var, konu hakkında bilgilerinizi rica ediyorum;

- Muhabbet kuşlarımda bulunan bu bitler insana geçer mi? Geçse bile yaşama imkanı bulur mu? Bu bitlerin, benim vasıtamla eve taşınmış olmaları söz konusu mu? Şayet eve gelmişlerse yayılmaları söz konusu mu? Yani evi ilaçlamalı mıyım?

- Bolfo kullandığımı belirtmiştim. Sitede, bolfoyu sulandırıp sprey şeklinde uygulamaktan bahsediliyor fakat bu sprey uygulaması kafes ve ekipmanlara mı, kuşların bulunduğu ortama mı, yoksa direk kuşlara mı yapılacak?

- Vilmectinin, kuşların içme suyuna katılmasından bahsediliyor, bu konuda fikirlerinizi rica edebilir miyim. Ölçü tam olarak nedir?

Bu yazıyı yazarken deli gibi kaşınıyorum, bunu da belirtmek istiyorum (artık nasıl huylandıysam) :) Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. 

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
kardeşim öncelikle çok geçmiş olsun allah belasını versin o bitlerin benim başımada geldi hatırlarsan cevapları ben biliyorum :) günay abiden öğrenmiştim

1. eve yayılmaz neden dersen ben evin içinde beslerken komple bitlenmişti kuşlar eve bulaşmadı insana bulaşmaz demişti günay abi banada bulaşmadı sen huylanmışsın :)
2. bolfoyu kullandım çok etkili bir ilaç kuşu eline alıp bolfoyu dök elinle tüylerin aralarına girecek şekilde sür hemen ölür bitler.
3. vilmectini içirme bence günay abi 3 ayda bir kullan kuşun bacak aralarına 1-2 damla şeklinde kullan demişti poposuna gelmesin dikkat et demişti bu şekilde kullan

önemli açıklama olarak kafeslerin yaylarında bile lavraları olabilir komple dezenfekte etmelisin veterinerden dezenfekte ilacı al ucuzdur fiyatı ;) elma sirkesi dezenfekte ilacı çamaşır suyu hepsini kovada karıştır kafesleri komple yıka yayaların aralarını tellerin birleşim yerlerini çakmakla yak biraz uzun sürecek akşama kadar sürer ama kurtulursun geçmiş olsun baba

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
Bekir kardeşim teşekkür ederim. Peki bolfo ve vilmectin hakkındaki sorularım için cevabı olan var mı?