Birşey belirtmek istiyorum, biodust ı aktif şekilde kullandım. Özellikle yuvalıklarda. Ama inanın hiçbir etkisini görmedim. Hatta şaka gibi biodust öbeğinin birparmak yanına koloni kurdu kırmızı bitler. Tahminim şu ki biodust tan tam verim almak için bütün yüzeyleri kaplamak lazım.
Vilmectine gelince oda aşırı yayılmacı parazitlerde sonuç vermiyor. Zaten vilmectin dahili kullanılması gereken iç parazit ilacı, o yüzden harici kullanımlarda çok bi faydasını görmedim.
En favori pazarit ilacım, BLOTIC...
Suyla karıştırıp (oranları kutu üzerinde yazıyor) bütün kafesi ilaçladığınızda oldukça etkili. Hatta kuşlarımı içine daldırıp çıkartıyorum, ıslanıyor olmanın verdiği huzursuzluktan başka bir sıkıntıya yol açmıyor. Blotic haraket halinde olan parazitleri anında öldürüyor, ama yumurta halindeki parazitlere etki emiyor. Bilğim kadarıyla bu tür parazitler ortalama 9 ay kadar kuluçkada kalabiliyor, demem o ki parazit ile mücadele yaz aylarında sıklaşarak her zaman yapılması gereken bir durum.
Şunuda söyleyim, dozu abartmadığınız sürece bu tür ilaçlar kuşlar için zehir etkisi yapmıyor, ama sizin için zehirlidir. Kendinizi koruyarak uygulama yapın, özellikle maskesiz uygulama yapmayın.