Biyodust ve vilmectin kullanımı

Mehmet Gün

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Gün
1.Biyodust toz var bende kanarya ve muhabbet kuşunda kafesin ızgaranın altına serpmemde mahsur varmı zehirlermi kuşları bildiğim kadarıyla büyükbaş hayvanlarda kullanılan bir toz kuşlarda ne şekilde kullanmalıyım?

2.vilmectin adlı ilaç varmış enseden deriye damlatılıyormuş kanaryama uygulayabilirmiyim kuşa zararı varmıdır ölüm riski filan

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
Bana vilmectini ilk öneren kişi bir kanarya ureticisiydi, dozajı asmassan sıkıntı olmaz. Eğer bit varsa ayrı, bit yoksa da ayrı uygulaması var. Ben 3 ayda bir 2 damla damlatiyorum enseye. Bit varsa gün aşırı 4x 2 damla uygulayanlar var. Biyodust i da, tahta tünellerin okullarına ve folluklarin diplerine okullarına fırçayla yediriyorum

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Önder AYYILDIZ

Yeni Üyemiz
Adı
Önder
Soyadı
AYYILDIZ
gcen bende tedbir açamlı vilmectin aldım baya aramalrım sonunda zor buldum fakat 9. ayda son kullanma tarihi geçiyor son kullanma tarihi geçtikten sonrada kullanılabilir mi

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
Önder AYYILDIZ' Alıntı:
gcen bende tedbir açamlı vilmectin aldım baya aramalrım sonunda zor buldum fakat 9. ayda son kullanma tarihi geçiyor son kullanma tarihi geçtikten sonrada kullanılabilir mi
zaten kullanımında dozaja dikkat edilmesi gereken bir ürün olduğu için tarihinin geçmesi ölümcül sorunlar yaratabilir. riske girme

Mehmet Gün

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Gün
biyodust tozu kafesin altına serpmemde sakınca varmı çırpınırken filan toz havaya kalkıp hasta edermi zehirlimi onlar için cevap bekliyorum

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
Gerek yok, serpersen çok az serp fazlasını ters çevir dök, üzerine yapılanlar yeter

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tankut

Üyemiz
Adı
TANKUT
Soyadı
UNAL
Birşey belirtmek istiyorum, biodust ı aktif şekilde kullandım. Özellikle yuvalıklarda. Ama inanın hiçbir etkisini görmedim. Hatta şaka gibi biodust öbeğinin birparmak yanına koloni kurdu kırmızı bitler. Tahminim şu ki biodust tan tam verim almak için bütün yüzeyleri kaplamak lazım.
Vilmectine gelince oda aşırı yayılmacı parazitlerde sonuç vermiyor. Zaten vilmectin dahili kullanılması gereken iç parazit ilacı, o yüzden harici kullanımlarda çok bi faydasını görmedim.
En favori pazarit ilacım, BLOTIC...
Suyla karıştırıp (oranları kutu üzerinde yazıyor) bütün kafesi ilaçladığınızda oldukça etkili. Hatta kuşlarımı içine daldırıp çıkartıyorum, ıslanıyor olmanın verdiği huzursuzluktan başka bir sıkıntıya yol açmıyor. Blotic haraket halinde olan parazitleri anında öldürüyor, ama yumurta halindeki parazitlere etki emiyor. Bilğim kadarıyla bu tür parazitler ortalama 9 ay kadar kuluçkada kalabiliyor, demem o ki parazit ile mücadele yaz aylarında sıklaşarak her zaman yapılması gereken bir durum.
Şunuda söyleyim, dozu abartmadığınız sürece bu tür ilaçlar kuşlar için zehir etkisi yapmıyor, ama sizin için zehirlidir. Kendinizi koruyarak uygulama yapın, özellikle maskesiz uygulama yapmayın.

Mehmet Gün

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Gün
Tankut ÜNAL' Alıntı:
Birşey belirtmek istiyorum, biodust ı aktif şekilde kullandım. Özellikle yuvalıklarda. Ama inanın hiçbir etkisini görmedim. Hatta şaka gibi biodust öbeğinin birparmak yanına koloni kurdu kırmızı bitler. Tahminim şu ki biodust tan tam verim almak için bütün yüzeyleri kaplamak lazım.
Vilmectine gelince oda aşırı yayılmacı parazitlerde sonuç vermiyor. Zaten vilmectin dahili kullanılması gereken iç parazit ilacı, o yüzden harici kullanımlarda çok bi faydasını görmedim.
En favori pazarit ilacım, BLOTIC...
Suyla karıştırıp (oranları kutu üzerinde yazıyor) bütün kafesi ilaçladığınızda oldukça etkili. Hatta kuşlarımı içine daldırıp çıkartıyorum, ıslanıyor olmanın verdiği huzursuzluktan başka bir sıkıntıya yol açmıyor. Blotic haraket halinde olan parazitleri anında öldürüyor, ama yumurta halindeki parazitlere etki emiyor. Bilğim kadarıyla bu tür parazitler ortalama 9 ay kadar kuluçkada kalabiliyor, demem o ki parazit ile mücadele yaz aylarında sıklaşarak her zaman yapılması gereken bir durum.
Şunuda söyleyim, dozu abartmadığınız sürece bu tür ilaçlar kuşlar için zehir etkisi yapmıyor, ama sizin için zehirlidir. Kendinizi koruyarak uygulama yapın, özellikle maskesiz uygulama yapmayın.
minik siyah bitler kafesin yanındaki pencere taşlarının üstünde sürekli yürüyorlardı biyodust serptim boyluca gebermişler hep işe yaradı bende ama kırmızı bitleri bilemiyorum onlardanda rastladım geçen gün tünekte 2-3 tane vardı düşürüp öldürdüm blotici de deneyebilirim araştırıcam tşk..

Mehmet Gün

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Gün
Chrysamed adındaki ilaç nasıl kullanılır bilgilendrebilirmisiniz direkt kuşamı sıkılıyor bu yoksa kafesin diplerinemi sıkıyoruz ne kadar sıklıkta kullanılır insana ve hayvana zararı yokmuş sanırım tavsiye edermisiniz ayrıca nereden temin edebilirim?