Bölüm çok iyi ama çalışma az kanımca . . .

carpenectum

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Alver
Kendin Yap Sistemler( DIY) bölümü bence mükemmel ve çok faydalı olabileceğini düşündüğüm bir bölüm. İlk önce açanın eline sağlık. Ama yeteri değeri görmediğini düşünüyorum. Bu işte daha ileri gidebilmek içi burada özellikle üstad abilerimizin Kendi yaptığı sistemleri, yardımcı olabilecek küçük enstrümanları burada paylaşmalarını rica ediyorum. Bu bölüm başlığı altında çok iyi fikirlerin çıkacağına eminim. Toplum olarak bu tarz konularda hayli yaratıcı olduğumuzu düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
Onur ALVER' Alıntı:
Kendin Yap Sistemler( DIY) bölümü bence mükemmel ve çok faydalı olabileceğini düşündüğüm bir bölüm. İlk önce açanın eline sağlık. Ama yeteri değeri görmediğini düşünüyorum. Bu işte daha ileri gidebilmek içi burada özellikle üstad abilerimizin Kendi yaptığı sistemleri, yardımcı olabilecek küçük enstrümanları burada paylaşmalarını rica ediyorum. Bu bölüm başlığı altında çok iyi fikirlerin çıkacağına eminim. Toplum olarak bu tarz konularda hayli yaratıcı olduğumuzu düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler
arkadaşım o bölüm yeni açıldı 1 ay bile olmadı zamanla artacağına inanıyorum.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
evet aslında benim de bu bölümle ilgili beklentilerim bayağı büyüktü ama henüz bir geşilme yok. ülkemizde neredeyse herşeyin yapılmışı olduğundan ve genel olarak hazırcı bir millet olduğumuz için burada çok fazla birlşeyler görmeyi beklemek yanlış olur...diğer yandan çok da yaratıcı bir millet olduğumuzdan burada paylaşılacak konular kesin çok ilgi görecektir...şimdiden sabırsızlanıyorum  evil_idea

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
üstDLr aslında bu bölüme bende bir pvc kafesle ekleme yapmak istiyorum ama bir türlü su pvc denen malzemeyi bulamadım gitti.bi fikri olan varsa iletirse sevinirim.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Yüksel TAŞLI' Alıntı:
üstDLr aslında bu bölüme bende bir pvc kafesle ekleme yapmak istiyorum ama bir türlü su pvc denen malzemeyi bulamadım gitti.bi fikri olan varsa iletirse sevinirim.
pvc kafesler 2 çeşit malzemeden yapılıyor. Bazı kafes imalatçıları Dekota denilen (Forex olarak da bilinir) içi dolu sıkıştırılmış plastik+köpük levhalar kullanuyor. Bu malzeme genellikle reklamcılıkta dış mekan tabela yapımında kullanılıyor- değişik kalınlık ebatları ve renkleri mevcut ve çok kolay işlenebiliyor...maket bıçağı ile bile kesilebilir.

Diğer malzeme ise içi petekli olan daha sert bir plastikten imal edilen Dolap Profili levhasıdır. Adına dolap profili denilmesinin sebebi genellikle banyo ve kombi dolabı imalatında kullanılmasından kaynaklanıyor. Çok fazla renk çeşidi yoktur, dekupaş gibi elektrikli el testeresi ile kolay işlenebiliyor. Montajı yardımcı profillerle daha sağlam ve daha iyi bir görünüme sahip olmasına sebep oluyor. Birkaç değişik standart ölçüleri vardır, boyları standart 3 metredir, ve genişlikleri 30-36 ve 40 cm olrak piyasada satılır. Bu malzemeden kullanmaya karar verirseniz statik elektriklenme yapmayan profillerden alın...biraz daha pahalıdır ama en azından kuşları kafesin içinde kirpi gibi tüyülerini kabartmazlar.

carpenectum

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Alver
İşte mesela bunun gibi durumlar için. Birisi burada baştan sona pvc kafes yapımını anlatan bir video hazırlasaydı çok iyi olmaz mıydı ? Veya ne bileyim daha yaratıcı fikirler.

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
günay hocam tşk am bunları düzce gibi bi ilde bulmak imkansız.net ten alsak kargo ücreti boyunu aşacak haliyle baştan bütün heves içimizde kalıyoo. :(

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Yüksel TAŞLI' Alıntı:
günay hocam tşk am bunları düzce gibi bi ilde bulmak imkansız.net ten alsak kargo ücreti boyunu aşacak haliyle baştan bütün heves içimizde kalıyoo. :(
bence okadar umutsuz olma, Düzcede hiç mi reklamcı tabelacı yok...Forex kullanacaksan doğrudan tabelacıdan alabilirsin. PVC Dolap Profilini de netten sipariş etmek mümkün - http://interkps.com/sagsayfa.asp?n=54 bu firma istediğin kadar dolap profili paket bazında gönderimi yapıyor...yalnız onların profilleri 3.5 metre boyunda sanırım. 1 pakette 5 levha oluyor, yani yaklaşık 17.5 metre oluyor...kargosu fazla tutacağını sanmıyorum. 2 yıl önce sorduğumda 1 paketini 89 liradan satıyorlardı...şimdi belki daha da ucuzlamıştır.

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
çok sağolun üstad bu işin birazdaha üstüne gideyim.bak gene heveslendimm :D