Boncuk Yumurtalarına Neden Yatmıyor

nrdnzn

Yeni Üyemiz
Adı
nurdan
Soyadı
özen
merhaba,
kuşlarımız kısa süre önce eşe geldi,çiftleşmeye başladılar,ancak biz yuvaya talaş koymakta geciktiğimiz için ilk yumurtayı kırık vaziyette kafesin tabanında buldum temmuzun 26sında.hemen talaşı koyduk,ikinci yumurta 28. inde geldi,kuluçkaya yatmıyordu,ben de acemilikle yumurtayı elime aldım.30unda 3.,1 ağustosta 4. yumurta geldi.fakat hala kuluçkaya yatmıyor.bugün ayın 3ü ve başka yumurta gelmedi.acaba daha yumurtlarmı?çok insan seven,evcil bir kuştur dişimiz.acaba yatma ihtimali var mı kuluçkaya?

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
Merhabalar öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

Konu başlığını daha anlaşılır olması için düzenledim. Sorunuza gelince; 4 yumurta kuşun ilk kuluçkası için normaldir, başka yumurtlamayabilir. İlk yumurtası yuvada talaş olmadığı için kırılmamıştır. Çünkü yuvada talaş olsa dahi dişi rahat yatmak için onları bir kenara toplar. (Resimdeki gibi) Talaş ancak yavrular çıktıktan sonra, yavruların dışkılarındaki sıvıyı emmede ve yuvanın çıplak halinden daha uzun süre temiz ve kokusuz kalmasını sağlar. Yumurtalara yatmama sorunu içinde biraz daha açıklama yaparsanız daha net cevap verebiliriz. Hiç mi yatmıyor yoksa sürekli yuvadan dışarı mı çıkıyor?

nrdnzn

Yeni Üyemiz
Adı
nurdan
Soyadı
özen
teşekkürler.
yumurtlayacağı günler yuvaya sık sık giriyordu fakat şu an gördüğüm kadarıyla yuvayla pek alakası yok.ara sıra girip yerlerini değiştiriyor o kadar.Buradaki muhabbet kuşu satıcılarına sordum,olabilir yaz,hava sıcak,o işini bilir,en son yatar dediler,ama pek niyeti yok gibi.ilk kuluçkası.acaba daha yumurtlayacak da onu mu bekliyor yoksa yumurtlayıp da yatmama ihtimali de var mı?

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
Yuvaya girip yerlerini değiştiriyorsa yatacaktır. Danıştığınız kişiler doğru söylemişler havaların sıcak olması kuluçkayı etkiliyor. Kuşlarımız en doğrusunu biliyorlar.

nrdnzn

Yeni Üyemiz
Adı
nurdan
Soyadı
özen
çok teşekkür ederim,içime dert oldu kaç gündür.çok mutlu oldum.umarım dediğiniz gibi olur... :)

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
arkadaşlar cevap vermiş. aramıza hoşgeldiniz keyifli paylaşımlar.

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
öncelikle aileye hoşgeldiniz sefa getirdiniz.arkadaşlarımızın dediklerine katılıyo ve size sabırlı olmanızı öneriyorum.genellikle ilk kuluçkada stres daha fazla oluyorlar ve 4-5 yumurta yapıyorlarr.siz mubişlerinizi ve yuvalarını çok rahatsız etmeyiniz saygılarımla......

nrdnzn

Yeni Üyemiz
Adı
nurdan
Soyadı
özen
tekrar merhaba,
ilk yumurtanın gününün dolmasına 4 gün kaldı ama boncuk hala günde 1-2 kere yumurtalarının yerini değiştirip dışarda geziniyor. ilk yumurtalarımızdan yavru alabilme ihtimalimiz kalmamıştır herhalde di mi?

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Onur Ak' Alıntı:
Yuvaya girip yerlerini değiştiriyorsa yatacaktır. Danıştığınız kişiler doğru söylemişler havaların sıcak olması kuluçkayı etkiliyor. Kuşlarımız en doğrusunu biliyorlar.
  Aynen katılıyorum..
  Nurdan hanım, şu durumda Anne kuşa güvenmekten başka şansınız yok. Tümünden yavru çıkacağına ihtimal vererek beklemenizi öneririm.