Boş yumurta

gkurt53

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Rüzgar
Herkese öncelıkle hayırlı günler üretici değilim ıkı cift takımım var sorunum bır takımla alakalı oncelıkle bundan 8 ay once yumurtadılar 5 yumurtadan sadece bırı cıktı ardından dınlendırdıkten sora 5 yumurta yaptılar hepsı boş cıktı bu ay yıne yavruladır 5 yumurta yıne hepsı boş cıktı kucuk kurumuş gıbı bişey cıkıyor içinden sıyahımsı  erkek kısır olsa hiç yavrusu olmazdı dıe duşunuyorum dışı zaten değil kararsız kaldım anuslerının etrafındakı tuylerıde alıyorum bakımlarında yemelerınde herhangı bır sorun yok bulundukları ortamm sabıt 20 derecede sorun ne olabılır

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,22669.0.html

bu konuyu bir inceleyin. bendede aynı sorun vardı çamdan folluk kestirdim mobilyacıdan yuvaya göre sonra biraz oydum onu folluk yaptım.ayrıyetende içine kaba çam talaşı koydum. nem ölçer aldım ki sorun nemdenmiş heralde 28-35 arası nem ölçüyordu araştırmalarıma göre en az 50 nem olmalı diyor herkes. bende üretimhanenin her yerine 5litrelik bidonları kestim su doldurdum koydum. birde havlu var onu ıslıyorum girdiğimde kurudumu nem yapıyor şu an 55-60larda nem oranı ve 7 yumurta yapan bir kuşumun bugün 3. yavrusu çıktı ve tam gününde çıktılar.yani işe yaradı benim sorun nemdenmiş sende ona göre dikkat et. tabi birde ortamın temiz olması temiz hava olması çok önemli havalnadırmada kesin olmalı yoksa yumurta içi ölümler yine artıyor.

gkurt53

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Rüzgar
Diğer takımımda sorun yok kutuda talaş oyuk v.s var havalndırması cok ıyı zaten sabıt 20 durması ıcın havalandırması var nem zaten akvaryum var ıkı tane odada yeterınce nemde var bılemıyorum nem ölçerı nerden aldınız

gkurt53

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Rüzgar
Teşekkür ederim çam yuvalik nerden bulabilirim ici plastik yuvalikta olabilir

gkurt53

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Rüzgar
Anladığım kadariyla sen sadece yuvaligin alt.kismina tek parça camdan tahta kestirdim mobilyacida içinin ölçüsünu alip birazda cam talasi isi çözdün