Boş yumurtalar ve kuluçka sonlandırma

pezuk

Yeni Üyemiz
Adı
İsmail
Soyadı
PEZÜK
Öncelikle herkese merhaba evde beslediğim bir çiftim var 19 nisan da ilk yumurta geldi ve 1 gün arayla da 5 yumurta oldu dişi çok iyi bir şekilde kuluçkaya yattı fakat ilk iki yumurtanın günü dolunca ve yumurtalardan birşey çıkmayınca yumurtaları fener ile kontrol etmek istedim 5 yumurtaya da baktım ve hepsi de boş sanırım döllenmede problem yaşıyorum ve bu durumda dişi halen yatmaya devam ediyor bende boşuna yatmasını istemiyorum ama yumurtaları da direk alıp  hevesini de kırmak istemiyorum sizce  bu kuluçkayı nasıl sonlandır malıyım? Şimdiden teşekkürler.

nafiz

Yeni Üyemiz
Adı
nafiz
Soyadı
ozcelik
yumurtaların boş olduğundan eminsen yumurtaları altından al kendini bir sonraki kuluçkaya hazırlasın

pezuk

Yeni Üyemiz
Adı
İsmail
Soyadı
PEZÜK
evet eminin hocam tek tek yumurtaları fener ile kontrol ettim ama malesef boş  :( ama işte dişi yumurtaları altından alırsam olumsuz olarak etkilensin de istemiyorum sizce yapmam gereken yumurtaları almak mı yoksa yumurtaları atmasını beklemek mi

deli_kabus1@hotmail.com

Uzman Üyemiz
Adı
yasin
Soyadı
yılmaz
günü geçiyo boşa yatmasın benim başımada geldi 5 de boştu aldım çok sürmedi yine dogurdu şimdi ise dolu yumurta var umarım çıkar sizde yapın bence gaziantepten yasin

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
yumurtaları görmeden al alma diyemiyorum
keşke resim koysaydınız

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
arkadaşlar soracağım soru için farklı bir konu açmak istemedim. belki biraz cahilce olacak ama acemiliğime verin lütfen. "boş" diye tabir edilen döllenmemiş yumurtaların içerisinde herhangi bir sıvı yok mu? ya da boş yumurtanın iç yapısı nedir anlatabilir misiniz?

Yakup ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
Yakup
Soyadı
ÜNAL
Boş yumurtanın iç yapısı normal bir yumurtanın içi gibidir ama süre içinde eşit ısınmama ve yanlış bakım o yumurtada canlı oluşmasını yani ısının oluşum devresine gelmesini engellemiştir. boş yumurtalar değişik şekilde olabilir bu kuşun durumu kaç gündür kuluçka içinde olması ve bozulma durumu ile ilgilidir.

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Yumurtalar boşsa alın Dişi daha fazla yorulmasın

Yumurtalar gelmeye başladığından itibaren mamayı kesin ve tüneklerin sabit olduğundan emin olun

inşallah bidahahaki kuluçkada verim alırsınız yine boş olursa erkeği değiştirirsiniz