Boş yumurtalar Yardım...!

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
Selamlar benim tepeli muhabbet kuşlarımdan bazı takımların dişileri yumurtluyor yumurtaya yatıyor ama yumurtalar hep boş çıkıyor tepeli muhabbetleri erkek ve dişileri 2-3 aylıkken almıştım yetiştirdim kendime damızlık yaptım eşe attım yavru aldığım takımlarda var ama 2-3 dişi yumurtluyor yatıyor günü gelip geçiyor yavru felan çıkmıyor bir kaç gün geçtikten sonra yumurtaları kırıp bakıyorum boş yumurtalar kümeste erkekle eşleştiklerinide görüyorum eşleşmede sıkıntı yok ama bir kaç takımda durum böyle ne yapabilirim acaba kuşlar daha önceden denenmiş kuşlar olsa tamam millet çürük kuşunu bana sattı diyecem ama öyle bir durumda yok yavruyken almıştım bunları ve bakımlarını vitaminlerini vsss tam yapıyorum aylardır haftada bir buğday çimlendirip veriyorum nekton-e ve nekton-s veriyorum haftada bir kuşlar ne tüyde ne sakatlıkları var nede başka bir sorunları var kuşlarda bakım temizlik herşey tamam ama yinede durum böyle neler tavsiye edersiniz ustalarım yardımcı olursanız sevinirim

azuri

Uzman Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
ata
Aynı durum bende de show jumbolarda böyleydi çaresini bulamadım..

casting-failed

Yeni Üyemiz
Adı
samet
Soyadı
konyalı
bede de aynı sorun var boş yumurtalardan tesbih yapacağım o kadar çok yumurta var bende çok şey denedim sonuç alamadım

özbay

Yeni Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
özbay
Aynı sorun benim bir çift kuşumda  vardı evet nekton-s ve  nekton-e  yi aynı anda verdim bakımları  tamamdı, dinlendirdim ama yumurtalar hep boş  çıkıyordu ben çözümü şöyle buldum her ikisinin  de  popolarının etrafındaki  tüyleri  makasla  kısalttım çünkü sık  tüy kuşların tam çiftleşmesine yada tam olarak içine  boşalmasına engel  oluyor buda döllenmemiş  boş yumurtalar  demek. Yanlız  popodaki tüyleri kısaltırken kabak  gibi  de açmayın. İlla  çözümü budur demiyorum  ama isterseniz bir deneyin.