:((((((((((((((( Boş yumurtalar

gkurt53

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Rüzgar
crying

ARKADAŞLAR 3 ÇİFTİM VAR SAYISIZ YUMURTA YAPTILAR HER ÇİFTİMİN BIR YADA IKI YAVRUSU OLDU YANI KISIR DEGILLER ORTAM SICAKLIGI SABIT 21 DC NEM ORANI 50 60 ARASI  YAVRUKLARIN TABANI ÇAM YUMURTALIKLARDA HAVA AKIŞ DELIKLERI MEVCUT HER SABAH HAVALANDIRMA YAPIYORUM ERKEKLERIN DIŞI BESLEMESINDE DIŞILERIN YUMURTA YATMASIN DA HERHANGI BIR SORUN YOK AMA NEDENSE BIR TURLU YAVRU ALAMIYOR ARTIK SIKILMAYA BAŞLADIM MADDI ACIDAN YAVRULASINLAR DIE UĞRAŞMIYORUM YANI TICARI BI AMACIM YOK AMA CAN SIKICI BIR DURUM BU İŞTEN ANLAYANLAR LUTFEN TAVSIYE VERSIN VE RESIMDEKI YUMURTALAR DÖLLENMIŞMI YANI SORUN DÖLLENME KAYNAKLIMI YOKSA ORTAMDAN KAYNAKLIMI ?

tankut

Üyemiz
Adı
TANKUT
Soyadı
UNAL
Anladığım kadarıyla, ortamla ilgili bir sıkıntı görünmüyor. üç çiftin üçününde kısır olması çok düşük ihtimal. Budurumda sorunu başka yerlerde aramak lazım gibi. En basitinden döllenmede sorun olabilir. Kuşlarınızın popolarını biraz traşlayın. Çiftleşirken döllenme ihtimalini en azından fiziksel olarak arttırmış olursunuz. Spermazoitler daha kolay nufuz eder bu şekilde.
Umarım işe yarar..

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
kuşlarınız artık yaşlanmış olabilir veya kullandığınız yem ilaç vsss den olabilir aynı bakımla aynı ortamda genç bir damızlık eşe atın yavruları oluyormu olmuyormu deneyin

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
ben yem olarak bravo 302 kullanıyorum uyguladığınız tüm ilaçlarıda kesin ve öyle eşte yumurtlasınlar bakın yavru çıkıyormu ve ortam sıcaklığıda ne çok sıcak ne çok soğuk olacak ve gece bulundukları yerde  gece lambası yansın çok az ışıklısından ki hayvanlar gece yuvadan çıkınca yerlerini bulabilsinler gece boyu yumurtalara yatamazlarsa yumurtalar bozulur

tankut

Üyemiz
Adı
TANKUT
Soyadı
UNAL
Cengiz bey, bide erkeklerdeki sper üretimi varmı, ona bakabilirseniz. Erkeği ters çevirip tam popo kısmını iki parmağınızla sivilce gibi sıkarsanız görünmesi lazım. Eğer sperm çıkarsa süni dölleme denenebilir.
Aslında çok fazla neden olabilir, ama üç çiftinde aynı durumun yaşanması bir hastanlığıda işaret edebilir.

gkurt53

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Rüzgar
Yorumlariniz icin tşk ederim erkek damızlık kus arıyorum zatende bulamıyoum bulduklarimda pahali ticari düşünmediğm icin acikcasi bir kusa 70 80 lira veremem avrupa yakasinda elinde damızlık erkek iri erkek daha once yavru vermiş erkek kuş olan varsa görüşmek isterim kuslarimda genc yaşlı degil 3 kuluckalari

gkurt53

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Rüzgar
Suni dollenme denedim az önce birinden gelmedi birinden geldi ama hafiif kanli baskidan oldu diceksiniz ama degil zaten  kizgin erkekti iki hafif dokunmamla dol geldi hafif kanli idi digerunde baya ugrasmama ragmen hic bisey gelmedi bildiginiz kusa mastrubasyon yaptim ama bir onceki kuluckada iki yavrusu vardi ureticden almistim aldigimsa 5 yavrusu vardi ve dahailk kuluckasinda idiler yavrularını gozumle gordum

Utku SAYÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Utku
Soyadı
Sayın
M.Cengiz DEMİRBİLEK' Alıntı:
kuşlarınız artık yaşlanmış olabilir veya kullandığınız yem ilaç vsss den olabilir aynı bakımla aynı ortamda genç bir damızlık eşe atın yavruları oluyormu olmuyormu deneyin
+++

Utku SAYÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Utku
Soyadı
Sayın
Diazyme 256 nın bu konuda faydasını gördüm ,yumurta doluluk oranını arttırıyor , kuşların temel ihtiyaçlarını karşılıyor vs vs bence sende denemelisin.

gkurt53

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Rüzgar
Kardesim tşk ederim urun hakkında. Bilgi verebilirmisniz nerden temin edebilirim nasil yem katkısı gibi bisey nasil uygulaniyor

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
yuvalıkların tabanı çam demişsiniz ama oyuk kısım var mı? Tünekler hareketsiz demi? Ben mama içine eklediğim katkılardan bahsedeyim (her ne kadar çok iyi bakım yapsam da ben de 3. yumurtadan sonrakilerde döllenmeme olayları ile karşılaşabiliyorum).
Mamayı nemlendirmek için çimlenmiş buğday ucu ve havuç,
mama içine witte molen toz vitamin (bitince supervit forte alacam), Diazyme 256, bira mayası, wunder wogel ürünlerinden calsiyum plus, optimum feeder, probiyotik ve keçi boynuzu tozu ekliyorum...

gkurt53

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
Rüzgar
Tşk ederim de cok karışık oldu pek bişey anlamadim evet oyuk var  tuneklerde sabit mama söylediğiniz ilaclar hakkinda malumatim yok ben havuc ve yesillik haslanmis yumirta veriyorum anlamadigim bunlar dogal ortaminda yem ve meyve yemiyorlarmi bu kdar vitamine ilaca gerek varmi belkide dogal ortamlarinda da olsalar 5 yumurtadan 2 si dolu cikicak butun kuslar 5 te 5 yapicak die bi kayde yok die düşünüyorum benim sorunum hepsi boş :)) ama  dizayme kullanicagim antibiyotikmis belkide  suni dollenme yaparken kisir kaldilar cok narinler işallah ole bisey  olmamıştır  olmussa antibiyotik  felan iyi gelirmi

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
icon_naughty icon_naughty ahaaa ahaaa ahaaa uzmanı olmadığınız hayvanların hiç birine kobay gibi elleyip dürtmeyin bekleyin eğer döl tutmuyorsa değiştir eşini.. yazık!!!!!!  bir kaçını sözüne bakıpta hayvanlara zarar vermeyiniz  18 yıldır kuş bakıyorum  belki dahada  fazla ben kıyamıyorum  haklarında az çok bildiğim halde  bizim ülkedekiler  şimdiden  zoolog kesildiler başımıza  avrupa da 17  senedir  bu sistem kullanıyor  kusura bakmayınız ama lütfen başklarının sözüne kanıpta sevdiğiniz kuşlara zarar vermeyiniz..... bir  Selahattin GÜÇLÜ  Yavuz ALPTEKİN ve adını zikretmeyi unuttuğum üstadlar  gibi üretici olamasam da ki kendi çapım da her türlü yeterliliğim var size TAVSİYEM ÖYLE  HER AKLA UYMAYINIZ...

erdinch

Yeni Üyemiz
Adı
erdinç
Soyadı
gültekin
öncelikle herekese ilk mesajımla beraber, selamlar, hayırlı üretimler.

tüm çiftlerde aynı sorunu yaşandığına göre, iki seçenek var, kötü senaryo, kuşlarımız hasta, nispeten iyisi senaryo, verdiğiniz ilaç+vitamin+yemde sorun var.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
arkadaşlar bu aralar boş yumurta çoğu üreticide görülen bir sıkıntı sadece bu arkadaşımızda değil nedennide kuşların tüyden yeni çıktığı  için tam olarak kaliteli döl oluşturamaması bizde çok aceleci bir milletiz kuş daha ara tüydeyken eşe atıyoruz moralinizi bozmayın inşallah bir dahaki ağızda yumurtlarınız dolacaktır endişe etmeye gerek yok

Utku SAYÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Utku
Soyadı
Sayın
Gökhan RÜZGAR' Alıntı:
Kardesim tşk ederim urun hakkında. Bilgi verebilirmisniz nerden temin edebilirim nasil yem katkısı gibi bisey nasil uygulaniyor
Nereden alıcağınızı bilmiyorum, ben bir petshtan temin ettim , mama yaparken içine mamanın miktarı ne kadarsa o kadar ölcekle koyuyorum benimkide biticek az kaldı :)

mustafa BEKTAŞ

Takipçi Üyemiz
e vitamini eksikliğine bağlı olarak sık görülen bir d-urum gibi..evit-se deneseniz faydalı olur..tüy yapısı aklıma yattı..zira ben brahma tavukta bakıyorum cüsseli ve oldukça tüylü hayvanlar sende birkaç kez traş ediyorum :)