Boş yumurtaları ne yapmalıyım ?

YahyaBagis

Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
Bağış
İyi günler herkese muhabbet kuşum 10 Kasım'da ilk yumurtasını yumurtladı.2 şer gün arayla 3 tane daha yumurta bıraktı.Son yumurtanın üzerinden 9 gün geçti bütün yumurtalara ışık tutarak baktım ama dolu değiller.Çiftimin ilk kuluçkasıydı bu acaba ne yapmam gerek yumurtaları altlarından almalı mıyım?Ayriyetten ne gibi sebepler yüzünden yumurta döllenmemiştir?Haftada 2 kez versele laga orlux mama ve birçok malzemeyle hazırladığım mamalarını eksik etmiyorum.Sularına haftada bir kez vitamin damlatıyorum.Dal darısı,kalamar kemiği herşeyi tam hatta diğer çiftimin 5 tane yumurtası oldu ve 5 i de dolu.Ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
ilk kuluçkasında acemilikten dolayı genelde olur 2. yada 3. kuluçkada düzelir yumutaları almayın o kendisi boş olduklarını anlayında yuvalıktan arat yada kırar eğer alırsanız ilk kuluçka olduğu için strese girebilir.

YahyaBagis

Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
Bağış
Anladım çok teşekkür ederim birde bu çiftim show jumbo acaba popo kısmında ki tüyler sebebiyle de çiftleşme gerçekleşmemiş olabilir mi sizce ?