boş yumurtlar ve ayırma

muhabbet19

Uzman Üyemiz
Adı
recep
Soyadı
uyan
kuşlarımın 2. kuluçkası bundada boş çıktı yumurtalar dişi bugün yumurtaları yuvadan çıkarmış kafese atmış nasıl yaptı anlamadım icon_think  bundan sonra ayırmayı düşünüyorum ayırma ne gibi faydası olur ve nekadar sürmeli

Rainbow Muhabbet

Uzman Üyemiz
bence 1 ay ayır ve dınlendır bu arada vitamınlı su ve mamayla desteklı besle ve kendılerını toparlamalarına ızın ver emın ol yavru alabılcen daha sonrasında

muhabbet19

Uzman Üyemiz
Adı
recep
Soyadı
uyan
peki merak ettiğim bi şey daha var bu yumurtalrı nasıl çıkardı yuvadan

Rainbow Muhabbet

Uzman Üyemiz
o çıkarır sen orasını merak etme onemlı olan senın yavru alman benım dedıgımı yap alırsın ALLAH ın ıznıyle yavru tabı kuslarında baska sorun yoksa

NOT:Fazla Merak İyi Deildir.Benden sana tavsiye

muhabbet19

Uzman Üyemiz
Adı
recep
Soyadı
uyan
başka sorun derken    söylediğim gibi 2 kuluçkaları yine boş yumurtalar 

Rainbow Muhabbet

Uzman Üyemiz
erkek verımsız olabılır kısır demıyelımde döllemesi gucsuz olabılır bunun ıcın vıtamınle destekle toparlar ıss

muhabbet19

Uzman Üyemiz
Adı
recep
Soyadı
uyan
bunun için buğday çinlemdirip vermeyi düşünüyorum doğal yoldan

muhabbet19

Uzman Üyemiz
Adı
recep
Soyadı
uyan
şu anki kafesten dişiyimi yoksa erkeğimi başka kafese almalıyım  diğer kafes biraz küçük sorun olurmu

Yakup ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
Yakup
Soyadı
ÜNAL
Kuşların bakımı üremede etkili bir durum eğer her konuda eksiksiz ve titiz bakım yapmışsanız tabi bunu bilmek zor. O zaman bir ihtimal erkek de döl tutmama yada kısırlık olabilir bunu bilmek için ya eş değiştirmek yada diğer kuluçkaya bakmak lazım kuş acemi ise yumurtaları iyi ısıtamaz ve bozulur bu düşük ihtimal diğer ihtimal ise :
Bakımda vitamin ve yem desteği ; Hep aynı yemi vermek yada kuşların temel doğal ihtiyacını karşılayamamak bir  üremede sorundur. Ayırmanın yapış şekli çok yönlüdür bazıları kafesleri karşı karşıya bırakır iyi bir vitamin desteği yemleme ve mama ile (1 ay gibi süre ) 2 kuşu da eşit besler ve en sonunda dişiyi erkeğin kafesine bırakıl tabi kişiye göre değişir.

muhabbet19

Uzman Üyemiz
Adı
recep
Soyadı
uyan
teşekkürler yakup bey bende bu şekilde ayırıcam peki iki kafes birbirine ne kadar uzaklıkta olmalıdır

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Erkek yuvanın olduğu tarafta olsun. Dişiyi başka kafese alın. 1 ay kalsınlar ayrı. Bakımlarını güzelce yaptıktan sonra birleştirin. O yumurtayı atar dışarı zaten bu önemli değil önemli olan stresten çıkıp size yavru verebilmeleri. Aralarında 50 cm mesafe yeterlidir.

muhabbet19

Uzman Üyemiz
Adı
recep
Soyadı
uyan
bugün ayırdım kuşları ama dişi kuşa baktım yumurtası var gibi geldi ayırmadan öncede çiftleşmeye çalıyolardı ne yapmam lazım

Yakup ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
Yakup
Soyadı
ÜNAL
Dişinin devamlı yumurta vermesi sorundur dişi için zor ve tüketicidir. Ayırınız 2. bir şans için bir süre ayrı dursunlar sonra ek kuluçkada sorun ortaya çıkacaktır.