box dolap malzemesi ne olmalı

taner çınar

Takipçi Üyemiz
Adı
taner
Soyadı
çınar
  Üretim hanemi elimden geldiği ve evimin bodrumu aldığı kadarı ile büyültmek istiyorum. Ahşam malzemeden Box kafesler yapmak istiyorum ama malzeme karar veriyorum gidiyorum almaya diyorlarki MDF'den olmaz pire yapar, başa bir malzeme diye karar veriyorum yok olmaz o çabuk kabarır. Sizce ne tarz bir malzemeden yapmalıyıp bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
  İkinci bir sorum daha olacak yuvalıklara açılan yavalandırma delikleri nekadar önemli, olmazsa olmazlar arasındamıdır.(yuvalıklarda yavru ve yumurtalar var delemiyorum :()

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Birinci sorun çok tartışılmıştı sitede. Arattırırsan çok farklı görüşler oluşmuştu. Göreceksin.
İkinci soruna gelince yavrular uçtuktan sonra ne değişiklik yapacaksan yap. Çokta anlamadım aslında deliksiz nasıl girip çıkıyorlar.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
MDF DEN YAPMAZSAN SU KONTRASI VAR HAVALANDIRMA DELİKLERİ YUVADA ÖNEMLİ YUVANIN İÇİNİN KURUMASINI SAĞLAR  YAVRULAR KANAT ÇIRPINCA ÇIKAN TOZU DIŞARI ATAR SEN BİLİRSİN İSTER DELİK AÇ AÇMA

E

elaziz2316

Guest
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Çokta anlamadım aslında deliksiz nasıl girip çıkıyorlar.
    Vallahi ömürsünüz Mehmet bey. Afyon patlamamış anlaşılan. :) Arkadaş havalandırma deliklerinden bahsediyor zannedersem.

Malzeme konusuna gelince benim şahsi tercihim; 1.si Su Kontrası, 2.si MDF Lam (beyaz, akçaağaç).

E

elaziz2316

Guest
    Taner bey, elinizde aynı yuvalıktan var ise bence delikleri delin ve mevcuttaki yuvalığı bunun ile değiştirin. Dişi kuşun yadırgayacağınız düşünmüyorum (ama tecrübeli arkadaşlar daha net bişi söyleyebilirler).

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
YUVALIĞI ARALADIĞINIZDA KUŞ DIŞARI ÇIKACAKTIR O ARADA DELEBİLİRSİNİZ YADA DELİK DELİNMİŞ YUVALIKLA DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ YUVALAI NASILSA ESKİ YERİNE ASACAKSINIZ FAZLA SORUN ÇIKMAZ

tuna.sec

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
tuna
Soyadı
akgün
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
    Vallahi ömürsünüz Mehmet bey. Afyon patlamamış anlaşılan. :) Arkadaş havalandırma deliklerinden bahsediyor zannedersem.

Malzeme konusuna gelince benim şahsi tercihim; 1.si Su Kontrası, 2.si MDF Lam (beyaz, akçaağaç).
bu siteyi bunun için seviyorum,bir nebze bile olsa nefes almamızı sağlıyor. :)
mdf lam

yavrular uçtuktan sonra işini sağlama al dişinin ne tepki vereceğini tahmin etmek zor

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Mdf lam kullanabilirsiniz. Her üretimhanede bit muhakkak olur. Ağaç bit üretmez. Evimizdede aynı malzemeden yapılan mutfak dolaplarını vs. kullanıyoruz bitmi yapıyor. Bit içinde önleminizi almanız lazım. Ben Quiko ardap kullanıyorum ve bit sorunum kalmadı. Yuvalıktaki deliklere gelince yuvalığın olmazlarsa olmazlarındandır. Yuva içerisindeki fazla nemin atılmasında hava sirkülasyonu sağlar.

mumit

Takipçi Üyemiz
benim tavsiyem mdf lam kaplamalı olsun ki yüzeyi pürüzsüz kaygan olunca temizliği kolay oluyor.  Kafeslerin içini dezenfekteli bez veya fısfısla dezenfekteli su ile sıkıp bezle silmesi kolaydır.

E

elaziz2316

Guest
taner çınar' Alıntı:
  Üretim hanemi elimden geldiği ve evimin bodrumu aldığı kadarı ile büyültmek istiyorum. Ahşam malzemeden Box kafesler yapmak istiyorum ama malzeme karar veriyorum gidiyorum almaya diyorlarki MDF'den olmaz pire yapar, başa bir malzeme diye karar veriyorum yok olmaz o çabuk kabarır. Sizce ne tarz bir malzemeden yapmalıyıp bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
  İkinci bir sorum daha olacak yuvalıklara açılan yavalandırma delikleri nekadar önemli, olmazsa olmazlar arasındamıdır.(yuvalıklarda yavru ve yumurtalar var delemiyorum :()
    Taner, son durum nedir? Varsa kafeslerin resimleri, bizlerle paylaş.