Box kafes aldım

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Merhaba arkadaşlar.Dün  Manisa'dan 2.el 10 gözlü box kafes ve 10 çift kuş yemlik,suluk vs. her şeyi içinde aldım.Şu anda 3 çiftin altında yumurta var.Hayvanların yeri değişti diye yatmaz zannediyordum fakat hayvanlar yatıyor.Ayrıca 5 çiftin dişisinin de poposu şiş onlarda yumurtlayacak bu gün , yarın.Şimdi benim sorum ben bu hayvanlara ne yapmalıyım?Yumurtaları kırarlar mı,yumurtadan çıkacak olan yavrulara bakarlar mı,eşleşmeye devam ederler mi?Bilgilendirebilir misiniz?

Ayrıca suluklarına ilaç koymalı mıyım ve hangi ilaçtan hangi ölçekte koymalıyım?Birde yumurta maması yapayım mı kuşlara?Ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun. :'(

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
bakıp bakmamaları yatıp yatmamaları tamamen şans meselesi.........
...ben  daha  cok  stres  için papatya  cayı öneririm...  yumurta  maması  yada  kuru  mama  farketmez  hayvanlar  takviyesiz  kalmasın  terch  senın  ama  yumurta  daha  verimli... hayırlıs  olsun

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Valla bilemiyorum.Daha önce bir çiftimin yerini değiştirmiştim ve yumurtaların üstüne yattı ve tüm yavruları sorunsuz büyüttü.Hayvanlar geldikleri yerdekinden daha iyi koşuldalar şu an.Ben onları mümkün olduğunca rahatsız etmemeye çalışıyorum.Şu an 10 çiftin 10 da yuvalığa giriyor kurlaşmalara devam ediyorlar.3 çiftin altında yumurta var ve 5 çiftte yumurtalayacak 1-2 güne kalmadan.Şimdi ben ne yapayım bilemiyorum.Adeta beynim durdu.
İlaç fln koyayım mı suluklarına ve hangi ilaçları koyayım?Ayrıca daha yumurta maması yapıp vermedim yarın yumurta maması yapıp vereyim mi?Bir de kuşların kafeslerinde şu an gaga taşı,kalamar kemiği,kuş kumu fln yok sorun olur mu?1-2 haftaya kalmadan kafesi zaten baştan düzenleyeceğim.Şu anlık sorun olur mu kuşlar için?

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
kardeş yavrulu kuşlara günlük yavru başına bir çay kaşığı kadar mama verilir. yumurtalı çiftlere ise birer çay kaşığı kadar verin önceden yumurta alınmışsa muhtemelen yavrulara bakarlar. yer değişikliğinden çiftler pek yumurtalara yatmaz ama sizin şansınız varmış ayrıca vitamin ve gaga taşını eksik etmeyin

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Yusuf YILMAZ..' Alıntı:
kardeş yavrulu kuşlara günlük yavru başına bir çay kaşığı kadar mama verilir. yumurtalı çiftlere ise birer çay kaşığı kadar verin önceden yumurta alınmışsa muhtemelen yavrulara bakarlar. yer değişikliğinden çiftler pek yumurtalara yatmaz ama sizin şansınız varmış ayrıca vitamin ve gaga taşını eksik etmeyin

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Tamam zaten kuşlar dün akşam geldi.Kuşlardan daha önceden yavru alınmış.Tüm dişilerin ceresi kahverengi ve hepsi yuvaya giriyor.Altında yumurtası olanlar şu an yumurtaların üstüne yatıyor.Yumurtlayacak olan dişilerde yuvadan çıkmıyor.Erkekler dişilere kur yapıyor.Yarın o zaman hepsine birer yumurta maması.Peki ilaç fln vereyim mi?Birde gideyim gaga taşı alayım.
Benim elimde kireç taşı var.Bizzat kendimin yapmış olduğu.Onlardan koyayım mı kısa süreliğine idare etmeleri için?

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
hepsini aynı yerden aldığınızı farz edersek gerek yok. sadece vitamin alın. ayrıca tavsiyem bir vilmectin alın dış parazitlerden emin olun.

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Yusuf YILMAZ..' Alıntı:
hepsini aynı yerden aldığınızı farz edersek gerek yok. sadece vitamin alın. ayrıca tavsiyem bir vilmectin alın dış parazitlerden emin olun.
Anladım vitamin olarak ne alayım? Vilmetcini dış parazitler için alayım unutmadan vilmetcini nereden bulabilirim.Ayrıca avi-vit fln alıp vereyim mi?Birde  diazayme 256 alıp kullanmamın faydası olur mu?Bunları hemen yarın değil de en fazla 1 hafta içinde temin edebilirim.Kuşlara sıkıntı yaratmaz değil mi?

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
Uğur MOGAN' Alıntı:
Anladım vitamin olarak ne alayım? Vilmetcini dış parazitler için alayım unutmadan vilmetcini nereden bulabilirim.Ayrıca avi-vit fln alıp vereyim mi?Birde  diazayme 256 alıp kullanmamın faydası olur mu?Bunları hemen yarın değil de en fazla 1 hafta içinde temin edebilirim.Kuşlara sıkıntı yaratmaz değil mi?
VILMECTINI ORADA HAYVANSAL ILACLAR SATAN YERLERDEN TEMIN EDEBILIRSIN VETERINER ILACLARI SATAN YERLER VARDIR ELBET.

DI-A-ZYME 256

PROBİYOTİKLER – ENZİMLER KOMBİNASYONU

* Sindirim sistemini düzenler
    * Yemden yararlanmayı artırır
    * Bağışıklık sistemini güçlendirir
    * Hastalıklardan korur
    * Tüm stresleri önler
faydaları... Yaptığın mama içerisine kaç şunun var ise ona göre ayarla ver..

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
15 cift kus var ama 12 ciftine vericem. Her cifte bir cay kasigi diazayme 256 katsam olur mu?

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Karahan UZUN.' Alıntı:
bakıp bakmamaları yatıp yatmamaları tamamen şans meselesi.........
...ben  daha  cok  stres  için papatya  cayı öneririm...  yumurta  maması  yada  kuru  mama  farketmez  hayvanlar  takviyesiz  kalmasın  terch  senın  ama  yumurta  daha  verimli... hayırlıs  olsun

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
aman diazymeı çok dikkatli kullan. bir çift için çok sakıncalı oran. siteden iyice araştır. mamaya katılması gereken oranlar yazıyor.