sistemim işleyişi gayet güzel, yem akışında kullanılacak olan boru ne kadar ince olursa yemin kalma süresi o kadar azalacaktır, bir de belli yerlerden havalandırma için delik açılması fikirlerine de katılıyorum. alkisd
+1Süleyman DERMENLİ' Alıntı:Manisada bir üretici box lardaki kuşlar için yemleme ve sulama sistemini otomatik yaptı sonuçta hastalıklı kuşlarda artma oldu sebebine gelince temizlemesi malesef çok zor.2. Konuya gelince muhabbet zahmetlidir sevgi ister 10 gün tatil bana göre uzak kavram Manisadan Balıkesir e günü birlik gidebiliyorum ki son 6 ay hiç gitmedim![]()
İlker ERTÜRK' Alıntı:düşünce yeter geliştirilebilinir
merhaba kuşlar çok yaramaz deil kuşlar karşılarında gördüğü ve çok sevdiği yeme ulaşmak için diğerlerini atar aşağıya bunun çaresi 2 yöndedir 1. si yemliğin iç yasrafını kağıt vs... ile kapatmak maksat kuşun yemleri görmesini engellemek 2. kafesler ayrı ayrı yem koymak mesela birine sarı darı birine aspur vs... :Ali AKIN' Alıntı:yem kabukları için gerçekten çok güzel. Ama ben konu açılmışken birşey danısmak istiyorum. Ben bu akıllı yemliklere nezaman yem koysam 10 yemlikten 8inde kuşlar yemleri karıstıra karıstıra bütün yemi aşağıya indiriyor. Bunu önleyici ne yapabilirim? kuşlarım çok yaramazlar...
Yem 1 haftada bayatlamayacağından emin olabilirsiniz.Düşüncenizin aksine SON DERECE KULLANIŞLI .Testler ve gözlemlere dayalıdır söylemimCaner ŞENOL' Alıntı:Emeğinize sağlık fakat bu çok kullanışsız olur. Üstten yem boruya indiğinde ilk başta en aşağıdaki yemlikten dolmaya başlayacak. Boru içinde sürekli yem olacak( aksi takdirde diğer silolara yem dolmaz) ve kesinlikle o yemde yumşama ve bayatlama olacaktır. Sürekli dolu oldugu için
Kesinlikle katılıyorum uygulamada çok sorunlar çıkıyordu... Zaman herşyin ilacıdır...Caner ŞENOL' Alıntı:Kulağa hoş geliyor fakat uygulamada bu şekilde problemler çıkacaktır.
Emeğinize ve görüşünüze saygı duyuyorum....
unutmayın ki yemlikteki yemin yerini borudaki yem alıyor bu süreç 1 hafta da değişebilecek bir süreçŞahin GÜNGÖR' Alıntı:Kabukların dökülmesini güzel düşünmüşsünüz ama yemliklere yeni yem getirecek boruda yem devamlı beklemiş olacak ve nemlenerek bayatlama riski var. Geliştirilebilir bir düşünce teşekkürler
nemlenmeyle ilgili bir sıkıntı değilde kelebekler ve kurtcukların kozası daha büyük sorun olurdu....Engin KAHRAMAN' Alıntı:Nemlenmemesi için belli aralıklara delikler açılıp deliklere kadın çorabı gibi birşey koyulabilir bu sayede hava alması saglanabilir
yapılınca oluyorMustafa AKÇA' Alıntı:güzel düşünmüssün ama sistemin çalışacağı nekadar garanti pekii
Kesinlikle haklısınız, bir türlü bitmiyor hergün bir düşünce yeni bir yenilik getiriyorİlker ERTÜRK' Alıntı:düşünce yeter geliştirilebilinir
Kesinlikle haklısınız.AMA ayda birkaçkere uğraşacağınız işi,senede iki defa (oda isterseniz) yapsanız daha iyi olmazmı?Yavuz ALPTEKİN' Alıntı:güzel bi düşünce bunun için tebrik ederim ama sağlıklı olmayacaktır sadece üretici için kolaylık sağlar borularda sürekli yem olması ve belli bi zaman sonra boruların içi bakteri oluştura bilir havasızlıktan ve nemden dolayı
Selahattin Bey sizede yarayacak, aynı kadroyla 2-3 kat daha fazla çifte bakmak daha güzel olmazmıydı? ;DSelahattin GÜÇLÜ' Alıntı:İsmail eline emeğine sağlık güzel fikir 1 hafta 10 gün seyahate gidenler kuşlarıma kim bakıcak diye düşünen arkadaşlara yarayabilir