Box Ölçü Tavsiyesi

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
    Merhaba arkadaşlar... Uzun bir aradan sonra tekrar aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum.. Bazı nedenlerden dolayı bırakmak zorunda kaldığım muhabbet kuşu hobime tekrar dönmek istiyorum... Sizden ricam aklımdaki box ölçüleri uygunmudur tavsiyeleriniz nelerdir.. Ben 10 mm su kontrasından yapmayı planlıyorum...

ÖLÇÜLER
EN            :50
YÜKSEKLİK :40
DERİNLİK  :35

Yavruluk için 20x20 düşünüyorum.. fakat 15x20 olursa kafes genişliği 55 olabilir.. Görüşlerinizi alayım size zahmet :)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Selamlar Vedat Bey hoşgeldiniz. Bence ölçüler uygun ama yuvalığı 20cm den küçük yapmayın derim plastik folluk kullanacaksanız sığmıyor yuva küçük olunca kullanmayıncada yuvalık çok kirleniyor.

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Yuvalık ahşap olacak mehtap hanım ölçüler konusunda benimde tereddütlerim var :)

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
Vedat ŞEN' Alıntı:
    Merhaba arkadaşlar... Uzun bir aradan sonra tekrar aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum.. Bazı nedenlerden dolayı bırakmak zorunda kaldığım muhabbet kuşu hobime tekrar dönmek istiyorum... Sizden ricam aklımdaki box ölçüleri uygunmudur tavsiyeleriniz nelerdir.. Ben 10 mm su kontrasından yapmayı planlıyorum...

ÖLÇÜLER

Yavruluk için 20x20 düşünüyorum.. fakat 15x20 olursa kafes genişliği 55 olabilir.. Görüşlerinizi alayım size zahmet :)
en dediğiniz en az 60 olsun derim ama 75 civarı yaparsanda fena olmaz ileride show yada iri kuş beslediğiniz zamanda işinize yarar bari üstelik gözlere yavrularınızı koyduğunuz zamanda sıkışmamış olurlar

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Size şunuda söyleyeyim bizim boxun araları açılınca bir metre belkide daha fazla oluyor bazen en altın arasını açıp yavruları oraya koyuyorum şuanda da öyle her zamankinden daha çok toz, yem ve tüy oluyor etraf yani kafes uzun olursada bu sıkıntı yaşanıyor evde bakınca.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
hoşgeldin  Vedat kardeşim... hangi türü beslediğine bağlı show mu yerlimi diğer ırkmı??

show ise  kafes edatları 60*40*40  uygun diğerleri içinde düşündüğün ebatlar  ideal..

Vedat ŞEN' Alıntı:

ÖLÇÜLER