Bu Davranış Sallabaş Hastalığı mı?

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
ben herhangi bir sorun göremedim kuşta  kuş korkuyor gibi geldi bana onun için böyle hareketler yapıyor

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
sallabaş belirtileri var gibi daha doğrusu hastalığın ilk evreleri olabilir çünkü kafayı istemsiz olarak geriye doğru atıyor, sitede salmonella tedavisini aratabilirsiniz, diğer sitelerde genelde güvercin forum sitelerinde sallabaş ile ilgili bilgilere ve tedaviye ulaşabilirsiniz.

Tiramisu35

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Özgür
Soyadı
ÇİN
Gökhan YILDIZ.' Alıntı:
sallabaş belirtileri var gibi daha doğrusu hastalığın ilk evreleri olabilir çünkü kafayı istemsiz olarak geriye doğru atıyor, sitede salmonella tedavisini aratabilirsiniz, diğer sitelerde genelde güvercin forum sitelerinde sallabaş ile ilgili bilgilere ve tedaviye ulaşabilirsiniz.
Evet kafa istemsiz geri gidiyor bende başlangıç veya hafif seviyede diye düşünüyorum. Güvercinde besledim onlarda çok olurdu bütün kuyruk kanat tüylerini cekerdim, boynunu yolar cıkartıp jiletle boynunu cizip pis kanı akıtırdık. Ama muhabbette ne yapacağımı bilemedim. İlk defa görüyorum.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Özgür ÇİN' Alıntı:
Evet kafa istemsiz geri gidiyor bende başlangıç veya hafif seviyede diye düşünüyorum. Güvercinde besledim onlarda çok olurdu bütün kuyruk kanat tüylerini cekerdim, boynunu yolar cıkartıp jiletle boynunu cizip pis kanı akıtırdık. Ama muhabbette ne yapacağımı bilemedim. İlk defa görüyorum.
http://selanikler.blogspot.com.tr/2013/07/guvercin-deli-bas-sallabas-titre-bas.html ben bu sitede böyle bir şey buldum belki sizde okumuşsunuzdur ama yine paylaşayım istedim, bence o kuşu üretimhaneden ayırın ve karantinaya alın diğer kuşlarada geçmesin.

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
kuşta sorun yok bence . kardeş youtube yazarsan hastalık böyle olmuyor bence sen bi karşılaştırma yap daha sağlıklı olur .

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Bence de bir sorun yok, güvercinlerde bilemem ama muhabbetlerde sallabaş hastalığı böyle olmaz, sallabaş olan bir muhabbet kuşunun kafası yavaşça ve istemsiz (konrolsüz) bir şekilde geriye -yana hatta daire çizer. İlerlemiş safhalarını da gördüm, ilerlemiş safhada kuş kendi etrafında dönmeye başlar (köpeklerin kendi kuyruğunu kovaladığı gibi).

kısacası bence bir sorun yok.

Tiramisu35

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Özgür
Soyadı
ÇİN
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Bence de bir sorun yok, güvercinlerde bilemem ama muhabbetlerde sallabaş hastalığı böyle olmaz, sallabaş olan bir muhabbet kuşunun kafası yavaşça ve istemsiz (konrolsüz) bir şekilde geriye -yana hatta daire çizer. İlerlemiş safhalarını da gördüm, ilerlemiş safhada kuş kendi etrafında dönmeye başlar (köpeklerin kendi kuyruğunu kovaladığı gibi).

kısacası bence bir sorun yok.
İki gündür kuşu ayırdım ve gözlemliyorum. Sallabaş hastalığınıda sitemizden ve netten iyice okudum inceledim. Hastalığın diğer belirtileri olan ishal, yeşil dışkı, zayıf tüyler ve zayıflama bu kuşta mevcut değil. Aksine kuşun dışkısı sıyah, tam kıvam ve tüy sağlığı çok iyi. Buda hastalık olma durumunu çok azaltıyor. O zaman bu bir tik mi? Kuş sürekli tedirgin dışarıdan geçen bir kamyon sesinde bile sağa sola bakıyor kulak kabartıyor. Bu hareketide ben kafesine yaklaşınca veya panik olunca yapıyor. Acaba kaçmak için bir refkleks mi oluştu. Bu üremesine engel olur mu sence Günay abi

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
kardeş geldiği yerde fazla insan görmediyse ve büyük salmada ise o sebeple olabilir ama zamanla alışır