BU HASTALIĞI DAHA ÖNCE GÖREN VARMI

oktay aykut

Uzman Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
aykut
merhaba arkadaşlar önceki akşam saat 19 ila 20 30 arası kuşların ortamı rahatlasın diye bir kısmını bulundukları ortamdan bi yan odaya taşıdım kuşlar pvc kafesteler orta bölmeyide çıkardım salma gibi olsun dedim sabah 11 sularında kuşların yanına gittim bide bakarım göz çevrelerinden rahatsızlanmışlar resimleri paylaşayımda bi bakın bakalım bu ne olabilir  böyle bir hastalığa şahit olan deneyimi olan arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum iyileşirmi iz kalırmı nasıl iyileştiririz yardımlarınızı bekliyorum ilk defa böyle bişeye şahit oldum herkese teşekkürler :)

Uploaded with ImageShack.us

oktay aykut

Uzman Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
aykut
Ümit ATEŞ.' Alıntı:
mantar olabilir emin olmasamda
bir akşamda yer değişti diye 15 -20 tane kuş mantar olmaz herhalde mantar olması için belirli bir süreç geçmesi gerekir bence ayrıca ben tahmini cevaplar değilde daha ziyade böyle bir rahatsızlığı yaşayıpta tedavi edebilen veya edemeyen arkadaşların yorumlarını bekliyorum tedavisi varsa yolunu yöntemini öğrenmek istiyorum tekrar teşekkür ediyorum :)

sahin51

Takipçi Üyemiz
Adı
şahin
Soyadı
şahiner
ABİİ BENİM Bİ TANIDIĞIMINDA 2 YAVRUSUNDA OLDU AMA ONLARIN GÖZ ÇEVRESİNDEKİ TUYLER BAYA AÇILDI Bİ KREM KULLANIYORDU YANLIŞ HATIRLAIYORSAM VE 1 AY İÇİNDE NORMALE DÖNMŞTÜ. EĞER Bİ KAÇ İÇİNDE ÇÖZÜM BULAMAZSAN SORAR ÖĞRENİRİM ONDAN NE KULLANDIĞINI

oktay aykut

Uzman Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
aykut
Şahin ŞAHİNER' Alıntı:
ABİİ BENİM Bİ TANIDIĞIMINDA 2 YAVRUSUNDA OLDU AMA ONLARIN GÖZ ÇEVRESİNDEKİ TUYLER BAYA AÇILDI Bİ KREM KULLANIYORDU YANLIŞ HATIRLAIYORSAM VE 1 AY İÇİNDE NORMALE DÖNMŞTÜ. EĞER Bİ KAÇ İÇİNDE ÇÖZÜM BULAMAZSAN SORAR ÖĞRENİRİM ONDAN NE KULLANDIĞINI
şahin kardeş teşekkür ediyorum öğrenebilirsen sana zahmet bi öğren bakalım

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Oktay kuşların iki gözündemi var tek gözündemi var eğer tek gözlerinde varsa biraz sıkıntılı tek gözünde varsa tekgöz hastalığı dediğimiz hastalıktırki tedavi edilmesi 8 haftayı bulur iyi olduğunu zannedersin 1 ay sonra hastalık tekrar nükseder. ve kuşlar ayrı bir yerde saklanmalıdır.

eğer iki gözünde var ise solunum yolu ilgili bir problem var. tylan bulursan kullan veya tylasin içeren ilaçlar var onuda kullanabilirsin

oktay aykut

Uzman Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
aykut
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
Oktay kuşların iki gözündemi var tek gözündemi var eğer tek gözlerinde varsa biraz sıkıntılı tek gözünde varsa tekgöz hastalığı dediğimiz hastalıktırki tedavi edilmesi 8 haftayı bulur iyi olduğunu zannedersin 1 ay sonra hastalık tekrar nükseder. ve kuşlar ayrı bir yerde saklanmalıdır.

eğer iki gözünde var ise solunum yolu ilgili bir problem var. tylan bulursan kullan veya tylasin içeren ilaçlar var onuda kullanabilirsin
abi merhaba dediğim gibi bu durum bir akşamda oldu anlayamadım soruna gelince karışık şekilde bazılarının tek bazılarının çift göz çevresinde var bu gün gördüğüm kadarıyla biraz kızarıklık vardı tedavisine gelince dün günay dönmez ve bir kaç arkadaşa durumu anlattım bu günde görüntülü şekilde paylaştımki durumu görerek çözüm bulabiliriz diye aklımdayken aynı kafesteki aynı ortamdaki 8 -10 civarındaki kuşta bu durum oluşmamış yani bazılarında oluşmuş kullandığım ilaca gelince üst solunum yolu enfeksiyonu olabilir ihtimaline karşılık doxiciklin içerikli bir antibiyotik kullanmaya başladım bu günle ikibuçuk gün oldu şimdilik bu şekilde tedavi devam ediyor 

eses026

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
sert
Selahattin abinin dediği gibi bu hastalık üst olunum yolu enfeksiyonu ile ilgili.önceden bende aynı sorunla karşılaştım.ben eritrom isimli ilacı kullandım.tylan ile benzer özellikte bir ilaç.içerikleri farklı olabilir ama  üst solunum yolu enfeksiyonuna iyi geliyor.ben 3-4 günde sonuç aldım iyileştirdi.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
oktay bey.. diger koydugunuz odaya bocek ilacı vs bise sıktınız mı daha once? alerji durumu söz konusu bence.. biseyden bi sekilde etkilenmisler..Kuslarınızda solunum sıkıntısı ve burun akıntısı.. öksürme tıksırtı yoksa eger.  size teramisin göz melhemi ve genta göz damlası öneririm.. sabah aksam gözlerine birer damla genta göz damlası.. ve sabah aksam teramisin göz melhemi sürerseniz.. büyük ihtimalle düzeleceklerdir.. ilacları eczaneden temin edebilirsiniz gecmis olsun

Kordel

Yeni Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
KORDEL
Behsat beye katılıyorum kuşlarinizda solunum sıkıntısı olabilir.sahte olduğunu sonradan anladığımız ardap kullandıktan sonra benimde basıma geldi.Forumda yine böyle bir tablo gördüğümde levadoks önermiştim.Ben bu ilaçla kurtuldum.4 gun 1 litreye 1 cc.ancak 1 litre ambalajda satildigi icin fiyat yüksek.Tum kuslariniza bulasmamasi için hocamız Selahattin beyin dediği gibi kuşları ayirmali ve ilacı tum kuşlarına uygulamasın.bana ulaşırsan ilacı UCRETSİZ olarak alabilirsin ben 4 ay once 1 litrelik ambalajından satın almıştım.

Saygılarımla..

Üsmail ÜLERÜ

Takipçi Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
İLERİ
Oktay bey ben hastalığın trichomanas - ornityozis olduğunu düşünüyorum.Bunun içinde tedavi amacıyla ronidazol % 10 luk ilacı size önerebilirim.5 gün kullanım faydalı olacaktır.

Rainbow Muhabbet

Uzman Üyemiz
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:

katılıyorum sana abı

oktay aykut

Uzman Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
aykut
Salih KORDEL' Alıntı:
Behsat beye katılıyorum kuşlarinizda solunum sıkıntısı olabilir.sahte olduğunu sonradan anladığımız ardap kullandıktan sonra benimde basıma geldi.Forumda yine böyle bir tablo gördüğümde levadoks önermiştim.Ben bu ilaçla kurtuldum.4 gun 1 litreye 1 cc.ancak 1 litre ambalajda satildigi icin fiyat yüksek.Tum kuslariniza bulasmamasi için hocamız Selahattin beyin dediği gibi kuşları ayirmali ve ilacı tum kuşlarına uygulamasın.bana ulaşırsan ilacı UCRETSİZ olarak alabilirsin ben 4 ay once 1 litrelik ambalajından satın almıştım.

Saygılarımla

oktay aykut

Uzman Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
aykut
Salih KORDEL' Alıntı:

Saygılarımla..
..salih bey merhaba sizin basettiğiniz ilacı araştırdım LEVADOKS %20 ORAL ÇÖZELTİ
Doksisiklin %20 yani benim şu an uyguladığım tedavi ile aynı olduğunu farkettim kuşları bu gün gözlemlediğim kadarıyla aralarında bazılarında bariz bir iyileşme var gibi geldi bana ilacı bu sabah yine tazeleyip sularına kattım  yarında vericeğim son kez toplamda 5,5 gün olmuş olucak bakalım durum ne gösterir sonra  2 gün tazelemek kaydıyla vitamin vericeğim  sizleri o zamanki duruma göre haberdar ederim ilerde böyle bir durum yaşayan arkadaşlarda faydalansın ayrıca konuya duyarsız kalmayıpta katılan tüm arkadaşlara çok teşekkürler ediyorum saygılarımla  :)

oktay aykut

Uzman Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
aykut
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Oktay usta öncelikle geçmiş olsun...bu konuyu inceleyebilirsen tüm sorularının cevaplarını bulabilirsin - http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,14112.0.html
günay bey merhaba kuşların doksisiklin tedavisi devam ediyor bariz bir iyileşme var yarın 4,5 gün oluyor ilaca başlıyalı yarın sabah bide vitamin takviyesi yapalım bakalım durum ne göstericek ondan sonra gidişata göre konuşuruz teşekkür ettim  :)

oktay aykut

Uzman Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
aykut
arkadaşlar merhaba bu gün sabah kuşları kontrol ettim genel olarak iyiler yeme içmeleri yerinde sıkıntı yok görünüyor vitaminli sularınıda yaptım bu gün taze taze içsinler bakalım bide elma sirkeli su ile sprey şeklinde hafiften banyo yaptırdım durum bu şekilde şimdilik tekrar herkese teşekkür ederim :) ;)

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Oktay AYKUT' Alıntı:
arkadaşlar merhaba bu gün sabah kuşları kontrol ettim genel olarak iyiler yeme içmeleri yerinde sıkıntı yok görünüyor vitaminli sularınıda yaptım bu gün taze taze içsinler bakalım bide elma sirkeli su ile sprey şeklinde hafiften banyo yaptırdım durum bu şekilde şimdilik tekrar herkese teşekkür ederim :) ;)

Oktay abi seninle telefondada konuştuk

bence kafanı fazla karıştırma durum Behsat beyinde dediği gibi alerjik bir durum yer değişimi stres vs.

ben ortamda bulunan kuşların kanatlarından dökülen tozun bu duruma neden olduğunu düşünüyorum havayı sürekli nemlendirmelisin elma sirkeli suyu hergün yaz boyunca kuşlara ve o ortama püskürtmen gerektiğini yine hatırlatırım ....

benim sürekli verdiğim cevap ''bence ilaç kullanma '' ortamı kontrol et.

tek göz hastalığı büyük bir sorundur ve tedavisi mümkün değildir ben aksine tekgöz hastalığı olduğunu düşünmüyorum  abi geçmiş olsun 

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Cihan AYTAN' Alıntı:
Oktay abi seninle telefondada konuştuk

bence kafanı fazla karıştırma durum Behsat beyinde dediği gibi alerjik bir durum yer değişimi stres vs.

ben ortamda bulunan kuşların kanatlarından dökülen tozun bu duruma neden olduğunu düşünüyorum havayı sürekli nemlendirmelisin elma sirkeli suyu hergün yaz boyunca kuşlara ve o ortama püskürtmen gerektiğini yine hatırlatırım ....

benim sürekli verdiğim cevap ''bence ilaç kullanma '' ortamı kontrol et.

tek göz hastalığı büyük bir sorundur ve tedavisi mümkün değildir ben aksine tekgöz hastalığı olduğunu düşünmüyorum  abi geçmiş olsun
Behsatın ve senin dediğin gibi ortamdan veya alerjik olasılığı aksine, bunun bir ornithosis olduğuna bahse girebilirim. Bence Oktay abi ilaç kullanmaya devam edilmeli ve mümkünse kuşlar için üretilmiş olan kaliteli ilaçları tercih etmeli. Tekrar aksine, tek göz hastalığı (ornithosis) tedavi edilebiliyor...tedavi edilemediğini nerden okuduysanız kaynak yanlış bilgi vermiş. Amacım polemik yaratmak değil, kesinlikle emin olduğum bu durum ile ilgili geç kalınmadan yardımcı olmak.