Bu Konuya Taktım

gfbli1

Takipçi Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KAYACIK
Arkadaşlar bu konuyu öncedende açmıştım ama sorun çözülmedi.Aşağıdaki linkte önceki açtığım konudur.
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,4885.0.html

O konuda mamayı hazırlarken yumurtanın yarısını yapmam gerektiği havuçu azaltmam gerektiği söylenmişti bunları uyguladım ama olmadı mamayı hazırlayıp kafese koyuyorum ama dişi veye erkek biri gidip biraz tadına bakıyor sonra uzaklaşıyorlar ve bir daha yemiyorlar.
Acaba bebe bisküvisi yerine etimek versem ve havuç yerine kıvırcık versem olur mu? (kıvırcığı yaprak şeklinde sade verdiğimde yiyorlar)

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Emre kardeşim mamayı hemen yemez kuşlar zamanla alışacaklar herkesin ilk başlarda mamaları alıştırana kadar çöpe gidiyor alıştıkları zamanda tozunu bulamazsın mamalıkta

erdem

Takipçi Üyemiz
Adı
ERDEM
Soyadı
ADALETSEVER
Diğer formunun hepsini okudum birde mamanın kokusunu güzelleştirmek için biraz vanilya sepelesen mamanın içine onuda denede belki yerler. Ben koyuyorum güzelde yiyorlar yani denemende fayda var.

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
yavrudan mamaya alışmamış kuşlarda mama yememe gibi durumlar olabliyor eğer kendi yavrunuzu mamaya yavrudan itibaren alışmış olarak büyütürseniz sorun yaşamazsınız kuşlarınız yavru yaptığında mutlaka yiyecektir bu kadar kafaya takmayın kuşlarınız mama yediğinde olağanüstü haller olmayacak bırakın kendi halinde takılsınlar

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Bir üretimhanede mama yenmiyorsa bu kısa bir süre alışık olmadıklarından kaynaklanır, bu sorun uzun süre devam ediyorsa mutlaka ve mutlaka mamayı nemlendirmede bir hata yapmışsınız demektir. Nem oranını yükseltin veya azaltın ne çok kuru olsun nede çok yaş bu şekilde yaparsanız kuşlarınız mamayı yiyeceklerdir.

istanbullu_35

Takipçi Üyemiz
Adı
Hiranur
Bende hala tam olarak alıştıramadım ama hergün bir şey değiştirerek deniyorum.GEçen gün portakal reçelinin suyundan karıştırdım o nu beğendiler gibi geldi ama emin değilim.2 Gün sonra tekrar denicem.Arkadaşım yumurta mamasının içine lor yada çökelek ufalayarak karıştırmış geceden de yemlerini almış sabah kalktığında hiç mama yemeyen kuşlar mamanın yarısından çoğunu özelliklede peynirlerin hepsini yemişler.Bunuda denicem bakalım hangisini beğenirlerse ona devam edicem.Bence bu iş biraz da onların damak zevkini tutturmakta bitiyor.Belki biraz uğraşıcan ama emin ol sonunda başarırsın.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
ARKADAŞIM KUŞLARIN MAMAYA ALIŞMASI İÇİN SEN GÜZECE SİTEDE MAMA YAPMASINI ARAŞTIR İLK ÖNCE KENDİN BEĞEN KUŞLAR NARMALDE FEZLA ÇALIŞTIKLARIYLA DOĞRU ORANTILI YAP YAVRUDAYKEN SIK NARMALDE SEYREK HEP TAZE AZ AZ VER BAYATLAYINCA AL SABIR ET HEP AYNI ORANDA VER BAKLİYAT ÇIMLENDİREREKTE BAKKIMI ARTIRABİLİRSİM SLM

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
AGA  BU  İŞ ŞANS İŞİ SABIR  İŞİ......BAŞKA LAF TANIMAM ÜSTÜNE HER TÜRLÜSÜ TECRUBEYLE SABİT......SEN  MAMALAR  YEDİRİRSİN  30  40  LİRALIK VİTAMİNLER ALIRSIN  BEBEK GİBİ BAKARSINDA BİR YILDA İCRAAT OLMAS  AMA  KÖHNEE  NEMLİİİ RUBETLİİİ    YARI  AÇ  YARI TOK BESLERSİN    AMA  ŞANSIN VARSA  İYİ  KANA DENK GELDİYSEN AMAN YARAB... :)  O YÜZDEN SADECE VERİLMESİ GEREKNLERİ VER  BENİM GÖRÜŞÜM TECRUBEYLE SABİT  OLUP  BU YÖNDEDİR........

E

elaziz2316

Guest
Sezgin Anıl' Alıntı:
Emre kardeşim mamayı hemen yemez kuşlar zamanla alışacaklar herkesin ilk başlarda mamaları alıştırana kadar çöpe gidiyor alıştıkları zamanda tozunu bulamazsın mamalıkta
    +1

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
ben cici bebe katıorum orda sorun olduğunu düşünmüorumm gayet de yiyiyorlar arkadaşlarında dediği gibi alışana kadar biraz sabırrr

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Sezgin Anıl' Alıntı:

Kısa ve öz..
    Aynen katılıyorum..

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Emre KAYACIK' Alıntı:
Arkadaşlar bu konuyu öncedende açmıştım ama sorun çözülmedi.Aşağıdaki linkte önceki açtığım konudur.
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,4885.0.html

O konuda mamayı hazırlarken yumurtanın yarısını yapmam gerektiği havuçu azaltmam gerektiği söylenmişti bunları uyguladım ama olmadı mamayı hazırlayıp kafese koyuyorum ama dişi veye erkek biri gidip biraz tadına bakıyor sonra uzaklaşıyorlar ve bir daha yemiyorlar.
Acaba bebe bisküvisi yerine etimek versem ve havuç yerine kıvırcık versem olur mu? (kıvırcığı yaprak şeklinde sade verdiğimde yiyorlar)
Bu konuya takmışsın ama hiç bir şey yapmamışsın.
1-çok mu kuşun var? O yüzden mi ekonomik olsun diye bebe bisküvisi kullanıyorsun
Dikkat edersen verdiğin ürünün üzerinde Bebe Bisküvisi yazar Kuş Maması değil.
2-Neden hazır mamalardan kullanmıyorsun?
3-Neden Forum konularını dikkatli okumuyorsun?

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
BAZI KUŞLAR MAMALIKTAN YEMEZ YERDEN ZARARLI AMA KAFESİN ZEMİNİNE DÖKÜN BİRDE ÖYLE DENEYİN

gfbli1

Takipçi Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KAYACIK
hilmi akyldız' Alıntı:
yavrudan mamaya alışmamış kuşlarda mama yememe gibi durumlar olabliyor eğer kendi yavrunuzu mamaya yavrudan itibaren alışmış olarak büyütürseniz sorun yaşamazsınız kuşlarınız yavru yaptığında mutlaka yiyecektir bu kadar kafaya takmayın kuşlarınız mama yediğinde olağanüstü haller olmayacak bırakın kendi halinde takılsınlar
Benim korkum yavru olduğu zaman mamayla beslemezlerse yavru kayıpları olur diyeydi ama inşallah dediğiniz gibi olur ve yavruları olunca yerler.

gfbli1

Takipçi Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KAYACIK
Bilal ERDEM' Alıntı:
Bu konuya takmışsın ama hiç bir şey yapmamışsın.
1-çok mu kuşun var? O yüzden mi ekonomik olsun diye bebe bisküvisi kullanıyorsun
Dikkat edersen verdiğin ürünün üzerinde Bebe Bisküvisi yazar Kuş Maması değil.
2-Neden hazır mamalardan kullanmıyorsun?
3-Neden Forum konularını dikkatli okumuyorsun?
1-Sadece iki çiftim var. Bebe bisküvisini bi arkadaşım önerdi o kuşlarına o şekilde mama yapıyormuş.
2- Hazır mamalar besleyicilik açısından elde hazırlananlar kadar yeterli olur mu? Yavruların bakımında yeterli besini sağlar mı? Bu soruların cevabını tam olarak bilmediğim için hazır mama düşünmedim ama çiftime ve inşallah ileride yavrularının bakımına yetecek besin değerlerine sahip hazır mama varsa önerirseniz memnun olurum.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Sevgili Emre kardeşim, Diğer arkadaşlarımızında dediği gibi alışık olmadıklarından yemiyorlardır. Fakat konu sadece mamaya alışık olmamaları değildir; Mamalık ve mamalığı kafeste astığınız yer bile aynı olmalı; değilse yadırgayabilirler..
  Bende zamanında çok zor alıştırmıştım kuşlarımı mamaya, özenerek yaptığım mamalardan (12 yetişkinden) sadece biri yiyordu, güzelim mamalar çöpe gidiyordu.
  Ayrıca hazır mamalar içerisinde kimyevi maddeler olduğunu düşündüğüm için hazır mamalara yönelmek istemiyorum. Mama olarak verdiğim beslenme çeşitliliğin resimleri aşağıda dır.
  Kullandığım malzemeler  : Bir yumurta, bir dal kıvırcık, bir dilim kepekli ekmek, bir dilim elma, bir parça salatalık  (Ben Dokuzuzları bu şekilde almıştım).
  Dokuzuzlar:  http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,970.0.html

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Emre KAYACIK' Alıntı:
1-Sadece iki çiftim var. Bebe bisküvisini bi arkadaşım önerdi o kuşlarına o şekilde mama yapıyormuş.
2- Hazır mamalar besleyicilik açısından elde hazırlananlar kadar yeterli olur mu? Yavruların bakımında yeterli besini sağlar mı? Bu soruların cevabını tam olarak bilmediğim için hazır mama düşünmedim ama çiftime ve inşallah ileride yavrularının bakımına yetecek besin değerlerine sahip hazır mama varsa önerirseniz memnun olurum.
Emre canım kardeşim mesajını aldım açıkçası da üzüldüm ben sana sert çıkmadım sadece biraz daha araştırmacı olmanı ve bu platformda ki konuları daha dikkatli okumanı istedim.
Seni kırdı isem umarım beni affedersin.
Öte yandan piyasada çok sayıda hazır mama var ithali yerlisi vs. vs....
Benim sana tavsiyem sitemizde REFİK TÜRK abimizle irtibata geçip onun mamalarından almandır.Gerçekten güzel ve kaliteli mamadır.

Ceryan

Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
Üglü
ben etimek,bebebiskuvisi,rende havuç,yumurta beyazı ve sarısı,biraz tarçın kullanarak yapıyorum

tarifi:

Malzemeler: yarım havuç 1 adet haşlanmış yumurta 2-3 adet bebek bisküvisi veya yarım dilim etimek.

* Tuzsuz etimeği toz tahline getirin çok az miktarda bebek bisküvisi de katabilirsiniz.
        * Yumurta sarı ile ezin
        * Rendelenmiş havuç ile karıştırın
        * İnce ince kıyılmış yumurta beyazı ile karıştırın
        * Mamayı kuşlarınıza verdikten 5-10 saat sonra toplayın. Sıcak havalarda buna özellikle dikkat edin.
        * Bu malzemelerle hazırlanan mama miktarı 10 muhabbet kuşuna rahatlıkla yetecektir.

içine ek olarak çok az tarçın

yapıyorum dişi kuşlarım vermeye başladığımdan beri yadırgamadan yiyorlar herhangi bir sorun yok :).

buda videosu:

18042011007

Resimleri:

içine sevginide kattınmı ? :)

gfbli1

Takipçi Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KAYACIK
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Sevgili Emre kardeşim, Diğer arkadaşlarımızında dediği gibi alışık olmadıklarından yemiyorlardır. Fakat konu sadece mamaya alışık olmamaları değildir; Mamalık ve mamalığı kafeste astığınız yer bile aynı olmalı; değilse yadırgayabilirler..
  Bende zamanında çok zor alıştırmıştım kuşlarımı mamaya, özenerek yaptığım mamalardan (12 yetişkinden) sadece biri yiyordu, güzelim mamalar çöpe gidiyordu.
  Ayrıca hazır mamalar içerisinde kimyevi maddeler olduğunu düşündüğüm için hazır mamalara yönelmek istemiyorum. Mama olarak verdiğim beslenme çeşitliliğin resimleri aşağıda dır.
  Kullandığım malzemeler  : Bir yumurta, bir dal kıvırcık, bir dilim kepekli ekmek, bir dilim elma, bir parça salatalık  (Ben Dokuzuzları bu şekilde almıştım).

Abi senin yaptığın şekildede deniyeceğim yardımın için teşekkürler.Gerekirse her türlü şekilde hazırlayacağım hangi şekilde yerlerse ...

gfbli1

Takipçi Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KAYACIK
Bilal ERDEM' Alıntı:
Emre canım kardeşim mesajını aldım açıkçası da üzüldüm ben sana sert çıkmadım sadece biraz daha araştırmacı olmanı ve bu platformda ki konuları daha dikkatli okumanı istedim.
Seni kırdı isem umarım beni affedersin.
Öte yandan piyasada çok sayıda hazır mama var ithali yerlisi vs. vs....
Benim sana tavsiyem sitemizde REFİK TÜRK abimizle irtibata geçip onun mamalarından almandır.Gerçekten güzel ve kaliteli mamadır.
Estağfurullah Abi kırılmak diye birşey söz konusu değil sadece şunu düşünüyorum ileride yavruları olduğunda mama yememelerinden korkuyorum.