Bu kümesler üretim için uygun mu?

sentez

Yeni Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Alan
Arkadaşlar,
İşyerini devrettikten sonra İzmir-Urla'ya bağlı Zeytinler köyü civarında bir siteye yerleştim ve ne iş yapabilirim diye düşünmeye başladım.
Sitede resimlerde görüldüğü gibi kümesler var. Doğal olarak hazır olan bu kümeslerden yararlanıp bazı hayvanlar yetiştirip satmayı düşündüm fakat nereden başlamalı, nasıl yapmalı, nerede satmalı, hangi hayvan para eder gibi hiç bir fikrim olmadığından yardıma ihtiyacım var.
Tavuk, Hindi gibi hayvanlar fazla pazarı olmadığından mantıklı görünmüyor. Ben de muhabbet kuşu yetiştirilebilir mi diye düşünmeye başladım.

Kümesin bir kapalı alanı var, bir açık alanı var. Kapalı alan 5m*3m=15m2, açık alan 5m*4m=20m2, yükseklik 2.20m, kapalı bölümün altı beton, açık alanın altı toprak.
Kapalı alanın kapısı yok ve içerisi 2 bölümden oluşuyor. 2. bölüm daha da karanlık. Şu anda tavuklar var ve tavuklar 2. bölüme girmiyor karanlık olduğu için. Kapıdan girildiğinde ki bölümde tünekler ve folluklar var. Tavuklar da 1. bölümde sürekli.
Kümesi ısıtma şansı yok, belki elektrik çekilip ampul konabilir fakat ısıtıcı koymak için kapı gerekecek. Isıtıcı olmadığından kışın sanırım geceleri -3 derecelere kadar sıcaklık düşüyordur, henüz kış geçirmediğim için tam bilmiyorum.

Kafes kafes yüzlerce kuşla ayrı ayrı ilgilenmek yerine, Ben işin daha kolayına kaçıp muhabbetleri içeri salıyım, yemlerini, sularını veriyim onlar eş olsun yavrulasın büyüyünce satıyım niyetindeyim. Çünkü araştırdıkça muhabbet üreticiliğinin gerçekten çok disiplinli ve zor bir iş olduğunu gördüm fakat elimde böyle hazır bir kümes olmasının avantajıyla acaba bunu kolayca yapmak mümkün müdür diye merak ediyorum. Elbette muhabbet kuşu takıntım yok, papağan, kanarya yada para edecek başka bir hayvan önerinize de açığım.

Neticede öğrenmek istediğim, bu kümes ortamı muhabbet kuşu, papağan, kanarya yada başka bir hayvan türü üretip satmak için uygun mu? Beni ne gibi sorunlar, günlük hangi işler bekliyor?

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
http://www.hizliresimyukle.com/

buraya gir resimleri seç de ordan ekleyeceğin fotoları seç sonra yükle de linkleri veriyor sonra da yoruma linkleri yapıştır  yukarıda konunun altında bağlantı ekle diye bir şey var onun arasına linki getir..

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
kardeşim dediğin gibi olmaz muhabbet üretimi sadece kazanç kapısı olarak görmekle bu iş yapılmaz yazık hayvanlara eziyet etme yapacaksanda düzgün bir yer bul kendine yemini mamasını vitamini gerekli olan herşeyi hazırla ve muhabbet kuşu nasıl üretilir hastalanınca ne yapılır sen diyorsunki kapı yok hava soğuk olacak ısıtamamda heralde bunları hindi zannettin ne ufak bir cereyanda hepsi ölürler vebali boynunda kalır bu işi güzelce öğrendikten sonra yapmanı tavsiye ederim

KALMERAA

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KARAYEL
SEN ÖNCE EVE 2 ÇİFT KUŞ AL ONUNLA UĞRAŞ BU İŞLER SENIN BILDIĞIN KADAR KOLAY DEĞİL
HEM BU İŞİ YAPACAKSAN ONCE TAVUKLARI ORADAN ÇIKARTMAYA BAK VE HER TARAFI KIREÇ İLE DEJENFEKTE ET VE DAHA BIR SURU ŞEY

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bence siz ilk önce biraz bilgi edinin. Böyle hurra dalmayın. Belli ki hiçbir bilginiz yok. Sitemizde bilgilerden faydalanın ve kümeslerin nasıl olması gerektiğini görün.

sentez

Yeni Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Alan
arkadaşlar muhabbet kuşları doğada korunaklı kafeslerde mi yaşıyor?
açık alan neden olmuyor?
tek sorun rüzgar ve hava sıcaklığı mı?
keşke neden olmadığını belirterek yardımcı olsaydınız
her neyse, peki muhabbet kanarya gibi küçük narin kuşlar için uygun değilse,
daha büyük tür olan papağan üretimi için uygun olabilir mi?
malum papağan fiyatları da daha yüksek.
İzmir doğal yaşam parkında papağanlar tamamen açık alanda yaşadıklarına göre burada da yaşar sanırım ama üretim gerçekleşir mi acaba?
yada gelir getirecek başka bir öneriniz var mı?

hsynakbaba

Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
akbaba
kardeş muhabbet için rüzgarda kalmasın yeter tavanı izalasyon yapmalısın kapısız olmaz onlar kendi sıcaklığıyla yaşar zaten izmirde - derece çok az zaman sürüyor iyi yalıtım yaparsan problem olmaz ben 4 cm strafor kullandım 10 m si 15 tl salma yapabilirsin küçük bölmeler halinde her salma 5 dişi 7 erkek olabilir salma için kuşların hepsini aynı anda at bir araya yuvalıklar kontrol edebileceğin yerde olsun vb sitede habil tanta yazılarını okuya bilirsin

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Onur Bey aldığınız yanıtlar size sert gelmiş olabilir ama buradaki tüm arkadaşlar kuşları çok seven ve bu konuda hassas olan kişiler. Şunu unutmayın ki üzerinden para kazanmayı düşündüğünüz şeyler canlı ve oldukça hassas hayvanlar nasip olurda işin içine girerseniz sizde anlayacaksınız ne denli zor bir iş olduğunu bir hastalık bir mikrop girer ne olduğunu anlayamadan tüm kuşlarınızı kaybedebilirsiniz bu denlide riskli bir iş. Öncelikle bir iki çift alıp evinizde bakmanız ve tecrübe edinmeniz mantıklı olur. Ben evimin odasında bakıyorum kuşlarıma kışın kombi yandığı halde bazen ayrıca elektrikli ısıtıcıyıda açıyorum odalarına koyuyorum tabi izmir ankara kadar soğuk olmuyor ama yinede kış sonuçta ben ısıtmadan yalıtım ve dezenfekte yapmadan üretime uygun hale gelmeyeceğini düşünüyorum fotoğraftaki kümeslerin baya bi masraf ve zahmet gerekiyor yani orayı kuşlara uygun hale getirmek için. Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.

unsal

Takipçi Üyemiz
Adı
unsal
Soyadı
ucak
benim takıldığım nokta bu muhabbet kuşu üreticiliği herşey yolunda giderse çok mu kazandırıyor?
bence bu işler kuşlara sevgi varsa yapılır hobi + kazanç yoksa bence çekilesi bişey değil bence.
100 takınmı olsa senede 1600 yavru alsan toptan 10 tlden satsan 16000 tl yapar masrafları düş ayda 1000 tl herşey yolunda giderse.yani kuş aşığı olman lazım.
üretici abilerimiz yanlışsa düzeltsin

hsynakbaba

Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
akbaba
haaa bak ünsal kardeşim çok doğru para ikinci plan yavru  alamazsın zaiyatın çok olur emek sarfedersin hayvan sevgisi yoksa olmaz ama bu arkadaşımızın ilgisi var diye düşünüyorum

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ünsal UCAK' Alıntı:
benim takıldığım nokta bu muhabbet kuşu üreticiliği herşey yolunda giderse çok mu kazandırıyor?
bence bu işler kuşlara sevgi varsa yapılır hobi + kazanç yoksa bence çekilesi bişey değil bence.
100 takınmı olsa senede 1600 yavru alsan toptan 10 tlden satsan 16000 tl yapar masrafları düş ayda 1000 tl herşey yolunda giderse.yani kuş aşığı olman lazım.
üretici abilerimiz yanlışsa düzeltsin
Toptan 10 tl'ye kuş satanlar genelde kuşlara yem ve mama yerine ekmek veriyor. Gerekli bakımı yapan insanlar bir kuşu toptan veya tek tek 20 TL'den aşağıya satmaz.

mus elalan

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
elarlsan
Bende arkadaşlara katılıyorum muhabbet ve egzotik kuşlar papağanlar v.s narin hayvanlardır elbette ki Avrupa da buna benzer doğal yaşam alanları yapıp yazlık ve kışlık olmak üzere üretim yapanlar var çok deli masraf edip ısıtma aydınlatma problemlerini çözersiniz( temizlik çok önemli her aşamada) kışın çift camları takarsınız salmanız hayatına devam eder. ancak fotolardan gördüğüm kadarıyla karlıda olmasını istiyorsanız bıldırcını araştırmanızı öneririm zir yumurta pazarı gayet karlı tabi fazla sayıda ve verim göz önünde bulundurulduğunda şimdiden başarılar dilerim. ama her ne yapmaya karar verdiyseniz önce bütçe ve hedef belirlemeniz gerekli çok fazla beklentilere kapılmamalı. Saygılarımla...

sentez

Yeni Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Alan
Yardımlar için teşekkürler arkadaşlar,
Muhabbet üretim işi sandığım gibi, boş bir mekan bulunca at içine onlar üresin sen sat şeklinde değil, her aşaması titizlikle planlı ilerleyen sabırlı, disiplinli bir işmiş.
İş böyle olunca da kuşları istediğin kadar sev, bir noktadan sonra artık o kuşların canlılığı, sevgisini görmez olup sıradan bir iş yapar haline gelir insan.

Anlattığım gibi, muhabbet üretmeyi düşünme nedenim, elimde hazır kümes olması, mekan yapım masrafları ve sıkıntısı ile uğraşmayacak olmamı sanmam ve beni sıkan bürokrasi, evrak gibi işlerle uğraşmak yerine, doğanın içinde doğal yaşayıp, insandan bürokrasiden uzak oluşunun çekiciliği. Fakat iş deneyimsizliği, bilgisizliği bu işe balıklama dalarsam boğulacağımı gösteriyor.

Kuşları severim ama sizler kadar kuş fanatiği sayılmam, o yüzden gördüğüme göre bir çok kişi para kazanmasa bile, yada çok az masraflarını çıkarma pahasına bu üretim işi ile uğraşabiliyor, benim beklentim kendimi ve belki ilerde ailemi geçindirecek bir gelire ulaşmak olduğundan bu iş baştan yatar benim için.

Aynı durum papağanlar için de geçerli sanırım.
En iyisi yine kümeste kümes hayvanları üretmeyi düşünmek galiba. Keklik, bıldırcın, hindi pazarını iyi araştırıp ona göre karar vermeli.

KALMERAA

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KARAYEL
Hüseyin AKBABA' Alıntı:
kardeş muhabbet için rüzgarda kalmasın yeter tavanı izalasyon yapmalısın kapısız olmaz onlar kendi sıcaklığıyla yaşar zaten izmirde - derece çok az zaman sürüyor iyi yalıtım yaparsan problem olmaz ben 4 cm strafor kullandım 10 m si 15 tl salma yapabilirsin küçük bölmeler halinde her salma 5 dişi 7 erkek olabilir salma için kuşların hepsini aynı anda at bir araya yuvalıklar kontrol edebileceğin yerde olsun vb sitede habil tanta yazılarını okuya bilirsin
5 dişi 7 erkek olmaz arkadaşım erkek sayısı dişi den az olması lazım

muhammedresit13

Yeni Üyemiz
Adı
Muhammed Reşit
Soyadı
AVKAN
bu bahsettiğin kuşların beslenmesi ve bakımı tavuk beslemeye benzemez düzenli bakım ve ilgi ister ayrıca bu ortam onlar için pek de uygun görünmüyor çünkü sıcaklığın -3 e kadar indiğinden söz ediyorsun ben de diğer arkadaşlarıma katılıyorum ve bence de bu konu hakkında bilgi edinmen gerektiğini düşünüyorum