Bu kuş Rainbow mudur?

Yusuf BÜLGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
BİLGİN
Petshop tan bir kuş almıştım. kuşa dişi dedikleri için kuşu yeğenlerime verip başka bir çekoslovak erkek almıştım. Üstünden baya zaman geçti.
Nette araştırırkeni RAinbow mutasyon kuşlarını gördüm. Renkleri yeğenlerime verdiğim aşağıda fotografları olan kuşa benziyorlar.
Acaba resimlerdeki kuş rainbowmudur. Eğer rainbow ise benim şu an elimde olan Normal faktör Mavi erkek ile eşlersem rainbow yavru alabilirmiyim.
Teşekkürler.

eşlemek istediğim erkek

rainbow mu değilmi?

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
ewet resimdeki kuş rainbow  renk süper arkadaşımda tıpkısının aynısı erkek var rıfkı  deli konuşuyor .... music

Yusuf BÜLGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
BİLGİN
Kuşu yeğenlerime vermeden önce çekmiştim fotografları.
O zamanlar kuş şekilsüz bişeydi resimlerdende anlaşılacağı gibi. Şimdi terlenmiş toplanmış
gelinklik kız gibi olmuş.
Benim gördüğüm renkler
1-Sarı
2-Mavi
3-Yeşil
4-Beyaz
5-Sırt kısmındada yanar döner mor renk var.
6-Siyah
7-Gri

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
kuş rainbow...harika ve keskin renkleri var maşallah, ona benzer renklerde ben de bir dişi var (fazlası burada - http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,12872.0.html)

eşleştirmeyi düşündüğünüz erkek bir ihtimal olabilir ama tam bir yellow faced blue (sarı yüzlü mavi - aşağdaki resimdeki gibi) ile eşleştirirseniz ihtimaller artar. Aslında en garanti bir mavi spangle ile eşleştirmeniz olur...rainbow yavru alma şansınız artar.

Yine de elinizde bulunan erkekle denemeye değer

Yusuf BÜLGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
BİLGİN
İlk fotograftaki kuşu görünce kendi kuşum sandım. Tıpatıp aynısı
mavi spangle nin nasıl bişe olduğunu bilmiyorum. bi araştırmam lazım. öncelerden dişi ile erkeğin nasıl ayrıldığını pek bilmiyordum. şimdi bu eski fotolara bakınca dişi denilen ranbow sanki erkek gibi duruyor. ceresi mavi.  Bu kuş erkek olabilirmiki.

Günay DÖNMEZ' Alıntı:
kuş rainbow...harika ve keskin renkleri var maşallah, ona benzer renklerde ben de bir dişi var (fazlası burada - http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,12872.0.html)

eşleştirmeyi düşündüğünüz erkek bir ihtimal olabilir ama tam bir yellow faced blue (sarı yüzlü mavi - aşağdaki resimdeki gibi) ile eşleştirirseniz ihtimaller artar. Aslında en garanti bir mavi spangle ile eşleştirmeniz olur...rainbow yavru alma şansınız artar.

Yine de elinizde bulunan erkekle denemeye değer

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Yusuf BİLGİN' Alıntı:
İlk fotograftaki kuşu görünce kendi kuşum sandım. Tıpatıp aynısı
mavi spangle nin nasıl bişe olduğunu bilmiyorum. bi araştırmam lazım. öncelerden dişi ile erkeğin nasıl ayrıldığını pek bilmiyordum. şimdi bu eski fotolara bakınca dişi denilen ranbow sanki erkek gibi duruyor. ceresi mavi.  Bu kuş erkek olabilirmiki.
mavi spangle aşağdaki resimlerdeki gibi olur (sırtı pullu gibi olan), birde bunların sarı yuzlü olanları var...onlardan bulabilirsen daha iyi olur. Erkek olma konusunda ben de emin değilim, bence dişi, burun deliklerinin etrafı beyaz.

mustafaozden2

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Özden
Kuşunuzda rainbow kanı var,ama tam rainbow değil.Sabrina kaiser var rainbow üreticisi.Sitesinde harika rainbowlar var ve hangi kuşlarla çalıştığınıda anlatmış güzel bir şekilde.Ordan inceleyebilirsiniz.Ben Alman bilezikli 4tane rainbow almıştım feshaneden.Tanesi 75tl ye.Resimlerini bir ara koyarım.Harika yavrular elde ettim onlar sayesinde.Renk çalışması yapılabilecek harika bir varyete...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Farklı yorumlar elbet gelecektir, muhabbet üretmeye başladığımda bu mutasyon en çok ilgimi çeken tür olduğu için çok araştırdım. 2009 yılında Sabrina Kaiser'in web sitesini buldum...sayesinde de birçok farklı rainbow kaynaklarına ulaştım. Bir kuşun rainbow olması için illaki renk cümbüşüne bürünmüş olması gerekmez. Bir çok rainbow varieteleri vardır...örneğin Bayram ustanın eklediği sarı yüzlü pastel spangle aslında hakiki bir rainbowdur, ama insanlara sorsanız "hayır bu bir spangledir" derler. Tabii her sarı yüzlü spangle'nin rainbow olmadığı gibi, her renga-renk olan kuş da rainbow değildir. Kendi kuşlarımdan bir örnek vermek isterim, mesela resimdeki baskın parçalı erkek

...renga-renk ama bir rainbow değil. Tabii parçalı rainbowlar yokmu...elbet var, ama örnekteki kuş parçalı rainbow değil. Bence Yusuf beyin kuşu rainbowun ta kendisi, gövde renklerinin birbirine akışkan bir şekilde karışmalarına dikkat edin. Sabrina Kaiser'in kuşlarından bir resim ekliyorum...Yusuf beyin kuşu ile karşılaştırırsanız bence karar vermek daha kolay olur.

detay resim

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bayram AKYILDIZ' Alıntı:
rainbowlar da alttaki resimdeki gibi renk akışı olmalıki o kuş rainbow özelliğini tam olarak taşısın..
paylaşım içinde  teşekkürler günay bey ...

olay tam olarak çözülmüştür .... :)

MEVLÜT KÜÇÜK

Uzman Üyemiz
Adı
MEVLÜT
Soyadı
KÜÇÜK
Birçok kaynaktan okuduğum kadarıyla rainbow bir kuşta olması gereken özellikler: opal, sarı yüz, clearwing/whitewing ve mavi seriden olması. Altta örnek bir alıntı ekliyorum.

"RAINBOW (composite Opaline Whitewing Yellowface/Goldenface Blue series)
The standard will be as for the Opaline Whitewing Skyblue, Cobalt, Mauve, Violet or Grey except for the following de-tails:
The expression of yellow coloration will vary dependent upon which of the yellowface mutations is visibly present in each case, ie Yellowface Mutant 1 will be lemon yellow, Yellowface Mutant 2 double factor will be buttercup yellow and Goldenface double factor will be deeper yellow. The otherwise white areas of the mask, frontal, crown and the very faintly discernible undulations at the back of the head will be in the shade of yellow coloration appropriate to the Yellowface mutant form."

Yusuf bey erkek kuş en azından opal, sarı yüzlü ve mavi seriden olursa istediğiniz sonuçları daha kolay alabilirsiniz bence. Kanatlar haricinde güzel renkli yavrular elde edilebilir. Ben de böyle yavrular almak için uğraşıyorum.