Bu kuşlar ne iş ? full yuvadalar bi yardım edin :(

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
Öncelikle Hayırlı Cumalar. Üstadlarım ankaradan teyzemin oğlu geliyordu ve rica ettim bana 1 çift eke kuş getirdi. 12.05.2011 tarihinde elimde oldu ve kafeslerine koydum ve son 3 gündür sürekli yuvadalar sesde çıkarmıyorlar bi ara bi bakıyım yuvaya dedim heralde birbirlerine kusmaları sonucu ovuğun içine yem taneleri düşmüş başka bişiy yok anlamadım bu işi neden sürekli yuvadalar ? acaba ev ısısı 19-20 derece olduğundan mı üşüdüklerinden mi yani nedir bu iş ? çiftleştiklerinide görmedim bi aydınlatırsanız beni çok sevinirim :(

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Yeni girdikleri ortamda bu davranışlar normal eğer yumurtaları yoksa ortama alışana kadar yuvalığı çıkarmanızı kafesi yüksek bi yere koymanızı tavsiye derim

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
üstadlar benim kafes zaten yüksekte ve kuşlarla asla ilgilenmiyorum öyle bi durum yok sadece yemini suyunu değiştiriyorum kafesin altını temizliyorum başkada asla yanlarına felan gitmem. bu durumda diyeceğiniz ne olur ?

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
ya hiç kimsenin mi fikri yok ? lütfen bişiy söylerseniz sevinirim =) saygılar.

Bu arada kuşlar ben odadayken veya odada yokken bile yuvalığa girip çıkıyorlar fakat uzun vadeli içeride kalıyorlar civildeme gibi sesler geliyor arada sırada Saygılar.

hasan_kctrk

Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
KOCATURK
Bu konuda tam fikrim yok ama olaya olumlu yönden bakarsak kuşlrın birbirini beslediğini görürüz ve bu da çiftleşmeye işaret. herkes çiftleşme anını göremez sanırım. ama bu durum devam ederse en iyisi veterinere gitmek Samet kardeş

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
teşekkür ederim hasan abi :) bende yumurtlayacaklarının bir simgesimidir acaba diye düşünüyorum bide üstadlarımız bakıpda cevaplarsa kafamda soru işareti kalmıcak :)

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Yüksekte olmaları kuş için çok iyi olur sendende sabır olmanı tavsiye ederim  biraz zaman tanımalısın  gidişast iyi gibi

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
pff neyse daha soru felan sormıcam. zaman zaten tanıyorum sabrediyorumda fakat sadece sormak istediğim şey yumurtlama öncesi belirtilermi bunlar acaba diye fakat neyse teşekkür ederim herkese cevap verenlere bakıpda geçen üstadlara tekrar teşekkür ederim.