BU MUTASYONUN TEPELİSİNİ ÜRETELİM Mİ? (BEHSAT TİĞİZ )

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Degerli kardesler dostlar hepiniZe tek tek tsk ederim.uretimde cok cesitli projelerim var ama yanliz basima yetisebildigim kadarini anxa yapabiliyorum.ilerleyen zamanlarda projelerimi gerceklestirmeye basladigimda sizlerle paylasacagim

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
tam tepesini siyah yüzü yellowface  düşünün fena bişey olur... karga nornal bir tabir abartmayın hayıflamayı da.... at pisleme tabiri abes olmuş.... Behsat kardeşim  sen çalış RABBİ min izniyle olur bişeyler.... bekliyoruzzzz

ankharby

Takipçi Üyemiz
Adı
satılmış
Soyadı
kartal
Mesela bu kuş hoşumuza gitti bu tarz renkler istiyoruz ne yapmalıyız eşi nasıl olmalıkı yavruları böyle çıksın bu konuda fikri olan varmı ayrıca herkeste olmayan nadi olan değerlidir.saygılarımla

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Behsat ustam, maşaAllah güzel bir kuş. Bende sizin kuşta olduğu kadar olmasa da kafasında siyaklık olan bir kuşum var. O da bana  farklı renklerde geliyor. İnşaAllah istediğiniz gibi yavrularını alırsınız.

Not:

Allah teala her mahluku övmüşde yaratmıştır. Tabii ki ilk baktığınızda aklınıza böyle düşünceler gelmiş olabilir ama, aklımıza gelen her şeyi hemen söyleyivermemek daha doğru olur diye düşünüyorum. Bu da benim düşüncem :)

Fdevil

Takipçi Üyemiz
Adı
ronay
Soyadı
Aykoç
Arkadaşlar Behzat abi güzel konuya değinmiş.Ama konuyu gereksiz yere saptırmışsınız.Bırakın isteyen istediği gibi düşüncelerini söylesin uzatmaya gerek yok bence,konuya dönersek;

Bildiğimiz üzeri tepeliler gitgide piyasası düşüyor bu şekilde nadir mutasyonlarla denemeler ve başarıya ulaşmalar tepelinin ilk zamanlardaki değerine geri döndürebilir.Blackface sevdiği nadir bşr mutasyon behzat abi güzel düşünmüşsün bunu uygulamakta düşünce kadar önemli öncelikle seninde bildiğin gibi kümeste bu tür mutasyon sayısını artırmak gerekir.Allah yolunu açık etsin merakla bu tür mutasyon çalışmalarını ve sonuçlarını beliyoruz.

istanblue

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
T
Selamlar Behzat Bey bu kuşun akıbeti noldu merak ettim tepelisi yada bi benzeri üredi mi yoksa hâla tek mi [ tek bildiğim için tek mi diye sordum :) ]

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Konu olan ku$un sucu yokki !!!
O da böyle yaratilmi$, ... MELANIN Faktörünün kontrolsüz ve bilincsiz demiyelimde, sabitle$tirilmesi, yani öyle veya böyle mutasyondur, fakat pek istenilmiyen tarzdan, ama bunuda " belki " birisi olumlu $ekilde kullanabilir  :)

Bellimi olur, ...  8)

2 kafali veya 4 ayakli olsa bile kimsenin ku$una hakaret edercesine laflar edilmesi tabiki ho$ degil, ... hangi Baba veya Anne sakat cocuk dogurmak ister ?
Ve sakat dogsa bile oda evlat`tir ! Degilmi ?!

Herkese saglikli Folluklar ve yavrular dilerim bende kendi adima, ... catlak seslere kulak vermeyin derim, ...
Özürlülere dil uzatan cörek beyinli özürlülerin önde gidenidir !!!
Fakat durumdan kendi durumundan dolayi habersizdir ...  ::) ... idare edin gali  ;)

Zehra

Üyemiz
Adı
Zehra
Soyadı
Aksoy
Üretici fikrimi almak istersiniz? Tüketici fikrimi Behzat Bey? Tüketici fikri soruyorsanız, orjinal muhabbet türüyle mukayese edildiğinde oldukça bozulmaya başlamış bir form ve görsel çekiciliği olmadığı için çok kısıtlı bir kitleye hitap eder üretiminiz ve benim gibi hayvan haklarına önem veren tüketiciler pek ilgilenmez gibime geliyor, dolayısıyla bilmem ki emeğinize, zamanınıza değer mi? ...

yukarıda bir arkadaş kargaya benziyor demiş ama mesela bu linkte http://www.bestofbreeds.net/didiermervilde/didier/blackface.htm  alt sağ köşedeki gibi papağana benzeyen mutasyon çıkarabilirseniz o kuşta, sanırım çoğu kişi talip olur:)

Adı
Melih Burak
Soyadı
uzunboy
nedemek allahın yarattığı canlıyı beğenmemek ? ustam kuşunuz 10 numara tepeli olursa tepeli üretin yoksa bu türüde güzeldir.  tabiki tüketiciye yönelik isterseniz bu renkler pek tercih edilmiyor sanırım. ama kuşunuz nadir  ve güzel bence. iyi ve bol üretimler ustam.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
tskler arkadaslar bu kusu kıramadıgım,degerli bir dostuma verdim,daha değişik mavi olanıda var onun üzerinde calısmalar yapacagim,olumlu olumsuz yorum yapan herkese tsk ederim

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Zehra AKSOY' Alıntı:
Üretici fikrimi almak istersiniz? Tüketici fikrimi Behzat Bey? Tüketici fikri soruyorsanız, orjinal muhabbet türüyle mukayese edildiğinde oldukça bozulmaya başlamış bir form ve görsel çekiciliği olmadığı için çok kısıtlı bir kitleye hitap eder üretiminiz ve benim gibi hayvan haklarına önem veren tüketiciler pek ilgilenmez gibime geliyor, dolayısıyla bilmem ki emeğinize, zamanınıza değer mi? ...

yukarıda bir arkadaş kargaya benziyor demiş ama mesela bu linkte http://www.bestofbreeds.net/didiermervilde/didier/blackface.htm  alt sağ köşedeki gibi papağana benzeyen mutasyon çıkarabilirseniz o kuşta, sanırım çoğu kişi talip olur:)
[/quote
değişik,kuşlardaki üretimdeki amacım tüketici bulmak değilki,cok sukur tüketici yonunden hicbir sıkıntım yok olmadida,amac sadece türkiyede nadir olan kusları üretebilmek,bu konuda her zaman calısmalarım oldu,örnek olarak gökkuşağı ispinozlarının beyazlarını cok sukur ürettim,ve suanda cogaltma calısmalarım devam ediyor

Zehra

Üyemiz
Adı
Zehra
Soyadı
Aksoy
değişik,kuşlardaki üretimdeki amacım tüketici bulmak değilki,cok sukur tüketici yonunden hicbir sıkıntım yok olmadida,amac sadece türkiyede nadir olan kusları üretebilmek,bu konuda her zaman calısmalarım oldu,örnek olarak gökkuşağı ispinozlarının beyazlarını cok sukur ürettim,ve suanda cogaltma calısmalarım devam ediyor

Evet, sizin vasıf çalışmalarınızı bildiğim için üretici fikri mi, tüketici fikrini mi soruyorsunuz diye sordum..
Kendi görüşümü tüketicilerden biri olarak bildirdim, tabi siz üretici olarak karar vermekte hürsünüz:)

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Zehra AKSOY' Alıntı:
Evet, sizin vasıf çalışmalarınızı bildiğim için üretici fikri mi, tüketici fikrini mi soruyorsunuz diye sordum..
Kendi görüşümü tüketicilerden biri olarak bildirdim, tabi siz üretici olarak karar vermekte hürsünüz:)
tsk ederim

istanblue

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
T
Kusura bakmayın Behzat Bey eski konuyu hortlattım ama merak etmiştim ne oldu diye artık mavisinin çeşitlerini üretip paylaşırsınız :)

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Konu eskiymiş ama bence kuş camiyasında her yenilik başka yenilikleri doğurmak açısından önemli. Belki bu mutasyon sayesinde çok daha değişik renk kuşlara erişilebilir bunları düşünmek lazım. O nedenle half siderler, kırmızı turuncu muhabbetler, bunun gibi mutasyonlar değerli örnekler. Ayrıca çok eski  bi kitabta tepeli ırkların 3 çeşit olduğunu okumuştum normal mantar tepeli ,hotozlu aynı horoz ibiği gibi olan ve taçlı aynı taç gibi dik sorguçlu tepeli olan 3 ırk tepeli varmış ve maalesef hotozlu ve taçlı olanlar yok olmuş kıvrık gagalılar ailesinin renk açısından çok zengin bir gen havuzu var belki bu kuş sayesinde siyah spangle muhabbetler çıkar düşünsenize sırtı kafası siyah karnı mavi yeşil yada beyaz sarı hayal gücünün sınırı yok ama herşey hayal etmekle başlar:) başarılarınızın devamını dilerim Behsat bey.