Bu Petshoplar İnsanı Hobiden Soğutur...

Oğuz Emre ACAR

Üyemiz
Adı
Oğuz Emre
Soyadı
ACAR
Merhaba forumdaşlar...

Yeni aldığım muhabbet kuşu için vitamin ve birkaç ilaç alayım dedim lazım olur diye. Petshopun birinden bu toz halinde olan vitaminlerden aldım 1 kutu. Eve geldim kontrol edeyim dedim, kutunun dibinde 1 tatlı kaşığı kadar toz kalmış :) Parazit ilacı almıştım, o da aynı şekilde yarıya kadar eksilmiş. İlaç alırken artık bakmamız gerekiyor sanırım açılmış mı, içinden eksiltilmiş mi diye... 40 yıl düşünsem aklıma gelmez kutuyu açıp kontrol etmek... Asıl üzüldüğüm nokta ise, bu şeref yoksunu kişilikler yüzünden alnının akıyla para kazanan 1 avuç petshop çalışanının da itibarı zedeleniyor. Akşam akşam sinirlerim bozuldu, paylaşmak istedim.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Allah ıslah etsin. Böyleleri insanı sinir ediyor.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Para için ne yapacaklarını şaşırmışlar. Allah şaşırtmasın.

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Olumsuz düşünmemek lazım, gider durumu izâh edersiniz petshopçuya, onunda mutlaka verecek bir cevabı vardır...

Birde şu açıdan bakın...''Size verdiği o kaliteli şeyleri, kendi kuşlarında da kullanıyor(muş)''...

Aldığınız ürünleri yenisiyle değiştireceğine eminim...

Çünkü bunun 3-5 kuruş fazla para kazanmakla kesinlikle alakası yok...

Oğuz Emre ACAR

Üyemiz
Adı
Oğuz Emre
Soyadı
ACAR
Mustafa hocam yarın gideceğim zaten. Sadece aldığım vitamin eksik çıksa tamam yanlışlık olmuştur diyeceğim. Ama hem vitamin, hem de parazit ilacı eksik olunca insan artniyet arıyor ister istemez.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Ilaç vitamin gibi şeyleri direk veteriner kliniklerinden almak en mantıklı olanı 

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Oğuz Emre ACAR' Alıntı:
Merhaba forumdaşlar...

Yeni aldığım muhabbet kuşu için vitamin ve birkaç ilaç alayım dedim lazım olur diye. Petshopun birinden bu toz halinde olan vitaminlerden aldım 1 kutu. Eve geldim kontrol edeyim dedim, kutunun dibinde 1 tatlı kaşığı kadar toz kalmış :) Parazit ilacı almıştım, o da aynı şekilde yarıya kadar eksilmiş. İlaç alırken artık bakmamız gerekiyor sanırım açılmış mı, içinden eksiltilmiş mi diye... 40 yıl düşünsem aklıma gelmez kutuyu açıp kontrol etmek... Asıl üzüldüğüm nokta ise, bu şeref yoksunu kişilikler yüzünden alnının akıyla para kazanan 1 avuç petshop çalışanının da itibarı zedeleniyor. Akşam akşam sinirlerim bozuldu, paylaşmak istedim.
Bu gibi durumlar olabilir.. bende bile oluyor ilaclar ürünler vs kargoda kutuda patlayabiliyor dökülebiliyor gözden kacip rafta karisabiliyor.. bi sürü sey oluyor hemen kötüye yormayın bence.. durumu zaten izah ederseniz.. anlayıslı biriyse telafisini yapacaktir..

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
Bu gibi durumlar olabilir.. bende bile oluyor ilaclar ürünler vs kargoda kutuda patlayabiliyor dökülebiliyor gözden kacip rafta karisabiliyor.. bi sürü sey oluyor hemen kötüye yormayın bence.. durumu zaten izah ederseniz.. anlayıslı biriyse telafisini yapacaktir..
bence de iade yapacaktır.

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
En doğrusunu yaparsınız hocam...

Ben kendimden biliyorum rahatsızlanmadan önce evimin karşısındaki petshopta çalıştım 2 sene (sahibi Abim gididir)
Kuş satışı olmasada kuş ürünleri vardı elimizde...

Ben balıklardan örnek vereyim size.Kendi kullandığımız paketteki balık yemlerini(açık) yanlışlıkla sattığımız bile oldu.Tabi bunu sonradan farkettiğimizde de durumu hemen düzeltmeye çalışıyoruz.Genellikle çok yoğun ve yorgun olduğumuzda bu şekilde unutkanlıklar ve hatalar olabiliyor...

Suçun hepsini onlara yüklememek gerek, satın alacağımız ürünü kontrol etmek bizim en başlıca yapmamız gereken şeydir diye düşünüyorum...Yani %50 hatalı biz oluyoruz :) :)

Oğuz Emre ACAR

Üyemiz
Adı
Oğuz Emre
Soyadı
ACAR
Yanlışlık olabilir tabii ki insanlık hali ona birşey demiyorum artniyet yoksa. Ama öyle olsa bile ben 2 kutuyu da raflardaki diğer ilaçların arasından aldım. Kendi kullandığı ilaçları ayrı bir yerde tutması gerek diye düşünüyorum...

Yarın gittiğimde de 'Sen bu kutuyu açmışsın içini boşaltmışsın' dese ne diyebilirim ispatı yok :)

jany

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Dikbaş
İnsanlık hali her an herşey olabilir...

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Öncelikle olumsuz düşünmeyin gidin ve hata olduğunu belirtin belki ona gönderen başka bir iş yapmıştır. Kendiside bilsin malını. Ancak ard niyetli davranırsa HARAM ediyorum, ve bir daha alışveriş etmem sizden böyle esnaflık olmaz  dersiniz yüzüne. Öteki tarafta para yok 3 kuruşa ya sevap aldım ya günah yükledim diye düşünün.

Bence hata vardır isteyerek olmamıştır. Sonuçta pazar malı değil sizde kontrol etmek zorunda değilsiniz.
Öteki tarafa kalmasın istiyorsanızda; Fişinizi isteyin dün vermediniz ben istiyorum deyin sonrada Kaymakamlık Tüketici heyetine gidin. Veya Fiş vermediniz bu ürün sizin deyin Maliyeye gidin fişinizi verdirilsin, sonra tükeiciye gidin.

Ben Hastane ve sair durumlarda hakkımı aramak veya iftiraya uğramamak için Cep telefonumu alanen açıp kayıt yapıyorum. Çünkü neler duyuyor insan hiç kabalık yapılmasa bile karşı taraf iftira atabilir. Devir Teknoloji devri. Tedbirli olmak lazım.

Ama her ne kadar kızsanız bile haklı iken haksız duruma düşürmeyin kendinizi. Sonuçta Kanun var Nizam var.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Canan NUMAN' Alıntı:
Öncelikle olumsuz düşünmeyin gidin ve hata olduğunu belirtin belki ona gönderen başka bir iş yapmıştır. Kendiside bilsin malını. Ancak ard niyetli davranırsa HARAM ediyorum, ve bir daha alışveriş etmem sizden böyle esnaflık olmaz  dersiniz yüzüne. Öteki tarafta para yok 3 kuruşa ya sevap aldım ya günah yükledim diye düşünün.

Bence hata vardır isteyerek olmamıştır. Sonuçta pazar malı değil sizde kontrol etmek zorunda değilsiniz.
Öteki tarafa kalmasın istiyorsanızda; Fişinizi isteyin dün vermediniz ben istiyorum deyin sonrada Kaymakamlık Tüketici heyetine gidin. Veya Fiş vermediniz bu ürün sizin deyin Maliyeye gidin fişinizi verdirilsin, sonra tükeiciye gidin.

Ben Hastane ve sair durumlarda hakkımı aramak veya iftiraya uğramamak için Cep telefonumu alanen açıp kayıt yapıyorum. Çünkü neler duyuyor insan hiç kabalık yapılmasa bile karşı taraf iftira atabilir. Devir Teknoloji devri. Tedbirli olmak lazım.

Ama her ne kadar kızsanız bile haklı iken haksız duruma düşürmeyin kendinizi. Sonuçta Kanun var Nizam var.

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
Oğuz Emre ACAR' Alıntı:
Yarın gittiğimde de 'Sen bu kutuyu açmışsın içini boşaltmışsın' dese ne diyebilirim ispatı yok :)
Bu şekilde derse o zaman belirtki bizde gerekenleri seninle birlikte söyleriz. :)

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Ben esnaf olsam bana biri böyle gelse, birde özür diler ve teşekkür ederim uyardığı için.

Oğuz Emre ACAR

Üyemiz
Adı
Oğuz Emre
Soyadı
ACAR
Evet bugün gittim petshopa. Yanlışlık olduğunu söyledi kusura bakmayın dedi arkadaş :) Artniyet olmadığına göre ben de sözlerim için kendisinden özür diliyorum.

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
o değilde hastalıklı kuşu bana satabileceğini sanıp ; " karşdeşim kuşlar turp gibi..." diyenlere kıl oluyorum. kuş orada son nefesini veriyor tedavi edeceğine birilerine kakalama derdinde.