Bu yavruların nesi var ? Bir tüy problemi ama çözemedim.

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
aynı annenin 5 yavrusundan diğer 3'ü normal, fakat bu 2 yavruda bir tüy problemi var, bilen arkadaşlar ilgilenirse ve tedavi edilebilir birşey mi değil mi, neler yapabilirim? bilgi verirlerse sevinirim, teşekkürler...

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
tüysüz olan yavrunun kanat ve kuyruk tüylerine bakarsanız tüylerin aşağıya doğru kıvrıldığını görürsünüz, resimlerde net görünmüyor olabilir ama tüyler düz değil, sağa sola aşağı ve daha çok yukarı doğru kıvrılıyor, diğer yavru da öyle ama onun yavru tüyleri olduğu için resimlerde neredeyse hiç belli olmuyor, birde tüyler aynı uzunlıkta değil biri uzun biri kısa çıkıyor. bence normal değil.

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
FRENCH MOLT'A BENZİYOR AMA EMİN DEĞİLİM

VusLat.*

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Cihat
Soyadı
Yiva

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
hayır anne yavrunun tüylerini yolmuyor 5 yavru var sadece birinin tüyleri böyle, yolsa diğerlerinide yolar hem ben sürekli gözlemliyorum anne yuvaya bile pek girmiyor, kapıdan besliyor, biraz daha büyüdüklerinde yine resim ekleyeceğim, o zaman sizde farkedeceksiniz, tüylerde bir problem var.

kuşcuusta07

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.kuscuusta07.tr.gg
Adı
Yavuz
Soyadı
usta
Merhaba,
Atilla bey Bunları Genellikle Anne yoluyor,Çoğunlukla ebeveynlerdeki Bir Mineral ve iz element eksikliğinden kaynaklanıyor.
Mama ve yemlerine Toz mineral vitaminlerden karıştırabilirsen bir süre sonra yolmayı bırakıyor ve normal beslediklerindede Tüyleri hızla çıkıyor.
Saygılar.

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Atilla KARADAĞ' Alıntı:
hayır anne yavrunun tüylerini yolmuyor 5 yavru var sadece birinin tüyleri böyle, yolsa diğerlerinide yolar hem ben sürekli gözlemliyorum anne yuvaya bile pek girmiyor, kapıdan besliyor, biraz daha büyüdüklerinde yine resim ekleyeceğim, o zaman sizde farkedeceksiniz, tüylerde bir problem var.
Peki o zaman Atilla kardeşim...

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
yavuz bey vücut üzerinde bulunan beyaz yavru tüyleri mutlu bey ve sizin dediğiniz gibi olabilir, ben diğer uzun kanat ve kuyruk tüylerinden bahsediyorum, rica etsem en sonraki resmi bilgisayarınıza farklı kaydedip yakınlaştırarak bakabilir misiniz? zahmet olucak ama :) eğrü büğrü tüyler var, bunu daha önce hiç görmedim.

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
aynı sorun bendede var çözümünü bulamadık 1-2 yavru normal 3-4 bu şekilde ve hiç düzelmedi belki 3-4 aylık oldular.... :-[

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Kan uyuşmazlığı yada damızlıkların geldisinde hatalı eşleştirmeden kaynaklanıyor diye düşünüyorum

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Sorun aslında büyük. ..
Ne anaç yolması ne de fransız kanat hastalığı.
Sorununuz Polyama virus, bu yavruların anaclarını hiç bir sekilde üretimde kullanmayınız aynı şekilde sağlıklı
görünen yavrularıda.
Hatta mümkünse kumesinizden uzaklastirmalisiniz.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Bilal ERDEM' Alıntı:
Sorun aslında büyük. ..
Ne anaç yolması ne de fransız kanat hastalığı.
Sorununuz Polyama virus, bu yavruların anaclarını hiç bir sekilde üretimde kullanmayınız aynı şekilde sağlıklı
görünen yavrularıda.
Hatta mümkünse kumesinizden uzaklastirmalisiniz.

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
bu yavruları büyütsün de ayırayım onları zaten diğer odaya koydum, bulaşma ihtimali nasıl ?