Bu yumurtaların boş olduğunu düşünüyorum atacağım

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
hiç bir  kımıldama yok  titreme bile buna istinaden  boş kesinlikle  peki IŞIK kontrolü yaptınız mı acaba? ve yapın derim ardından  3  gün daha bekleyin ve atın

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Bu yumurta kontrollerini bir türlü anlayamadım . Bırakın ilk yumurta 21 gün sonra çıkıyor . sonrakiler kaç yumurta ise 1 gün ekleyin . 8 yumurta diyelim . son yumurta 29. günde çıkacak . 31 kadar bekleyin çıkazsa zaten boştur . ne gerek var kuşları rahatsız etmeye . benim düşüncem . benimde hintler yumurtladı bugün 3. yumurtayıda yaptı ama nedense hiç bakmak istemedim dolu mu yada boş mu .  20 30 gün sonra belli olacak zaten . 

Bilmediğim bişi varsa söyleyin tabi sevinirim. boş veya dolu oldugu konusunda bu kadar aceleci davranmanın ? . kuşlara bir zarar mı verecek yoksa ?

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
bence atmayın dün ben çok kötü bir hata yaptım boş sandığım yumurtayı kırdığımda içinden canlı canlı yavru çıktı ve ellerimde öldü çıkmasına 2 gün falan kalmış gözlerimin önünde can çekişe çekişe öldü :(

Yalçın Kasım

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
YALÇIN
Soyadı
KASIM
İlk yumurta 19 ocakta 2 ci 20 3 üncü 21 4 üncü 23 ünde 5 inci 25 inde çıktı ondan sonra bu 3 ü çıkmadı yatmıyor zaten diğer yavruların altında kalıyor.

deryam42

Yeni Üyemiz
Adı
derya
Soyadı
demir dudu
benimde ilk yumurtam 8 ocakta çıktı ama halen çıkarmı diye bekliyorum dün komtrol etmek istedim heyacan yaptım elimden düştü içinde sadece yumurta sarısı vardı yavru falan yoktu daha ne kadar beklemeliyim

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
Barış URGEN' Alıntı:
Bu yumurta kontrollerini bir türlü anlayamadım . Bırakın ilk yumurta 21 gün sonra çıkıyor . sonrakiler kaç yumurta ise 1 gün ekleyin . 8 yumurta diyelim . son yumurta 29. günde çıkacak . 31 kadar bekleyin çıkazsa zaten boştur . ne gerek var kuşları rahatsız etmeye . benim düşüncem . benimde hintler yumurtladı bugün 3. yumurtayıda yaptı ama nedense hiç bakmak istemedim dolu mu yada boş mu .  20 30 gün sonra belli olacak zaten . 

Bilmediğim bişi varsa söyleyin tabi sevinirim. boş veya dolu oldugu konusunda bu kadar aceleci davranmanın ? . kuşlara bir zarar mı verecek yoksa ?
Güzel söylüyorsunuz, kuşları ürkütmeye huylandırmaya gerek yok. Fakat; örnek veriyorum kuş 3 yumurta yaptı. 3'ü de boş. O kuşun 21 gün boyunca boşu boşuna kuluçkada kalması daha kötü değil mi? Ya da bilmiyorum, kuş yumurtanın boş olduğunu anlayıp yatmama gibi bir durum var mı?

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Barış URGEN' Alıntı:

Barış hintler için 20-30 gün beklemenize gerek yok kuş yattıktan 12 gün sonra ilk yavru gelir :)