BU YUMURTAYA NE OLMUŞ?

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
Kuşlarım 6 yumurtanın 5ini çıkardı. Hemde sıralı bir şekilde. 19 gün kuluçka süresiyle. Lakin 6. yumurta için dün baktığımda ilginç bu şekilde gördüm. Dışarıdan olduğu için sanırım anne uğraşmış ama kıramamış yumurtayı. O çökük kısım sanki plastik yumurta gibiydi. Basıldığında oynuyordu. Kırdığımda içinden yavru çıktı ama tabi ölmüştü. Buna ne sebep olmuş olabilir?

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Kalsiyum eksikliği gibi gözüküyor. Arada soyulmuş yumurta kabuğu veriyorum kendi kuşlarıma kalsiyum ihtiyaçlarını bir nebze gideriyorum.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
ilk günden beri normaldide sonradanmı böyle oldu dikkat etinizmi hiç ?
kalsiyum eksikliği desen çabuk kırılır
çok sert desen öyle yamulmaz
bilmeden sallıyor gibi olmayayımda acaba dişinin dışkısı yapıştı zamanla  orayı çökertti ve dişi o dışkıyı temizleyincede böyle olmuş olabilirmi ?

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
ömer adam' Alıntı:
ilk günden beri normaldide sonradanmı böyle oldu dikkat etinizmi hiç ?
kalsiyum eksikliği desen çabuk kırılır
çok sert desen öyle yamulmaz
bilmeden sallıyor gibi olmayayımda acaba dişinin dışkısı yapıştı zamanla  orayı çökertti ve dişi o dışkıyı temizleyincede böyle olmuş olabilirmi ?
Kuşlarımın yavruları çıkmaya başladığı andan itibaren 2 günde bir bakarım. Bu kalan son yumurtaydı. Hiç bir problem yoktu. Diğerleri gibi üzerinde yuvalıktan oluşan ufak tefek pislikler vardı. Benim ilk aklıma gelen 2 gün önce konusu açılan nem olayıyla alakalı olabilir mi diye düşündüm. Çünkü plastik gibi baya bir esneyebiliyordu. Kafeste mürekkep balığı kemiği olmasına rağmen kalsiyum destekleride yaptım.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yavru plesanta zarından çıkamamış. Kabuk kırıldıktan sonrada hava alan plesanta zarı belirtmiş olduğunuz durumu alır. Nem oranının azlığıda bu durumu destekleyici bir sebeptir. Nem oranının aşırı derecede az olduğunuda düşünmüyorum. Eğer öyle olsaydı diğer yavrularda çıkamazdı.

ferhat2000

Yeni Üyemiz
Adı
FERHAT
Soyadı
KAYA
RESME İLK BAKTIGIMDA GÖRDÜMKİ BU OLAY SONRADAN MEYDANA GELEMEZ, SELÜLOZ VE CALSİYUM YAPILI MALZEMELERDE SERTLEŞME ÇABUL OLUR, YANİ MUHTEMELEN BU ALTINCI YUMURTAYDI VE SERTLEŞME ANINDA ANNE BİR ETKİYE MARUZ KALDI, YAVRU İSE İÇ MEKENDAKİ AHREKETSİZLİĞİ NEDENİYLE ÖLMÜŞTÜR, AKSİ HALDE OKADAR BÜYÜMEZDİ!!!

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
ferhat2000' Alıntı:
RESME İLK BAKTIGIMDA GÖRDÜMKİ BU OLAY SONRADAN MEYDANA GELEMEZ, SELÜLOZ VE CALSİYUM YAPILI MALZEMELERDE SERTLEŞME ÇABUL OLUR, YANİ MUHTEMELEN BU ALTINCI YUMURTAYDI VE SERTLEŞME ANINDA ANNE BİR ETKİYE MARUZ KALDI, YAVRU İSE İÇ MEKENDAKİ AHREKETSİZLİĞİ NEDENİYLE ÖLMÜŞTÜR, AKSİ HALDE OKADAR BÜYÜMEZDİ!!!
Çok teşekkür ederim. Normal yumurta halindeydi. Yavruda ogün gündüz çıkması gerekiyordu. bende akşam baktığım için çıkmamış gördüm. Ve yumurtayı aldım çatlama var mı diye ama şaşırdım kaldım. Peki bunu anne yavrunun çıkamadığını anlayınca yardım amaçlı oymuş olmaz mı? Büyük ihtimalle öyledir diye düşünüyorum. Çünkü 2 gün önce baya baya yumurtaydı. Dediğiniz gibi yavruda yumurtanın yarısında sıkışmış kalmıştı. Çöküntü olan kısımda yani fazlalık varmış gibi olmuş. Peki anne ne gibi bir etkiye maruz kalmıştır?...

ferhat2000

Yeni Üyemiz
Adı
FERHAT
Soyadı
KAYA
HİÇ BİR DİŞİ KUŞYAVRU ÇIKMADI DİYE YARDIM ETMEYE KALKIŞMAZ, YUMURTA YİYEN KUŞLAR VARDIR EVET ANCAK SENİN KUŞUN ÖYLE OLSA DİĞERLERİNİDE YERDİ Kİ.
AYRICA SENİN YUMURTANA BAKINCA O DERİNLİK EN AZ 5MM KADAR YANİ KESİNLİKLE DIŞARDAN BİR ETKİ YOK ÇÜNKÜ KABUK KALINLIGI YAKLASIK 1,2MM KADARDIR
KUŞ NASIL BİE ETKİYE MARUZ KALDI??? ONU SÖYLEMEK ZOR ANCAK ŞU OLABİLİR
SON YUMURTA YAPILANIRKEN DİŞİ ELİNLE YAKALAMIŞ YADA DİŞİ BİRYERDEN DÜŞMÜŞ, YADA EN ÖNEMLİSİ DİĞER YUMURTALARIN ÜZERİNDE YATARKEN O KISMA DAHA ÖNCE YUMURTLADIGI YUMURTALARDAN BİRİ DENK GELMİŞTİR, SÜRE OLARAK FAZLA OTURDUGU İÇİN MUHTEMELEN YUMURTA ÖYLE KALMIŞ OLABİLİR..... UNUTMAMALIDIR Kİ YUMURTA İLK SELÜLOZDAN OLUŞUR CALSİYUM TABAKASI EN SON OLUŞUR

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Yavru plesanta zarından çıkamamış. Kabuk kırıldıktan sonrada hava alan plesanta zarı belirtmiş olduğunuz durumu alır. Nem oranının azlığıda bu durumu destekleyici bir sebeptir. Nem oranının aşırı derecede az olduğunuda düşünmüyorum. Eğer öyle olsaydı diğer yavrularda çıkamazdı.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
      Anne yumurtayı çevirmeyi ihmal ettiği için; ısınında etkisiyle Embriyo zar ve kabuğa yapışmış, Gelişimi sürmüş fakat onu koruyan kalsiyum küreyi kırmayı başaramış olabilir.

Embriyoyu koruyan kabuk onun ölümüne de sebep olabiliyor..

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
bence bunda baştan beri bozukluk varmış.diğer etkenlerde tuz biber ekmiş diyebiliriz.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Anlatılan yumurta son 6. yumurta olduğu için dişi kuşumuz eksik calsiyum aldığından dolayı eziklik calsiyum eksikliğindendir.içindeki yavrunun ölümünü buna bağlı nedenlerde aramak lazım diye düşünüyorum

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Şahin Beye katılıyorum. Kalsiyum eksikliği ile alakası yok. Bir arkadaşta kalsiyum eksikliğinde sert olur demiş, yanlış. Kalsiyum fazlalığında sert olur. Yani yapılacak bir şey yok. Allahın takdiri.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Arkadaşlar, Ben ilk 3 resimdeki kabukta bir kırılma göremiyorum..
    O yumurtayı kırmadan o hale Ne bir insan ne de ebeveynler getirebilir.. Embriyolar sanıldığından daha güçlü dür.