Buda Bizim Evin Soytarısı

hasan us

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Hasan
Soyadı
USAL
Yanına hangi renk, ırk ve yaştan dişi kuş koyduysam olmadı bi türlü, çok korkuyo kuşlardan, kafesin içinde kendini oraya buraya vuruyo bu yüzdende serbest bırakıyoruz bu kuşu evin içinde kafasına göre oraya buraya uçuyo, kuşlardan korkuyo ama ev halkı dahil olmak üzere gelen misafirleri taciz etmekten geri kalmıyo, özellikle parmağında yüzük varsa, bu yüzden ev halkı olarak yüzük takmıyoruz, gelen misafirde yüzük varsa mutalka nasibini alıyo, yüzükle iyi şeyler yaptığını söyleyemem her neyse, kafese koyduğumuzda acıyoruz haline ama serbest bıraksak sıkıntı, napıcaz bunu çokta seviyoruz, bi yavrusunu almak istiyoruz ama bi türlü nasip olmuyo ustalardan fikir almak istedim bu kuş korkusunu nasıl yenebilir, nasıl bir diğer kuşa yada eşe alışabilir, son olarak şöyle anlatıyım küçücük yavru yem kırmayı yeni öğrenen kuşlardan bile korkuyo, uzaktan görende bişeye benzetir bu kuşu ama acayip korkak bi kuş .. Tavsiyelerinizi bekliyorum ustalar..
http://youtu.be/MNWptexdpQ8

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Belki diğer kuşu ayrı bir kafeste bu kuşun kafesine yakın koyarsanız zamanla korkusunu yener, merak eder ve alışır diye düşünüyorum. Ama ustalar daha iyisini bilir.

hasan us

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Hasan
Soyadı
USAL
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Belki diğer kuşu ayrı bir kafeste bu kuşun kafesine yakın koyarsanız zamanla korkusunu yener, merak eder ve alışır diye düşünüyorum. Ama ustalar daha iyisini bilir.
Denedim daha önce ama uzun sürmedi acıdığım için tekrar serbest bıraktım, ben diğer kuşların sularını felan değiştirdiğim zaman gelip kafeslerine konuyor, ben uzaklaşınca oda uzaklışıyo böyle garip bi durum işte,  ölüp gidicek bi gün yavrusunu alamadık diye üzülcez..

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Size o kadar alışmış ki artık kendisini kuşlarla değil de insanlarla hemcins sanıyor. İşte bizim demek istediğimiz bu;
Kuşlarınızı kendinize alıştırırsanız çiftleşmeleri zor olur diyince insanlar kızıyor.
Siz illa ki çiftleşmesini istiyorsanız ( ki bu kuş hoşuma gitti. Ben de çiftleşmesini isterim ) O zaman Mehtap ablanın dediği gibi yanına başka bir kafeste bir dişiyi yakın koyacaksınız. Ama ben acıdım saldım falan gibi durumlar olmayacak. Kuş artık salınmayacak. Zaten dişi geldiğinde o kadar dışarı çıkmak için çırpınmaz. 1-2 hafta ayrı kafeslerde bakıştıktan sonra kuşlar birbirine alışmış olur ve yanyana gelmeye hazır olurlar.

hasan us

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Hasan
Soyadı
USAL
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Size o kadar alışmış ki artık kendisini kuşlarla değil de insanlarla hemcins sanıyor. İşte bizim demek istediğimiz bu;
Kuşlarınızı kendinize alıştırırsanız çiftleşmeleri zor olur diyince insanlar kızıyor.
Siz illa ki çiftleşmesini istiyorsanız ( ki bu kuş hoşuma gitti. Ben de çiftleşmesini isterim ) O zaman Mehtap ablanın dediği gibi yanına başka bir kafeste bir dişiyi yakın koyacaksınız. Ama ben acıdım saldım falan gibi durumlar olmayacak. Kuş artık salınmayacak. Zaten dişi geldiğinde o kadar dışarı çıkmak için çırpınmaz. 1-2 hafta ayrı kafeslerde bakıştıktan sonra kuşlar birbirine alışmış olur ve yanyana gelmeye hazır olurlar.
tamam kardeşim uyguluycam, inşallah iyi bi sonuç alırımda sizlerde benim duamı alırsınız