Buğdayı Çimlendirme İşlemi Nasıl Yapılır

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Coşkun Özdemir' Alıntı:
Artık bu çimlendirmeyi aşmış, yeşillik olmaya başlamış...Bu şekilde yapılan çimlendirme inanın birçok vitamini kaybetmektedir.Filizler patlar patlamaz hemen kuşlara ikram edilmeli, vitaminler dagılmadan kuşlar vitaminlerden yararlandırılmalidir...

polarci

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
paşalar
bugun kanaryalara yem almaya gittim .sureklı olarak soyledıgınız sekılde bugday çimlendırıyodum kuşlada delirerek bunları yıyodu hem muhabetler hem kanaryalar  fakat bugun bi abinin  tavsıyesı uzerine degısık bi tohum aldım onun dahada faydalı oldugnu soyledı ama ismini sormak aklıma gelmedı  aynı bezelyeye benzıyo bıraz daha ufagı yeşil yuvarlak bi tohum bakalm bu aksm ısladım nasıl bı yesillenme olacak kuşlar bunu severek tuketeceklermı.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
İsmail_Paşalar' Alıntı:
bugun kanaryalara yem almaya gittim .sureklı olarak soyledıgınız sekılde bugday çimlendırıyodum kuşlada delirerek bunları yıyodu hem muhabetler hem kanaryalar  fakat bugun bi abinin  tavsıyesı uzerine degısık bi tohum aldım onun dahada faydalı oldugnu soyledı ama ismini sormak aklıma gelmedı  aynı bezelyeye benzıyo bıraz daha ufagı yeşil yuvarlak bi tohum bakalm bu aksm ısladım nasıl bı yesillenme olacak kuşlar bunu severek tuketeceklermı.
ismail bey galiba maş fasulyesinden bahsediyorsunuz, bazılarıda cin börülcesi diyor
evet oda oldukca etkilidir protein yönünden buğdaydan daha kuvvetli olduğu sitemizde belirtilmişti.

polarci

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
paşalar
ömer adam' Alıntı:
ismail bey galiba maş fasulyesinden bahsediyorsunuz, bazılarıda cin börülcesi diyor
evet oda oldukca etkilidir protein yönünden buğdaydan daha kuvvetli olduğu sitemizde belirtilmişti.
dogrudur belki bahsedilmiştr  ömer abi de ben ne kendını gormuslugum var nede adnı biliyodum ;D ondan yazma geregi duydum tşk

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
arkadaşlar baklagıllerin hepsini verebilirmiyiz ben nohut yaptım sadece çimini yediler ama buğdayın hepsini götürüyorlar sıra arpada  ana çimleme yapan arkadaşların hiç biri yıkamadan bahsetmiyor  riskli slm

polarci

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
paşalar
ben sahsen ozellıkli bi yıkama yapmadım bu gune kadar ama duydum dezenfktanlı suyla yıkandıgını 

mehmet hoca

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
çetin
kardeş mühim olan buğdayı çimlendirmek değil.. çimlendirilmiş buğdayı dezenfekte edip kuşlara öyle sunmak.. buğday çimlenirken dikkat edersen filizlenen yerlerde küçük küçük küfler oluşur.. ilerleyen zamanlarda bunları gözle de görebilirsin.. o küfleri yok etmek lazım,, yoksa kuşlarında kısa sürede mega bakteri üreyiverir ve kuruma hastalığına zemin hazırlarsın.. kuşlarına iyilik yerine bilmeden kötülük yapmış olursun... ayrıca o buğdayların ve diğer tahılların bekletildikleri silo ve ambarları bir görsen,, fare ve haşere yuvasıdır.. çoğu ilaçlıdır fare ve böcekler yaklaşmasın diye.. ne kadar yıkarsan yıka çare etmez.. bunun önüne geçebilmek için çimlenmiş buğdayı bir kaba koyup az miktar SİLVEROXY denen dezenfektan ilave ediyorum ve 15-20 dakikada buğdaylar sterile oluyor.. yaklaşık 15-20 dakika da kevgirde bekletip suyunu süzdürüyorum ve veriyorum kuşlara.. hiç bir sıkıntı yok.. SELAMLAR

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Yulafta cok iyi bu konuda, fakat 2 cm sonra cikan, aci tat vermeye ba$lar !

Hijyen cok mühim bu konuda, ben bunu hic vermedim, verdigim :

Ay cekirdegi, badem, yulaf, cörek otu tohumu, cok az olarak Antep fistigi, ve 1 kac tohum ve ot daha, ...

Hepsini eziyorum ve hazir olan yavru yemime ilave ediyorum, deneylere gerek yok, dogrulardan ve bilinenlerden $a$mamali !

Kar$iligi : Saglikli hayvanlar, anaclar, yavrular ve böylelikle nesiller !!!

Faydasi $üphesiz, fakat ka$ alalim derken göz oymiyalim, ...

Saygilar

Esra DELÜHASAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Esra
Soyadı
Delihasan
Abilerim dezenfektan yerine sirkeli su yapsak olur mu. Sirkeli su bakteri üremesini engeller mi? Hani evde yeşillik yıkarken kullanıyoruz ya. Bir de suluklara da damla olarak koyulabiliyor. Tohumları elma sirkeli suyla biraz bekletip yıkasam enson olur mu?
Bir de buğdayım yok şuan. Maş fasulyesiyle beraber alcam inş. Fakat yeşil ve kırmızı mercimek vermenin bi zararı olur mu? İnsan için hazırlanmış bi videoda gördüm ben. Merak ettim muhabbet kuşu için uygun mu diye.
https://youtu.be/VTHRVA-AkWw

stora

Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
toraman
M.Coşkun ÖZDEMİR' Alıntı:

Buğday nasıl çimlendirilir?

Buğday çimi üretimini Türkiye'de 25 sene önce ilk kez başlatan Kırkambar Baharat'ın sahibi Bahri Kılıç'ın üretim önerileri şöyle: Öncelikle doğal, ilaçlanmamış buğday alın. Zirai buğdaylar zararlılara karşı ilaçlanmış olabileceği için dikkatli olun. Aşurelik buğday çimlenmez. Bir avuç buğdayı oda sıcaklığındaki içme suyu ile ıslatıp bir gece bekletin. Ertesi sabah şişen buğdayların suyunu süzüp genişçe bir tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde yayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp evin en sıcak ve karanlık yerine bırakın. Bez ve buğdaylar kurudukça nemlendirin. Buğdaylar 3-4 gün sonra filizlenmeye başlar. Filizleri 2 cm uzayınca dolaba alıp, her gün 1-2 kaşık salatalara katabilir, yoğurtla veya zeytinyağı, limon, nar ekşisi gibi karışımlarla tüketebilirsiniz. Çok dayanıklı olmadığı için azar azar çimlendirme yapılmalı.

Buğday çimi üretmek için de, yine bir gece suda beklemiş buğday tanelerini yayvan bir saksıya veya varsa bahçeye ekip üzerini toprakla örtün. Çimler 10-15 cm uzayınca 1 cm yukarıdan makasla kesin. Kestikçe uzayan çimlerden her gün salatanıza katın. Çok ektiyseniz mutfak robotundan geçirip suyunu çıkararak kullanın. Marketlerde satılan hazır çimler, büyümesini hızlandırmak için katkı maddesi katılabildiği için çok güvenli olmayabilir
Çimlenmis bugdayi dolabda saklasak sorun olurmu