BUNLAR DA BİZİMKİLER

philippe18

Üyemiz
Adı
Ebrar
Soyadı
Büyükkapucu
Mart ayından beri bu siteden yaptığım araştırmalar ve muhabbet kuşu üretiminden anlayan çok değerli ağbilerimden ve kardeşlerimden edindiğim bilgiler sonucunda kendi odamda kuşlarım için ne gerekiyorsa yaptım. Kuşlarıma inanıyorum ve güveniyorum ki en kısa zamanda beni torun sahibi yapacaklar  :) :) Fotoğraflarını sizlerle paylaşmak istedim.

1.Naturbird sitesinden aldığım 80 cm'lik çifthaneyi ortadan ayırdım. Her kağıdı kemirdiler en sonunda ayakkabı kutusunu koli bandıyla kafesin çıkarılıp takılan tel kısmına yapıştırdım. Sizce kafes düzeninde bir problem var mı?

2.Sağ taraftaki kuşlarımı mart sonunda Mehmet Uyar hocamdan aldım. Erkek çiftleşmek için can atıyor ama dişi daha hazır değil sanırsam. :)

3.Dişi kuşumu dışarıdan buldum epey kızışmış ve güzel renkli bence. Yanına erkek alayım dedim ve erkeği kendi seçti. Erkek yeni geldi ama dişi erkeğe çok yakınlaşıyor baya samimiler. Ne olur ne olmaz diye yuvalık taktım bugün.Erkek kuş nasıl sizce?

Not: İki dişim de son 3 gündür mürekkep balığı kemiği tüketiyor aşırı derecede. İç kısmını kazıyorlar sonuna kadar. Sizce niçin?
Saygılarımla.. :) :)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Araya birbirlerini görmelerini engelleyecek şeyler koymanıza gerek yok görmeleri daha iyi Maşallah düzen de kuşlar da güzeller.

MEVLÜT KÜÇÜK

Uzman Üyemiz
Adı
MEVLÜT
Soyadı
KÜÇÜK
Maşallah güzel kuşlar. Kafes düzeni için; Ben olsam yemliklere yakın olan tünekleri yemlik hizasına indirirdim. Araya koymak için de bir kotrplak kestirebilirsiniz veya siz de yapabilirsiniz.

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
:) maşallah bulduğunuz dişi kendine gelmiş baya da güzelleşmiş. en yakın zamanda inşallah yavrularını alırsınız

Adı
Nihat
Soyadı
SOYUMTÜRK
bir kontrapilak keserseniz koli bantından daha sağlıklı olduğnu düşünüyorum aynı çifthaneden ben de kullanıyorum suluğun takılı olduğu tünek var diğeri yok tek tünek bence yeterli kuşlarımın da yavruların da maşallahı var yinede ustalar daha iyi bilirler

dolunay-15

Takipçi Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AYAN
BENİM KUŞLARDA BAYAĞI TÜKETMEYE BAŞLADI BU KEMİKLERİ... KONUYA CEVAP GELİRSE BENDE BİLGİ SAHİBİ OLACAM. :)

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
kemiği yiyiyorlar sa iyiye işaret yumurta kapacaklardır bu kadar tüketmeleri normal. kemirip un haline getirip kafesin dibine yığılıyorsa oyun amaçlı yapıyorlar (bizim kuş buna örenek)