Murat ÖZYÜREK' Alıntı:
maşaallah...güzel kuşlar...ALLAH emeklerinizi boşa çıkarmasın...bu arada benim favorim tek renkli kuşlar...
Valla hocam bende özellikle parçalı kuş hastasıyım... Şansıma tüm yavrular parçalı çıktı.
Karahan UZUN.' Alıntı:
maşallah kardeşim güzel kuşlar kafes ölcüleri nedir?? yuvalıkla beraber??? küçük gibi
Hocam kafes yeterince büyük 4 yemlik 3 kapılı canser marka kafes kuşlar iri olduğu için öyle gözüküyor olabilir. Yuvalık konusunda haklısınız ama Aksaray da yeterince imkanım yok bulduğumu alıyorum

. Yolum Ankara'ya düşerse yeni yuvalık alacam artık.
Murat ÖZYÜREK' Alıntı:
maşaallah...güzel kuşlar...ALLAH emeklerinizi boşa çıkarmasın...bu arada benim favorim tek renkli kuşlar...
Valla hocam bende özellikle parçalı kuş hastasıyım... Şansıma tüm yavrular parçalı çıktı.
Oğuzhan KOBACIK' Alıntı:
maşalah kuşlar çok güzel bu kuşlrdan yavru alabildiniz mi acaba ... Özelllikle 2. ve 4. çiftten...
Hocam kuşlar Henüz 7 ay-10 ay arası (ilk resim deki sarı erkek hariç) yeni eşe attım daha önce salmadaydılar. ( Bir arkadaşımın üretim hanesinde) eve getirdikten sonra güzel bakım ve sıcak hava yüzünden tüye girdiler hala toparlanamadılar bakalım artık hayırlısı...
Kuşlar hakkında bilgi vereyim. Geçen yıl kuşçuda otururken bir vatandaş 2 adet avusturya bilezikli Jumbo getirdi. Kuşlar'ı yeğeni çocuğu için Avusturya'dan getirmiş. Şansına ikiside dişi çıkmış ve sürekli kafes tabanına yumurtluyorlarmış. Adamda ilk resim deki erkeği burdan satın almış ama pek kuştan anlamadığından yuvalık takmamış ve 3 kuşu aynı kafese koymuş. Zamanla kokusundan bıkmış ve satmak için kuşçuya getirmiş. Kuşçu arkadaşım ne kadar dedi adamda 90 tl dedi. Kuşçuda çok alamam deyince satan kişi dışarı çıktı. Sonra ben biranda dur ben alayım kuşlar güzel dedim. Adamı dışarıda yakalayıp en son kaç tl yaparsın dedim. Satan kişide ya 3 kuş, bir kafes daha ne kadar ucuz olsun hadi en son 80 ver al dedi. ( Benim kuşçu arkadaş ve ben ilk başta tanesi 90 zannetmiştik alkisd). Hemen aldım ( Bu arada kuşçu arkadaşım çok pişman oldu o fiyata almadığına

) bende sonra jumbo dişi (opal renkli) ve ilk resimde görülen sarı yerli erkeği bir kafese diğer jumbo dişi (Gri renkli) başka bir erkekle başka bir kafese koydum. ( Üretici bir arkadaşımın üretim hanesinde) Gri jumbo dişi daha sonra kuluçka esnasında öldü. ilk resim deki sarı erkek ve opal jumbo dişiden 2 batımda 9 yavru aldım. (Toplam bir çifte kuşçu arkadaşıma hediye ettim onlarda opal-beyaz parçalıydı. Şimdi annelerini üretici bir arkadaşa hediye ettim oda boşta alman bilezikli bir erkek vardı onunla eş oldular şuanda kuluçkada yatıyor. Üretici abilerim kardeş kardeş ile eşleştirilmez dediler. Zaten bu kuşlar salmadaydılar bir batım altaki kardeşiyle eş oldular. Bu arada ev arkadaşım askere gitti yerim çok müsait bende kuşları eve getirdim. Şimdilik ilk kuluçkaya yatsınlar sağlam yavru büyütürlerse 4 çift iri rainbow alıp onlar ile kendi kuşlarımın eşlerini değiştireceğim. Bakalım artık hayırlısı eve gitirince tüye falan girdiler yeni yeni toparlanıyorlar. İlk yavrularını alırsan ondan sonra farklı rainbow'lar alıp eş değiştiririm. Bu arada kardeşlerin eşleştirilmesi konusunda olumlu olumsuz görüşlerinizi bekliyorum. ( İnanması güç biliyorum ama ilk resimdeki yerli erkek babaları, anneleri opal jumbo ve diğer 7 kuş kardeşler. Çok güzel bir damar oluşmuştu parçalı ( Hastası olduğum yavrular veriyorlar.

) ( Büyük ihtimalle opal ve mavi parçalı renk anneden, sarı, beyaz renkler ise babanın kanından geldi...)