Bunlarda Frontozalarım

• Konbuyu başlatan elaziz2316
  • Başlangıç tarihi

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
    Aşağıdaki akvaryumdan yapmayı düşünüyorum. Genişlik 180 (30cm yandan sump için), en 50, yükseklik 60. Yandan Sump'lı sistem çok mantıklı geliyor bana. Bakalım hayırlısı.

BU AKVARYUM SÜPER İŞTE

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
    Aşağıdaki akvaryumdan yapmayı düşünüyorum. Genişlik 180 (30cm yandan sump için), en 50, yükseklik 60. Yandan Sump'lı sistem çok mantıklı geliyor bana. Bakalım hayırlısı.

İsmail yandan sumplu modeller alttan sumplu mosellere göre daha iyi.Çünkü alttan sumplu modellerde suyu aşağıdan yukarı basmak için çok büyük kafa motoru gerekiyor.Bu da elektrik faturasına yansıyor.

E

elaziz2316

Guest
mustafa karaeli' Alıntı:
İsmail yandan sumplu modeller alttan sumplu mosellere göre daha iyi.Çünkü alttan sumplu modellerde suyu aşağıdan yukarı basmak için çok büyük kafa motoru gerekiyor.Bu da elektrik faturasına yansıyor.
    Haklısın. O yüzden alttan sump'lı sistemlere sıcak bakmıyorum. Ya akvaryumu deliyorsun, ya da yandan lavabo borusu gibi borularla suyu çektiriyorsun. En güzeli ve kullanışlısı yandan sump sistemi bence.

baymehmet

Yeni Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
GÖLGE
Mustafa bey, iyi bir seçim yapmışsınız diyebilirim.
Frontoza tabiri caizse Tanganyika gölünün kralıdır. Çok dayanıklı bir balık olmasının yanı sıra yüksek hacimli akvaryumlarda beslenmesinde fayda var yıllardır birçok türünü besledim halada beslemeye devam ediyorum tavsiyem yapabileceğiniz veya alabileceğiniz maksimum boyutta bir akvaryum temin edip onunla yola devam etmeniz.

Yakın zamanda bende 3.20x65x70 ölçülerinde bir akvaryum kuracağım buradan paylaşırım yapım aşamalarını :)