Bunu Neden Yapabilir

4eod4k3w

Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Baba
Herkesin ramazan bayrami mübarek olsun arkadaşlar.Dün gece saat 2 sularında erkek kuşum aniden tünekten düstü ve yerde sallabaş hastalığı gibi kafasını sallayıp durdu.Hemen elime aldım üzerine hafif ılık su serpistirdim fakat bu hareketi dün gece en az 6 7 kez yaptı.Şu an erkek kuş çok sağlıklı görünüyor.Ötüyor yem yiyor dişi kuşla ilgileniyor hazırladığım ballı krakerden yiyor falan.Acaba sorun ne neden böyle birşeyi sadece gece yapıyor.Kuşlarım korkmasın diye kafesin hemen üzerinde gece lambası da var.
Birde erkek kuş sürekli kuyruk tüylerini yoluyor.Tam uzuyor diyorum kafes temizliği yaparken erkek kuşun kuyruk tüyleri kafes zemininde bunun nasıl önüne geçebilirim ?
Şimdiden saolun ve hayırlı bayramlar tekrar  ;)

minik

Takipçi Üyemiz
Adı
OKTAY
Soyadı
türkdönmez
arkadaşım hareket kısıtlanması olabilir bende aynısı sayılmaz ama ona benzer bir kuşum var ayakları ve baçaklarına felç gelmiş gibi duruyor..!

4eod4k3w

Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Baba
kuşlarım küçük kafes içerisinde değil.60lık çifthane içerisinde tek çift olarak bakıyorum gayet de hareketliler  8)

4eod4k3w

Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
Baba
Kuşlarım sessiz sakin ortamda ve odaya giren çıkan yok.Yemi suyu vitamini her türlü ihtiyaçlarını günde 1 kere odaya girerek karşılıyorum.Belirttiğim gibi gece uyumadan önce odada gece lambasını da açıyorum.Ne olduğunu anlamadım  confusedtw

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
belirttiğiniz durumlar stres göstergesi. Sallabaş haatalığı belirli anlarda değil sürekli gerçekleşen bir hastalıktır. Kuşlarınızın uyku düzenini bozacak oranda ışıklı ortam olmamasına özen gösterin. belirtmiş olduğunuz gece lambası kuşların uyku düzenini bozuyor olabilir.

mucolok

Üyemiz
Adı
Mücahit
Soyadı
KESLER
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:
belirttiğiniz durumlar stres göstergesi. Sallabaş haatalığı belirli anlarda değil sürekli gerçekleşen bir hastalıktır. Kuşlarınızın uyku düzenini bozacak oranda ışıklı ortam olmamasına özen gösterin. belirtmiş olduğunuz gece lambası kuşların uyku düzenini bozuyor olabilir.
kesin kes tek ve dogru sebeblerden biridir bahsettiğiniz konu, en sevdiğim dişimi kuluçkada 5 yumurtası varken kaybettim. bazı hastalıklarda söz konusu fakat kesinlikle uyku düzeni ve ışıklandırma olayının üstünde durulması gerekli bazı kişiler led aydınlatma kullanıyor led keskin bir hüzme yayarak kuşun gözüne ve sağlığına zarar veriyor, sallabaş hastalığıda ne fena.

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
geçmiş olsun geçen gün bir video seyretmiştik oda kafasını sağa solayukarı aşağıya sallıyordu sonuç kötü oldu inşallah sizinkinde sadece strese dayalı ve geçici bir durumdur...