BUNUN SEBEBİ NE OLABİLİR

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
Herkeze İyi Akşamlar
kuşlarımın bir çifti baktığımda göze hoş gelecek istediğim irilikte bir cins kuş ancak şuan 3 kuluçkasındalar çıkan yavrular anne baba gibi iri değiller, aşağıya eklediğim foto anne ve babaya aittir , yavrular annesi babası kadar neden iri olmayabilir bakımla ilgili bir yanlışımmı var onu öğrenmek istiyorum, yavruda iken kuşlara günde iki kez biri yumurtalı biri havuçlu olmak üzere mama ve taze yem takviyesi yapıyorum acaba yavruların küçük olamalarına sebep ne olabilir saygılar.

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
HaYLaZzZ' Alıntı:
Her kuş kendi gibi iri , tepeli, renkli vericek diye bir kaide yok . Öyle olsa jumbo yavruları kendi gibi iri yada tepeli yavrularının hepsi kendi gibi basık tepeli verirdi. Ama öyle olmuyor bazen basık tepe bazen tepesiz bazen bozuk tepeli verebiliyor. Aynı şey benım yavrular icinde gecerli ilk iki yavru iri cıkıyor son 2 yada 3 yavru daha kücük cıkıyor. Beslenmeyle bir alakası olduğunu sanmıyorum. Dişiyle erkeğin genlerindne kaynaklanan bir durum sanırım.
tepeli olarak bilemiyorum ama serkanın dediği gibi yavruların hepsi iri çıkmıyor

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
güvercin beslerken den biliyorum yavrunun biri uyanık çıkıyordu anne babadan devamlı yem istiyordu doğal olarak oda çok beslendiği için daha iyi bir durumda , diğeri ise biraz yanık büyürdü bunun gibi birşey olabilirmi yavru sayısının artmasından dolayı iyi beslenemediği için diye bi ara düşündüm ama o yüzden bir danışayım dedim teşekkürler.

tuna.sec

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
tuna
Soyadı
akgün
normalde yavrular ikişer gün arayla çıkar.beş yavru olduğunda yumurtadan ilk çıkanla son çıkan arasında on gün fark olur.ilk yavru anne ve babanın getirdiği yemden ilk faydalanan olur.diğer kardeşleri daha az beslenirler.

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
gerçekten arkadaşlara katılıyorum.Benimkilerin ilk kuluçkasında birinci yavru daha güçlü kuvvetli gibi görünüyor diğerlerine göre.2. kuluçkada da öyl3 ilk olan babasının iriliğine yakın en ufaklar daha zayıf ufaka yapılı.Ayrıca birden fazla olunca yavrular hepsi birden alındığında en ufak yavru en büyük kadar yuvada kalmış olmuyor daha erken alınmış  oluyor.Benimkilerin 2. kuluçkadan en küçük hala kendini bebek zannediyor babasından yem istiyor.Diğerleri o kadar babasının üstüne gitmiyor.Bide benim çiftler yavrular büyüdükçe daha az besliyor bunun vitaminle ilgisi yok neden bilmiyorum.Az besleyip hemen yuva kurma çalışmalarına başlıyorlar.Bu yüzden yavruşarı dövüp yuvadan uzaklaştırmak anasına kalıyo_Olan en küçüğüne oluyor.En büyüğünün yiceği sopayı diğerleriyle beraber yiyor acıların çocuğu emrah misali oluyor en küçükler :p :p

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Beslenmeyle ilgisi vardır; Lakin genlerle olan ilgisi de yadsınamaz.
    Ebeveynlerin sağlık durumu, bir başka sebep olabilir.
    Bir kaç gün önce Ahmet Salmanla konuşmuştuk böyle bir konu. 3. kuluçkasının tüm yavruları Baba renk tonunda ve iri iken, Neden 1,2 ve 4. kuluçka yavrularının tümü küçük ve Anne renk tonundaydı. Belkide bu durum bir çok faktörle ilgidir..

yalçın08

Takipçi Üyemiz
Adı
kamil
Soyadı
yalçın
Ebeveynlerin sağlık durumu ve beslenmeyle ilgili olduğunu düşünüyorum.Selamlar..

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Bir kaç gün önce Ahmet Salmanla konuşmuştuk böyle bir konu. 3. kuluçkasının tüm yavruları Baba renk tonunda ve iri iken, Neden 1,2 ve 4. kuluçka yavrularının tümü küçük ve Anne renk tonundaydı. Belkide bu durum bir çok faktörle ilgidir..
+ 1

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
kuşalrımın ırkı hakkında bir yorum gelmediğine göre ozamn ben kuşlarıma ne çek ne ingiliz ne jumbo diyorum
ben bundan sonra onlara halis mulis            TÜRK          diyorum  :)

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Yılmaz Abi yukarıda açıklamış. Kan faktörüyle alakalıda olabilir.  Beslenme ilede alakalı olabilir. 1. kuluçkada çıkıp büyüyüp iri olan yavrular 2. kuluçkada olmuyabilir. Ama en önemli faktör bence kan,gen ve beslenme faktörü ile alakalı. Genler iyi olup kan sağlamsa iyi beslenmeyle iri kuşlar gelebilir.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
bir türlü cevaplayamadığımz sorulardan bir tanesi sanırım yavru rengindeki bu uç noktalar bende bir beyaz parçalı dişi ile mavi erkek çiftten sürekli 5-6 yavurdan sürekli ya hepsi beyaz parçalı yada 1 tane mavi başka hiç renk alamadım bir kere sarı verdi onuda annesi öldürdü renginden olduğunu düşünüyorum

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
İrilik hem genlerle hemde çecre faktörlerinden ( beslenme ) etkilenir. Canlılarda boy, renk, göz rengi... gibi karakterler biri anneden biride babadan gelmek üzere iki genle belirlenir. Çeşitli cinslerin kırması olan kuşların genlerinde hem iri kuş geni hemde küçük kuş geni bulunur. Bu tarz kuşların çiftleşmesi sonucu. Annedende babadanda atalarından gelen irilik genleri gelirse iri yavrular alabilirsiniz. Buda çok düşük bir ihtimal olduğundan dolayı iri kuş alma ihtimaliniz oldukça küçüktür. İmkansız değildir.