Bursa Gerçekleşen Türkiye Şampiyonası İçin Bir Küçük Eleştiri

rdemir

Uzman Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Remzi
Soyadı
Demir
Dikkatimi çektiği için yazıyorum.Yanlışımı düzeltirseniz sevinirim.

Pazar günü merinosa kültür merkezine gittim.Merdivenleri çıkarken bir ufak tartışma vardı.Kapıdaki görevli 5TL veremiyecekseniz zaten bu işlerle uğraşmayın gerek yok gibi bir şey söyledi.O sırada 1-2 kişi parayı verirken arkadan 5-6 kişi içeri sıvıştı.Buraya kadar herşey yurdum insanı modunda normal.Benim eleştirmek istediğim konu tamam girişin ücretli olması normal federasyona bir faydamız olacaksa 15TL olsun 20 TL olsun.Belki kapıdaki görevlide etkin bu camiada önemli biri bilmiyorum tanımıyorum ve eminim benim gibi tanımayan büyük bir çoğunluk var.Neyse işin özeti madem böyle bir ücret toplanacak(kş toplansın buna karşı değilim) federasyon tarafından bir makbuz kesilsin ücreti alınan kişiden kime ne şekilde verdik bilelim.Birine verdik girerken sarı çizmeli Mehmet ağa.İkinciside bir düzen yok bir kişiyi durduyor vermedin giremezsin diye arkadan 10 kişi akıyor içeriye.5 dk sonra dönüyorsun kapıda kimse yok.herkes giriyor.Umarım anlatabildim.Mesele 5 TL 10TL meselesi değil düzensizlik.Belkide makbuz ve düzen olsa atıyorum 500 TL Değil federasyon için 5000 TL bir gelir olacak.Affınıza sığınırım saygılarımı sunarım.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
birşey sormak istiyorum ve bilmediğimden soruyorum
federasyon neler yapıyor?
üyelerine ve camiaya ne hizmetlerde bulunuyor? veya ne faydaları var?
v.s.

ugur kuskulu

Yeni Üyemiz
Adı
ugur
Soyadı
kuskulu
yarışmalara katılım gösteren üreticilerimiz bu konuyla ilgili daha güzel acıklamalar yapabilirler

tan5634

Uzman Üyemiz
Adı
ünal
Soyadı
tan
yarışmalarda bu tarz sıkıntılar yaşanıyor.kapıda duran kişiler genelde yarışmanın düzenlendiği ilin dernek üyelerinden seçiliyor yada onlar tarafından o iş için tutuluyor.aslında makbuz verilmesi gerek.birde ücret vermeden girmek isteyen insanların dernekler yada federasyona fayda zarar mantığını yürütmedikleri inancındayım.federasyon olması bende kuşculuk için büyük bir oluşum.yoksa dünya şampiyonlarında bulunmak katılmak hayal olurdu.

Suat OKAN

Üyemiz
Adı
SUAT
Soyadı
OKAN
Bildiğim kadarıyla Genelde kapıda duran kişiler bir firmanın elemanları oluyor. Onlarda herhalde Osmanlı'daki yıllık vergiyi toplayan kişiler gibi bir pozisyondalar. Saliyaneciler (yıllık vergiyi toplayan zatlar) yönetime peşin 3 verip sonradan halktan 10 hatta 20 katını çıkaranlardır.  Büyük neden Yönetim veya organizasyonun boşluğundan kaynaklanıyor. Bende tüm yarışmalarda gördüm. Bende hemen ödedim. Hatta bir günde bilmediğimden dolayı her dışarı çıkıp, tekrar girdiğimde (3) giriş ücreti ödemiştim.(Laf aramızda benim dedelerim saliyaneci idiler, halka çook zülum etmişler, onlar adına çok gururlu değilim)