BURSA'DA OKALİPTUS AĞACI NERDE YETİŞİYOR?

yıgıt111

Yeni Üyemiz
Adı
YİĞİT
Soyadı
EGE
Arkadaşlar çok aradım hiç biryerde bulupğ göremedim bursada okaliptus ağacı yetişen bir yer varmı?bilen gören varsa yazarsa çok sevinirim fidan bile aradım kendim dikeyim diye ama fidan satan bile bulamadım :) ne melem bişimiş bee :D cvplar için teşekkürler şimdiden...inş bilen vardır  ???

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Yiğit EGE' Alıntı:
Arkadaşlar çok aradım hiç biryerde bulupğ göremedim bursada okaliptus ağacı yetişen bir yer varmı?bilen gören varsa yazarsa çok sevinirim fidan bile aradım kendim dikeyim diye ama fidan satan bile bulamadım :) ne melem bişimiş bee :D cvplar için teşekkürler şimdiden...inş bilen vardır  ???
sokakta her yerde var her ilde nasıl bulamadınız? Beyaz gövdeli uzun bir ağaç.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
bizim burada her 200 metrede bir var allah allah kolay da yetişen bir ağaç neden bulamadınız ki

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Valla abi okaliptusu bataklıkları kurutmak için kullanıyorlar. Suyu hemen alıp hemen uzayan bir ağaç çünkü. Bilmiyorum sulak yerlerde olabilir

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Okaliptus ağacını ne yapacaksınız ki? Yağını mı çıkartacaksınız? :)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Okaliptus ağacını ne yapacaksınız ki? Yağını mı çıkartacaksınız? :)
Okaliptus yaprağını kuşların kafesinin etrafına koyarsanız bit pire gelmez bu yüzden

rdemir

Uzman Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Remzi
Soyadı
Demir
Bursa ve civarında bu ağaca rastlamadım. Olduğunuda zannetmiyorum. Belki Botanik civarında 1-2 ağaç olabilir. Okuduklarıma göre daha çok bataklık gibi ortamların kurutulmasında kullanılan bir ağaç.Çünkü 10 yaşında bir ağaç senede 250 Ton su tüketiyormuş bence dikilmediği içinde iyi olmuş.Yer altı suları için gerçekten tehlikeli bir ağaç.Elbet faydaları vardır.Ama bataklıklarda kalsın.Susuzlağa adım adım giderken.Aklımda kalan birde bu ağacın söküldüğü yerde bir daha hiç birşey yetişmiyormuş duyduğuma göre.Yapraklarına yada yağına ihtiyacın varsa tüm aktarlarda bulabilirsin. Yada Günay Bey den yardım bilgi alabilirsin

mavigemi

Uzman Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
MUSAYIN
Botanikte bir kaç ağaç var.Ve yalova yolu sönmez tesisleri içindede var ama tel örgüyle kapalı alanda.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Valla abi okaliptusu bataklıkları kurutmak için kullanıyorlar. Suyu hemen alıp hemen uzayan bir ağaç çünkü. Bilmiyorum sulak yerlerde olabilir
+111
bravo efekan:)

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Bir ayrıntı bende vereyim. Sulak yerleri kurutmak için kullanılır ancak daha sonrasında oküliptusu kesip yerine başka bir ağaç veya tarım yapılamaz kökleri birşeyler salgılıyor istilacı türlerden ve oküliptus yerine kesip tarım yapılamayacağından, bataklık kurutulduğunda yerine eğer endüstriyel birşeyler kurulacaksa iyidir. Aksine bataklık kurutup tarım vs. yapmak için farklı ağaçlar altarnatiftir.
İnşallah ekerken böyle bir program ile bilinçli ekiliyordur.

Ben böyle biliyorum araştırmak lazım.

dokumacı

Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
altinigne
paşa çiftliği istasyonu na geldiğinde çiftlik e doğru bakarsan acemler e kadar iç sınırında görebilirsin birkaç tane var

yıgıt111

Yeni Üyemiz
Adı
YİĞİT
Soyadı
EGE
Emrah MUSAYIN' Alıntı:
Botanikte bir kaç ağaç var.Ve yalova yolu sönmez tesisleri içindede var ama tel örgüyle kapalı alanda.
emrah bey botanikte tam olarak nerede var acaba? yani botanik baya büyük malum.?

Hasan ALTINİĞNE' Alıntı:
paşa çiftliği istasyonu na geldiğinde çiftlik e doğru bakarsan acemler e kadar iç sınırında görebilirsin birkaç tane var
hasan bey o bahsettiğiniz ağaçlar çiftliğin içindemi kalıyor dışardan bir iki parça koparabilirmiym :D  yoksa rica minnet içeri girip mi alcaz?

teşekkür ederim.

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Yiğit EGE' Alıntı:
emrah bey botanikte tam olarak nerede var acaba? yani botanik baya büyük malum.?

hasan bey o bahsettiğiniz ağaçlar çiftliğin içindemi kalıyor dışardan bir iki parça koparabilirmiym :D  yoksa rica minnet içeri girip mi alcaz?

teşekkür ederim.
Çiftliğin dışında var. Çitle çevrilmeyen bölümlde. Yürüyerekte girebilirsin. Ama bazıları içeride. İzin almak en iyisi olur.