Burun Akıntısı,Kusma, Aksırma

Tayin Pekmez

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
nones
2 aylık Muhabbet kuşum sanırım yıkandığından dolayı üşüttü. Burun akıntısı var bastırınca sıvı çıkıyor gözlerinin olduğu kısımda herhangi bir şey yok. Yem taneleri kusuyor ve arada 4-5 defa ard arda aksırıyor kabarma yok yalnız uyukluyor. Sarımsaklı su verdim fayda sağlamadı bulunduğum memlekette ilaçlar zor bulunuyor bu yüzden eczaneden alabileceğim tedavi için ilaç önerir misiniz?

Tayin Pekmez

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
nones
Ornimix buluduğum yerde yok onun yerine hipradoxi S verilebilir mi ?

Tayin Pekmez

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
nones
Tedavinin 4. Günündeyim hergün ilaclı suyu yeniliyorum dun dezenfekte ettim burun akıntısını yayılmaması için tıkanmadan siliyorum fakat sadece kusması geçti akıntı ile tıksırma hala duruyor devam etmeli miyim acaba?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Ahmet DİDİK' Alıntı:
Tedavinin 4. Günündeyim hergün ilaclı suyu yeniliyorum dun dezenfekte ettim burun akıntısını yayılmaması için tıkanmadan siliyorum fakat sadece kusması geçti akıntı ile tıksırma hala duruyor devam etmeli miyim acaba?
5. gün ilacını uygulayın ve kesin. Sonra tamamlayıcı tedavi 3 gün multivitamin 3 günde probiyotik. Hepsi hergün taze. Tamamlayıcı tedavi bitince tekrar muayene yapılacak. Şimdi değil.

Tayin Pekmez

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
nones
5 gün hipradoxi Verdim suan multivitaminin 3.  Gunundeyim fakat hissedilecek sekilde burun akintisi nedeniyle hırıltı Ile sulu dışkılama başladı normal bi durummu :(

Tayin Pekmez

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
nones
5 gün hergün tazece hipradoxi 3 gün multi vitamin 3 gün probiyotik vermeme rağmen burun akıntısı geçmedi şiddetli bir akıntı yok burnunu temizlemediğim sürece tıkanıyor hafifce bastırarak sıvıyı sabah aksam cıkarttim göze geçmesini önlemek amacıyla .
Dışkısı sulu degıl, Burun akıntısı nedeniyle ard arda 4ile 10 arası hapşuruyor. Kusma arada oluyor mukuslu olarak değil tane yem şeklinde sabahları uyukluyor kabarma yok uykusunu alınca hareketli canlı oluyor ötüyor kafesten cıkmak için yırtınıyor tüm bunları burun akıntısına bağlıyorum benim gözlemim böyle 

Not: Sadece sol burun deliginde oluyor eğer tıkanıklıklaga neden olan suyu gidermez isem sıvı birikiyor hırıltıya ve hapsırmaya neden oluyor.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Hastalık ağır seyrediyor anlaşılan. İyice yerleşmiş.
Bu hastalığı Tedavide kullanılabilecek etken maddeler.
Tetracycline, hem insanlar hem de kanatlılar için en çok önerilen antibiyotik etken maddesidir.
Chlortetracyclin de yine uzun yıllar tedavi amacıyla kullanılmıştır.
Ayrıcaerythromycin,  azithromycin de bu hastalığın tedavisinde başarı ile kullanılabilir.
Bu etken maddelerden birini içeren bir ilacı alın. 5 gün veterinerin önerdiği dozda uygulayın. Tamamlayıcı tedavi tekrar 3 gün multivitamin ve 3 gün probiyotik olarak yapılmalıdır. Hepsi hergün taze olmalıdır.

Tayin Pekmez

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
nones
İlaç kullandıgįmdan zayif düstü 1 hafta sonra eritrom kullanacagim.

Tayin Pekmez

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
nones
Kusması solunum yoluyla alakalimidir ogutulmemis yemler tellere yapisik kaliyor

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Ahmet DİDİK' Alıntı:
Kusması solunum yoluyla alakalimidir ogutulmemis yemler tellere yapisik kaliyor
Kusmayı gözlemlemelisiniz. Başını ne şekilde sallıyor. Sağa sola mı? Yoksa yukarı aşağı doğru mu? Net görmeden karar verilmemeli.

Tayin Pekmez

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
nones
sağa sola sallayarak kusuyor yani normal bi şekilde kur yaparak değil  hapşırmadan sonra kusmaya başlıyor genellikle

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Ahmet DİDİK' Alıntı:
sağa sola sallayarak kusuyor yani normal bi şekilde kur yaparak değil  hapşırmadan sonra kusmaya başlıyor genellikle
Triflucan veya mikostatin kullanın.

Tayin Pekmez

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
nones
Ayhan abi suan elimde triflucan 've eritrom var n asil  baslamaliyim

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Ahmet DİDİK' Alıntı:
Ayhan abi suan elimde triflucan 've eritrom var n asil  baslamaliyim
Suluğa Eritrom uygulayın. 4-5 gün ama dozajını bilemiyorum. Ardından tamamlayıcı tedavi.

Tayin Pekmez

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
nones
Ayhan abi eritromada cevap vermedi son olarak geosol farklı etken maddeli ilaç deneyeceğim.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Ahmet DİDİK' Alıntı:
Ayhan abi eritromada cevap vermedi son olarak geosol farklı etken maddeli ilaç deneyeceğim.
Bence yeter. Kuş yaşıyorsa yem yiyorsa bırakın bir ara verin.