Burun Akıntısı,Kusma, Aksırma

Tayin Pekmez

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
nones
Hakan YAMAN' Alıntı:
Eritrom, crd için kullanılan çok güçlü bir antibiyotiktir. Eritromu kaç gün ne şekilde uyguladınız acaba?
5 gün ve pirinç tanesi kadar katılmalı demişti veteriner.

Son 1 haftadır hızlı nefes alıp vermeye başladı 2 gün önce geosol adlı ilaca başladım gece suluğu çekip sabah tazece ilacı direk çekiyor fakat hala aynı , 2 gün daha devam edeceğım neredeyse tüm solunum yolu ile alakalı hastalıklara karşı tedavi yaptım fakat akıntı kusma hala geçmedi.

yesillik

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
Ahmet DİDİK' Alıntı:
5 gün ve pirinç tanesi kadar katılmalı demişti veteriner.

Son 1 haftadır hızlı nefes alıp vermeye başladı 2 gün önce geosol adlı ilaca başladım gece suluğu çekip sabah tazece ilacı direk çekiyor fakat hala aynı , 2 gün daha devam edeceğım neredeyse tüm solunum yolu ile alakalı hastalıklara karşı tedavi yaptım fakat akıntı kusma hala geçmedi.
Geosol ishal tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Kuş üzerinde çok fazla ilaç denenmiş. Geosol ü 3 güne tamamladıktan sonra 3 gün multi vit 3 gün probiyotik verin. Kuşu biraz süre dinlenmeye bırakın çünkü kusmayı tedavi etmeye çalışırken karaciğerini ve florayı çok zorluyorsunuz hayvanın. 1.5 - 2 hafta kuşu dinlenmeye bıraktıktan sonra triflucan vermeye başlarsınız eğer mantara bağlı kusma varsa çözecektir. Ancak kuşu mutlaka dinlenmeye bırakın bu kadar ilaca rağmen sonuç alamadıysanız şu saatten sonra yararlı gelecek ilaç bile zarar verecektir. Hipradoxi , eritrom ileri crd tedavisinde kullanılan çok güçlü ilaçlardır. Zaten bağırsak florası denen bir şey kalmamış muhtemelen kuşta üstüne geosol de vermişsiniz.
2 Aylık kuş için zorlu bir süreç. Kuşun bünyesini toplaması gerek.

Tayin Pekmez

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
nones
2 hafta bekledim fakat bu Arada nefes alıp vermesi hızlandı  yani son ilactan 2 hafta sonra geosol başladım. Kusmasinı burun akıntısina baģlıyorum cünkü akıntı burun tıkıyor iceride Kalan sıvı kusmasina hapsurmasina 've hiriltiya sebeb veriyor.  CRD kaynaklı ornitosis, coryza, mycaplosmosis, Haemophillus gibi hastaliklaalra Karşı etkili verdigim ilaclar hepsini teker teker eledim sanirim baska bir sey var anlam veremedim.

yesillik

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
Ahmet DİDİK' Alıntı:
2 hafta bekledim fakat bu Arada nefes alıp vermesi hızlandı  yani son ilactan 2 hafta sonra geosol başladım. Kusmasinı burun akıntısina baģlıyorum cünkü akıntı burun tıkıyor iceride Kalan sıvı kusmasina hapsurmasina 've hiriltiya sebeb veriyor.  CRD kaynaklı ornitosis, coryza, mycaplosmosis, Haemophillus gibi hastaliklaalra Karşı etkili verdigim ilaclar hepsini teker teker eledim sanirim baska bir sey var anlam veremedim.
Video ve dışkı fotoğrafı alabilir miyiz?

Tayin Pekmez

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
nones
Video = https://streamable.com/edf8j

Dışkı = https://i.hizliresim.com/lOby2Q.jpg

Dışkısında sorun yok bana göre burun akıntısına sebeb olanı bulamadım bir türlü hava kesesi kenesi için vilmectinde kullandım. Hastalığına rağmen çok hareketli kafese koyduğumda uyuklama başlıyor insan gördüğünde dışarı çıkmak için ordan oraya atlıyor.

yesillik

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
Ahmet DİDİK' Alıntı:
Video = https://streamable.com/edf8j

Dışkı = https://i.hizliresim.com/lOby2Q.jpg

Dışkısında sorun yok bana göre burun akıntısına sebeb olanı bulamadım bir türlü hava kesesi kenesi için vilmectinde kullandım. Hastalığına rağmen çok hareketli kafese koyduğumda uyuklama başlıyor insan gördüğünde dışarı çıkmak için ordan oraya atlıyor.
Nefes alıp verirken kuyruğunda inme kalkma var mı? Bu yeni çekilmiş bir video değil mi eritrom kullandıktan sonra?

Tayin Pekmez

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
nones
Siz video istedikten sonra çektim eritrom kullanalı 2 hafta geçti. Kuyruk âşağı yukarı hareket ediyor.

yesillik

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
Ahmet DİDİK' Alıntı:
Siz video istedikten sonra çektim eritrom kullanalı 2 hafta geçti. Kuyruk âşağı yukarı hareket ediyor.
Video da ki hapşırma çok dikkatimi çekti sık sık tekrarlanan bi durum mu denk mi geldi? Bir de kuyruğun da görüldüğü bir video da atabilir misiniz?

Tayin Pekmez

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
nones
Kuyruğu olmadığı için çekmeme gerek yok sanırım fakat bariz belli oluyor . Anlattığım gibi bu hapşırmanın 4-8 kez art arda kesintisiz olduğu da oluyor 10 dakika hapşırma dan duramaz.  Kuşa göre sol burun deliği için geçerli bu akıntı sağda hiçbir sıkıntı yok burun deliğinin altına hafif yukarı doğru bastırdım mı sarımsı sıvı çıkıyor 1 damla kadar. 1-2 saat sonra tekrar doluyor deliği. Çıkartmaz isem sıvı, koyu bir hal alıp hem hırıltı hemde kusmayı getiriyor hayvan sanırım öyle rahatlıyor.

yesillik

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
Ahmet DİDİK' Alıntı:
Kuyruğu olmadığı için çekmeme gerek yok sanırım fakat bariz belli oluyor . Anlattığım gibi bu hapşırmanın 4-8 kez art arda kesintisiz olduğu da oluyor 10 dakika hapşırma dan duramaz.  Kuşa göre sol burun deliği için geçerli bu akıntı sağda hiçbir sıkıntı yok burun deliğinin altına hafif yukarı doğru bastırdım mı sarımsı sıvı çıkıyor 1 damla kadar. 1-2 saat sonra tekrar doluyor deliği. Çıkartmaz isem sıvı, koyu bir hal alıp hem hırıltı hemde kusmayı getiriyor hayvan sanırım öyle rahatlıyor.
Anlattıklarınıza göre bariz üst solunum yolu. Acaba şuna dikkat ettiniz mi sulukta ki suyu içmiyor ya da dozu alacak kadar içmiyor olabilir mi? Gün içerisinde ne denli su içtiğini takip etme fırsatınız oluyor mu? İlginç olan hipradoxi ve eritrom u kullanmışsınız kuş bu denli hapşırıyor ve cerede bu denli mukoza olmaması gerekiyor.

Tayin Pekmez

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
nones
İlaçlı suyu  ictiğine birçok kez şahit oldum çok zayıf düştü  artık  elimden birşey gelmiyor  belli bir aradan sonra ya susuz bırakıp direk çekmesini saglayacağım veya direk ağızdan vereceğim fakat hayvanı deney tahtası gibi zorladım sonuç alamamaktan üzüyor insanı.

yesillik

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
Ahmet DİDİK' Alıntı:
İlaçlı suyu  ictiğine birçok kez şahit oldum çok zayıf düştü  artık  elimden birşey gelmiyor  belli bir aradan sonra ya susuz bırakıp direk çekmesini saglayacağım veya direk ağızdan vereceğim fakat hayvanı deney tahtası gibi zorladım sonuç alamamaktan üzüyor insanı.
Bu tür şeyler yaşanabilir tabi en sağlıklısı tahlil. Şimdilik bir şey vermeyin geosolü tamamlayıp multi vit ve probiyotik verip hayvanı biraz dinlenmeye alın zaten deneyeceğinizi denemişsiniz. 1-2 hafta geçsin son durumlara tekrar bakıp tekrar bir yorum yapmaya çalışalım.  Şuan ilaç vermek durumu daha kötüye götürebilir gerekli ilaçlar verilmiş fazla fazla. Tez vakitte şifa bulmasını dilerim.

Tayin Pekmez

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
nones
Bu akşam kuşu kaybettim 2 gün önceden anlamıştım yem yemeyi neredeyse kesmişti beslemeye çalıştım fakat nafile 1.5 aydır izleyen illet hastalık gün geçtikçe kuşa zarar verdi. ilk önce hapşırma ve daha sonrasında sırasıyla burun akıntısı- kusma- hapşırma nöbetleri- gözle görülür zayıflama - kabarma/uyuklama olarak devam etti Amacım Hem kuşu iyileştirmek hemde hastalık konusunda tecrübe kazanmaktı. Bana yardımcı olup cevap verenlere teşekkür ederim.