çarpık bacak nedenleri...

serdarrr

Takipçi Üyemiz
Adı
serdar
Soyadı
cancan
herkese iyi akşamlar.....  yavrularımdan biri çarpık bacaklı doğdu,sitede araştırdığımda sünger tedavisini gördüm uygulamaya çalıştım ama yavru büyük olduğu için durmuyor yerinde, bende veterineri aradım yaptığımı işlemi söyledim, sebebinin yuva olmadığını vitamin eksikliği olduğunu söyledi a ve k vitaminleri ver dedi ama ne derece işe yarar bilemem dedi. sizce ne yapılmalı yardımlarınızı bekliyorum...

yasin

Takipçi Üyemiz
Adı
yasin milayım
yavruyken anesi üzerine fazla yattığı içindir. bunun için yavrular çıktığı zaman yuvalığa güvercin yumurtası koymak iyi olur.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Yuvadayken annesinin veya diğer yavruların üzerine uygun olmayan şekilde yatması ve yavrunun bacak lif ve kasların olması gerekenden uzun olması nedeniyle ayağını kapatamaması olayıdır. Uzun süre olması gereken sabit şekilde tutularak tedavi edilir. Vitaminle doğrudan bağlantısı yoktur.

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
poposunu kapamayacak bir şekilde yavrunun ayaklarını sert bir malzeme ile  sabitlemeye çalış.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Çarpık bacaklı MuhabbetKuşunuz kaç günlüktür ?

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Yuvadayken annesinin veya diğer yavruların üzerine uygun olmayan şekilde yatması ve yavrunun bacak lif ve kasların olması gerekenden uzun olması nedeniyle ayağını kapatamaması olayıdır. Uzun süre olması gereken sabit şekilde tutularak tedavi edilir. Vitaminle doğrudan bağlantısı yoktur.
      ;) ;)

serdarrr

Takipçi Üyemiz
Adı
serdar
Soyadı
cancan
40 günlük aşağı yukarı. büyük olduğu için yerinde durmuyor sünger takınca çıkartıyor

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Keşke daha önce fark edip, tedaviye başlasaydınız. Çarpık bacaklı yavruların tedavisi zaman ve sabır gerektirir.
  İnşAllah GeçKalmış değilsinizdir; Sitemizde tedavi konusunda gerekli bilgiler mevcut..  Geçmiş Olsun diliyorum..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Mehmet beye katılıyorum. Yuvalığınızın yumurta oluğunu derin ve geniş yapın

serdarrr

Takipçi Üyemiz
Adı
serdar
Soyadı
cancan
bu kuşun ayağına bişey takmayaa gelmiyor bizde artık tedaviden vazgeçtik evin maskotu oldu kafeste durmayıda sevmiyor acıyoruz kafesi koltuk tepesinde duruyo arasıra ucuyo :))

Münah Öoğlu

Uzman Üyemiz
Adı
Münah
Soyadı
Özoğlu
Mehmet Kıdır' Alıntı:
+1

tuna.sec

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
tuna
Soyadı
akgün
serdarrr' Alıntı:
herkese iyi akşamlar.....  yavrularımdan biri çarpık bacaklı doğdu,sitede araştırdığımda sünger tedavisini gördüm uygulamaya çalıştım ama yavru büyük olduğu için durmuyor yerinde, bende veterineri aradım yaptığımı işlemi söyledim, sebebinin yuva olmadığını vitamin eksikliği olduğunu söyledi a ve k vitaminleri ver dedi ama ne derece işe yarar bilemem dedi. sizce ne yapılmalı yardımlarınızı bekliyorum...
şu veteriner hekimleri görüyor musunuz.büyük bir çoğunluğu bizim konumuzdan ne kadar uzaktalar.küçük bir azınlık bizim işimizde profesyonelken büyük bir kısmı bize ne kadar yabancı.tavsiyeye bakın.a ve k vitamini takviyesi.anne üzerinde bilinçsiz bir şekilde oturmuş altındaki yumurta oyuğu yetersiz,içerideki talaş miktarı az.bir hafta on günü geçtikten sonra bir cevap almanız nerede ise imkansız.sadece kendine yapışan bantla veya süngerle iki bacağı sabitlemeniz gerekirdi.bir hafta içinde muhtemelen düzelmiş olurdu.
buradan bir şeyi ölçümlemek istiyorum.acaba çevrenizde bilgisine ve tecrübesine güvendiğiniz veteriner hekimler kimlerdir.bunları bir not alabilsek.bazen gerçekten çok lazım oluyor