Çatida üretim olurmu

burak1872

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Akkuş
Arkadaslar evimin çatisinin üstü kapalı Yarisini kapatip üretim yapmak istiyorum 30 çift Düşünüyrum sizce çatida olurmu üretim hakkında bılgı verırmısın suan elimde 6 çift var 30 çift yapmayi dusunuyorum yavrudan baslamayı dusunuyorum sızce olurmu çatida uretım yardim

Bektas Abdurrahman

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Bektas
Soyadı
Abdurrahman
Bende çatıda üretime başlamak istiyorum,şuan güvercin besliyorum 3 kümes halinde diğer yarısında da muhabbet kusu üretmek istiyorum soğuk korkusu ile yapmıyorum fikriniz öneriniz varmı ?

burak1872

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Akkuş
Ben soguktan korkuyorum aslında yavrudan beslersem ortama alısınlar soguk ssıkıntı olmazda  olurmu nıye dusunuyorum çati

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
sitemizde çatılarını üretimhane haline getiren arkadaşlar var iklim şartlarına göre değişeceğini düşünüyorum özellikle soğuk olan cağrafyalarda yalıtım sistemi kurulmazsa sıkıntı olacaktır.

burak1872

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Akkuş
Benim çatimin üstü kapalı ve yarisini kapatmyı dusunuyorum ve yalıtım yok ama bı kosede soba yakmayı dusunuyorum aslında olurmu merak edıyorum olursa hemen baslamak ıstıyorum yavrudan tel kafeslerle

Bektas Abdurrahman

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Bektas
Soyadı
Abdurrahman
Burak AKKUŞ' Alıntı:
Benim çatimin üstü kapalı ve yarisini kapatmyı dusunuyorum ve yalıtım yok ama bı kosede soba yakmayı dusunuyorum aslında olurmu merak edıyorum olursa hemen baslamak ıstıyorum yavrudan tel kafeslerle
o zaman geceleri soguk gündüzleri sıcak olcak,her gün soba tutuşturmayla uğraş fln yine sıkıntı gibi görünüyor :D kesin çözüm bulmuş olsak süper olur çatıda üretim

burak1872

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Akkuş
Gerçi soba çözum degil bencede yok geri uflıcek fılan ıcerı duman hayvanalara zarar

burak1872

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Akkuş
Soguk sıkıntı olurmu acaba bi tanıdıgım balkonda beslıyor yaz kiş sikin olmuyor

Sertaç Arslan

Üyemiz
Adı
Sertaç
Soyadı
Arslan
Yaşanılan coğrafyada çok sert soğuklar olmuyorsa ve yalıtım yoksa kuşları koyacağınız odayı içeriden köpük denilen yalıtım malzemesi ile kaplamanızı öneririm.

Duvar kağıdı gibi kaplandıktan sonra icerinin ısısı dışarıya göre çok farklı olacaktır diye düşünüyorum.

Gerekirse zemin, tavan ve duvarların tamamı kaplanabilir belki.

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
bu işi yapmak istiyorsanız ister istemez biraz maliyeti olacaktır her işte olduğu gibi sonuçta yeni bir iş kuruyormuş gibi düşünmelisiniz.üretim yapacağınız yeri öncelikle belirleyin ve yapabilirseniz bölme atın tüm çatıyı ısıtmaktansa ihtiyacınız olacak kadar yeri ısıtrısınız.30 çift için 8-10 m2 alan yeter.ve içeriden kalın köpük veya strafor döşeyin.ne kadar kalın döşerseniz okadar yalıtımı iyi olacaktır.birde yağlı radyatör alın termostatlı olanından en düşük seviyesinde termostatıda 14-15 derecede ayarlayın kendi otomatik yanıp sönecektir.ve emin olun fazla bir maliyeti olmayacaktır tabi alan kücük olursa.hatta biraz daha maliyet yaparım derseniz ki ben yaptım çok güzel, dijital elektronik termostatlar(40 50 lira felan) var onlardan alın 14-16 derece arası yaparsınız 14e geldimi yanar 16da söner.tabiki havalandırmayı unutmayın temiz hava şart.30 çift kuşta havalandırma olmadan içerde çok ağır kokuve toz olacaktır.
ve son olarak derimki sizler sıcacık yatağınızda yatarken kuşları soğuğa terketmeyin alışır vs demeyin sonuçta onlarda birer canlı bu işi yapmak istiyorsanız maliyetinede katlanmak zorundasınız.emin olun zamanla telafi edeceklerdir zaten...

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Hasan YILDIZ' Alıntı:
sitemizde çatılarını üretimhane haline getiren arkadaşlar var iklim şartlarına göre değişeceğini düşünüyorum özellikle soğuk olan cağrafyalarda yalıtım sistemi kurulmazsa sıkıntı olacaktır.

mesut KORKMAZ

Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
korkmaz
arkadaşlar bende çatıda küçük bir üretimhane yaptım.5 metrekare kadar bir yer. dört tarafını yalıtım malzemesi ile kapattım.çatıyada yalıtım yaptıım ama biraz amatör bir şey oldu.şu an iki çiftim var herhangi bir sıkıntı yaşamadım.bu soğuklarda sıcaklık 4-5dereceye kadar düştü ama çok şükürbir problem yok.maliyet derseniz yalıtım için 90 tl, ufak tefek ihtiyaçlar mdf filan 25 tl.toplam 115tl