Cede mama kullanıyorum ? Ama

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Arkadaşlar merhabalar Cede marka hazır mama kullanıyorum. Şöyle bir sorum olacak mamayı sabah veriyorum havuçla rendeleyip , ancak aksama kadar bitiremiyorlar ve mama havuçla beraber kurumuş oluyor. Bu kalan mamayı tekrar kullanmalı mıyım. yoksa çöpe doğru yol mu alır.

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
ben çöpe atıyorum,şahsen içime sinmez ertesi gün tekrar vermek.

mksarikaya

Üyemiz
kesinlikle atılmalı. ancak kuru olarak yemeye alıştırırsanız cede mamayı israf olmaz. finchlerde bu sekilde kullanan var ama muhabbet cede mamayı kuru olarak yer mi denemek lazım

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
o halde aksam muhabbetlerden kalan ve kuruyan mamayı zebralara vereyim ? dogrumu anladım.

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
kardeş beni dikkatlice dinle hazır mamaya gerek yok simdi uptamil tahıllı ,uptamil ballı, uptamil pirinçli ,uptamil meyveli ,uptamil sebzeli bunlardan 1 er kutu al ayrıca ülker bebe bisküvüsü , etimek, galete unu bunları al robota at güzel ce robotta un haline getir bunları kuşlar çiflesiyorlarsa yumurtayı kaynat iyice katı hale gelince yumurtanın yarısını iyive kabugu ile çok kuçuk halle bıcakla getir verdiğim tarifle birlikte yumurtayı karıştır hergün aynı saate önlerine koy yesinler 4 cü yumurtadan sonra kes bu mamayı ilk yavru çıktıktan sonra en küçük yavru 10 günlük olana kadar devam et  sonra bana bol bol dua et kuşların yumurta sayısı ve içinin doluluk olanı ne kadar artıyor gör size başarılar
NOT : BU MAMAYI KURU DA YESE Bİ SIKINTI OLMAZ

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Mamayı 8-10 saat içinde tüketmeliler. Kalan kısmı atmalısınız.Bu süreden sonra bozulmaya başlar.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:
Mamayı 8-10 saat içinde tüketmeliler. Kalan kısmı atmalısınız.Bu süreden sonra bozulmaya başlar.
Mama kokmayada başlar kuşlar istesenizde yemez.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
CeDe çok güçlü bür mamadır...bitirememelerin sebebi bundan da kaynaklanıyor olabilir. Kuşlarınıza az miktarda mama verin.

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
CeDe çok güçlü bür mamadır...bitirememelerin sebebi bundan da kaynaklanıyor olabilir. Kuşlarınıza az miktarda mama verin.
herkese ayrı ayrı teşekkür ederim güzel detaylar.