Mustafa Türker
Üyemiz
2 çek kırığının yavrularının saf çek olma ihtimali var mıdır
Öyle demeyelim biz buna ben iki yerli kuşumdan kırmızı gözlü albino alıyorum ama tabiki kanında yerli kanı taşıyor yavrularının saf çıkma olsaılığı %30 larda. Bu arkadaşımızda saf çek yavru alabilir ama ilerde bu yavru kırık yavrular verir.Gökhan YILDIZLI' Alıntı:genetik olarak imkansız 2 melez ırkın çiftleşmesinden saf ırk çıkmaz 2 saf ırkın çiftleşmesinden saf ırk çıkar.
Hiç bir şey imkansız değildir krıklardan saf kan çıkar ..Gökhan YILDIZLI' Alıntı:genetik olarak imkansız 2 melez ırkın çiftleşmesinden saf ırk çıkmaz 2 saf ırkın çiftleşmesinden saf ırk çıkar.
şimdiye kadar kaç tane çıkardın sorabilirmiyim, ben yazarken okuduğum genetik ile ilgili makalelere dayanarak yazıyorum, iki kırık ırkın çiftleşmesiyle saf ırk elde edilemez, mutlaka genlerinde bir yerde değişiklik olur , yanlız laboratuvar ortamında kırık ırkın saf olan genleri toplanıp suni tohumlama yöntemiyle elde edilebilir ki o bile zor ihtimal, örnek olarak at ile eşşeğin çiftleşmesinden katır çıkar katır ile katırın çiftleşmesinden yine katır çıkar hiçbir zaman katır ile katırın çiftleşmesinden at yada eşşek çıkmaz melezleme yapılan ırklar bazen saf ırklardan daha üstün yada düşük genlere sahip olabilirler.Oğuzhan KOBACIK' Alıntı:Hiç bir şey imkansız değildir krıklardan saf kan çıkar ..
Daha yavru bile alamadım ama bu konuyu kaç yavru aldın veya kaç tane gördün şeklined çözülmez ve bir kere at ile eşek çiftleşirse katır çıkar doğru ama katır dan verimli döller alamazsın..Kırık bir çek ile kırık bir çeki çaprazlaştır .. Çsaf kan ç kırıkGökhan YILDIZLI' Alıntı:şimdiye kadar kaç tane çıkardın sorabilirmiyim, ben yazarken okuduğum genetik ile ilgili makalelere dayanarak yazıyorum, iki kırık ırkın çiftleşmesiyle saf ırk elde edilemez, mutlaka genlerinde bir yerde değişiklik olur , yanlız laboratuvar ortamında kırık ırkın saf olan genleri toplanıp suni tohumlama yöntemiyle elde edilebilir ki o bile zor ihtimal, örnek olarak at ile eşşeğin çiftleşmesinden katır çıkar katır ile katırın çiftleşmesinden yine katır çıkar hiçbir zaman katır ile katırın çiftleşmesinden at yada eşşek çıkmaz melezleme yapılan ırklar bazen saf ırklardan daha üstün yada düşük genlere sahip olabilirler.
çiftleşme yöntemiyle alamazsın oğuzhan çek dediğin ırkda melez bir ırktır safkan bir ırk değildir muhabbet kuşunun safkan ırkı avustralyadaki kuşlardır onlara en yakın ırk ise yerlidir diğer ırklar labaratuvar ortamında melezlenerek genetik varyasyonlarla elde edilir bunlarada çek,hollanda,ingiliz,jumbo ve show jumbo gibi isimler verilir senin dediğin gibi çoğu zaman bu melezlerdende verimli döller alınamıyor yani en kolay yerli kuştan yavru alınabilirken diğer ırklardan yavru almak zorlaşıyor,Oğuzhan KOBACIK' Alıntı:Daha yavru bile alamadım ama bu konuyu kaç yavru aldın veya kaç tane gördün şeklined çözülmez ve bir kere at ile eşek çiftleşirse katır çıkar doğru ama katır dan verimli döller alamazsın..Kırık bir çek ile kırık bir çeki çaprazlaştır .. Çsaf kan ç kırık
ÇçXÇç
çıkan yavrular ÇÇ Çç Çç çç yani %25 saf çek %50 çek ama gen bakımıyla diğer türlerin genini taşırr kırık deriz .. %25 ise diğer tür çek ile ilgili geni bile yoktur .. Bu konular ile ilgili bilgim var ..
1 ağızda alamazsan bile 10. ağızda elbet alırsın ..
Anladım abi haklısndır .. Şuan lise okuyorum ve işlediğimz konulara göre ve bilgime göre melezlerden saf çıkama sansı var tabi blki lab. ortamı blki doğal ortam şans faktörü ... vs .. HaklısınGökhan YILDIZLI' Alıntı:çiftleşme yöntemiyle alamazsın oğuzhan çek dediğin ırkda melez bir ırktır safkan bir ırk değildir muhabbet kuşunun safkan ırkı avustralyadaki kuşlardır onlara en yakın ırk ise yerlidir diğer ırklar labaratuvar ortamında melezlenerek genetik varyasyonlarla elde edilir bunlarada çek,hollanda,ingiliz,jumbo ve show jumbo gibi isimler verilir senin dediğin gibi çoğu zaman bu melezlerdende verimli döller alınamıyor yani en kolay yerli kuştan yavru alınabilirken diğer ırklardan yavru almak zorlaşıyor,
kardeş albinoluk ve lutinoluk renk pigmentlerinden kaynaklı bir hastalıktır bunun konumuzla alakası yok erkeğin yada dişinin genlerinde ve soyunda bu hastalık varsa doğacak yavruda da olabilir.biz burda ırkını tartışıyoruz rengini değil.Furkan GÜMÜŞ' Alıntı:Arkadaşlar yerli çiftimden tamamıyla albino özelliklerini taşıyan yavru elde ettim çıkmaz diye birşey yok...
Albino sadece renk değil kardeş benim çiftlerimin soyunda Albino olduğu için albino yavru veriyor bu kuşlarında soyunde çek soyu var çek verme ihtimali yüksek ama çıkacak yavru kırık kanı taşıdığı için ileride yavruları kırık olur.Gökhan YILDIZLI' Alıntı:kardeş albinoluk ve lutinoluk renk pigmentlerinden kaynaklı bir hastalıktır bunun konumuzla alakası yok erkeğin yada dişinin genlerinde ve soyunda bu hastalık varsa doğacak yavruda da olabilir.biz burda ırkını tartışıyoruz rengini değil.
Mustafa TÜRKER' Alıntı:Çek değilde Hollanda kırığı var yavruları saf olacak mı diye sormuştum.genetik çaprazlama olarak düşünürsek Hollanda ya da Çek yerli kuşa baskınsa yüzde 25 saf %50 kırık % 25 de çekinik olarak yerli çıkması gerekmez mi.tabi eşbaskın değilse genler