çekoslavak cinsi nedir arkadaşlar diğerlerinden farkı nedir?

ceylin123

Uzman Üyemiz
Katılım
18 Ağu 2010
Mesajlar
464
Konum
balıkesir
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
kimisi böyle bir tür yok dese de neden hala herkesin dilinde bilen varsa yorum yapsın lütfen :-[
 

KurKur

Uzman Üyemiz
Katılım
12 Mar 2010
Mesajlar
2,513
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Bende konuyu  biraz daha karmaşık hale getireceğim  :D :D

    Türk MuhabbetKuşunun nesi eksiktir ki yurt dışından kuş geliyor ? insanlar neden rağbet ediyor ?
    Hiç biri yerli üreticiden aldığımız kuşlar kadar sağlıklı olamayacak ve yerliler kadar fazla yavru yapamayacaklar (Değişmiş coğrafya ve iklim).
    Eğer isterseniz, biri Suriye' den diğeri Çekoslavakya'dan getirilmiş kuşları Ülkemizde çiftleştirebilirsiniz Fakat yavrular hangi ülke ismiyle adlanacaklar ? Değilse sadece "Yerli" mi olacaklar ? Hangi ülkenin bileziğini takabilirsiniz ? Kaç kişi size inanır ? 
    Çekoslavakyadaki Tüm kuşlar iri boy (yahut standart) değildir, elbette onlarında küçük olan kuşları var..
    PetShopa verdiğim kuşların iri boy olanları ayrı bir kafese konuyor ve "Bunlar İngiliz" denilerek daha farklı bir fiyattan satılıyor..  :D  :D
   
    Bilmemiz gerekenler: 1840'lı yıllarda Avusturalya doğal ortamlarınlarından bir kaç çiftin İngiltere'ye nakledildiği ve buradan tüm Dünyaya yayıldığı,
    Tutsaklığın ilk 10 yılında Genetik ve Mutasyon çalışmalarının başladığı ve bir kaç yıl içerisinde farklı renkte Muhabbetkuşlarının elde edildiği,
    İlgiltere’nin dışında Almanya ve Belçika gibi bir çok avrupa ülkesinin MuhabbetKuşları üzerinde Genetik, Mutasyon ve İrileştirme çalışmaları yaptığı (Hatta ikinci Dünya savaşı yıllarında bile bu çalışmaların sürdüğü)
    Malesef ki, hepimizin kuşları birer Mutasyon ve Hybrid (Melez) zincirinin parçası, Safkanlar Avusturalya bozkırlarında insanlara ihtiyaç duymadan yaşamlarını sürdürüyorlar..
    Her MuhabbetKuşu güzeldir. Her canlı gibi onlarda üreyecektir; İnsanlar engel olmadıkça..
 

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Katılım
17 Haz 2010
Mesajlar
6,100
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yılmaz döktürmüşsün. Teşekkürler
 

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Katılım
6 Mar 2010
Mesajlar
1,279
Konum
ankara -
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
bende her renk yavru var ben şimdi bunları ne diye ve nasıl sınıflandırıp satacağım.bakıyorum benim evde yerli diye ürettiğim kuş dışarıda çek veya hollanda diye satılıyor.hemde benim sattığım fiyatın iki katı.ben anlamadım benmi yabancı kaldım bu işe yoksa milletmi satma işini iyi beceriyor.
 

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Katılım
5 Mar 2010
Mesajlar
451
Konum
GÜNGÖREN
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
Yılmaz abi çok önemli bir noktaya değinmiş. Ben bizzat 2 kere çekoslavakyadan tanıdıklar aracılığıyla kasalarla kuş getirttim. 1-2 ay uğraşmıştık, hayli zor bir işti. Ama gelen kuşlara bakınca gülesim geld, benim üretimhanemde ki kuşlardan ne farkı var şimdi bunların dedim. Adamların piyalarıda aynı bizimki gibi. İri kuşlarda var, küçüklerde. İrileri toplarladık küçükleride pet-shopta satışa sunduk. İrilerin Allahı var sağlam kuşlar ama pakistan kuşunu andıran kuş bile vardı içlerinde, şimdi bu kuşların geldiği yer çek cumhuriyeti ama gelen kuşlar muamma..

Bence elimizdeki elemanların değerlerini bilmeliyiz ;) Çekoslavaktı ingilizdi bunların hepsi olur. Ve ne derece doğru tartışılır ama yerli kuşu 5-6 defada ingiliz boyutuna getirebileceğimize inanıyorum. Tabi kuşların kendilerini değil sürekli yavrularını mama ve katkılarla iri tutarak iri yavruların yavrularını daha iyi beslemelerini sağlayarak mamalarla onlardan dahada iriye gidebiliriz. Daha 1 ay önce 8. kuluçkasını bitiren kuşlarda bunu gözlemledim. Tüm kuşları ilaçlama ve dinlendirme amacıyla salmaya aldım sanki anne baba yavrularmış ta ilk anaçlarım daha yuvadan yeni çıkan kuşlar gibi kalmış yanlarında :) Dünyada ün yapmak istiyorsak, almanyada ingilterede fransada bunlar Türkiye kuşu dedirtmek istiyorsak elimizdekilerin vasıflarını arttırmamız gerekiyor bence..