Çekoslavak Diye bir Irk olmadığını söylüyorlar????

Mahmut Tunç

Üyemiz
Adı
MAHMUT
Soyadı
TUNÇ
Değerli abilerim,üsdatlarım , arkdaslarım bir paylaşm sitesinde güncel bilgilere bakarken bir abimizin yazı ile karşılaştım ve aklım hali karıştı. Formda ararttırdım eskilerede bu konuya deyinilmiş...

confusedtw confusedtw confusedtw confused confused confused icon_think ::)

Şimdi sorum şu; Bu kuşlar çesovak degilse ne?

-İri ırk mı?
-İngiliz kırması mı?
-Jumbo kırması mı ?

sizce ne ?

bu arada gördügüm yazıyıda paylasmak istiyorum ve bu yazıyı yazan kişiden özür dileyerek aklım karıştı ,bir bilene sormak lazım dedim ...
pray pray pray scared squint

''SLM MUHABBET KUŞU ÜRETEN VE ÜRETECEK VEYA BAKACAK ARKADAŞLAR ARKADAŞLAR GÖRDÜGÜM KADARIYLA HERKES CEK KUŞU DİYO TABİKİDE BUNU BİLENLERDE VAR BİLMİYENLERDE VAR BEN BİLMİYENLERİN DİKKATİNİ CEKMEK İSTEDİM BİLİNC LENSİNLER ARKADAŞLAR CEK KUŞU DİYE BİRŞEY YOK İST 5 VEYA 6 ARKADAŞ İTAL KUŞ GETİRİYO RESMİ YÖNDEN KUŞ GETİRENLER ARKADAŞLAR DIŞARI GİDİP MUHTELİF ÜLKELERE GİDEREK MUHABBET KUŞU TOPLUYOLAR BU KUŞLAR KASALARA KOYULUYO GETİREN ARKADAŞLARDA BU KUŞLARI KASALARDA ALIYO VE HANGİ ÜLKEDEN KUŞ ALIRLARSA ALSINLAR CEK KAPISINDAN CIKMAK ZORUNDA BAŞKA DEVLETLER CANLI HAYVANA MUSADE ETMEDİKLERİ İCİN BÜTÜN TOPLANAN KUŞLAR CEK DEVLETİNDEN CIKMAK ZORUNDADIR ONUN İCİN CEK DİYOLAR SAYGILAR'' diye ....

Saygılarımla, Düşünce ve Bilgilerini esirgemiyin......

lynx1985

Takipçi Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
doğruöz
Sen kendin yeni bir ırk türetmişsin zaten "Çesovakya"  smileki alkisd Çekoslavak diyecektin sanırım:)

Şaka bir yana ustalar aydınlatırlar.

Mahmut Tunç

Üyemiz
Adı
MAHMUT
Soyadı
TUNÇ
Mustafa DOĞRU' Alıntı:
Sen kendin yeni bir ırk türetmişsin zaten "Çesovakya"  smileki alkisd Çekoslavak diyecektin sanırım:)

:) haklısın yanlış yazmımısım kusurakalma:D

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
O kapıdan gelen kuşlar nasıl oluyorda bilezikli oluyor o zaman?? Zira haber doğru olabilir ama bene yorumlanıp servis edilirken bi yanlışlık olmuş. Sonuçta çekoslavak diye bir ırk vardır ve aynı nitelikleri ihtiva ederler.. Nitekim bir sürü üreticide üretimini yapmaktadır iyi forumlar dilerim..

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Vedat ŞEN' Alıntı:
O kapıdan gelen kuşlar nasıl oluyorda bilezikli oluyor o zaman?? Zira haber doğru olabilir ama bene yorumlanıp servis edilirken bi yanlışlık olmuş. Sonuçta çekoslavak diye bir ırk vardır ve aynı nitelikleri ihtiva ederler.. Nitekim bir sürü üreticide üretimini yapmaktadır iyi forumlar dilerim..

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
Mustafa DOĞRU' Alıntı:

çekoslavak diye bir şeyde yok zaten çek cum. den olanlara çek halkı sloveyalılara da sloven denir

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
aslında ingiliz show muhabbet diye ırklarda yok büyük iri cüsseli yada hangi özellik istenirse o özellikli kuşlar cifleştirilerek ki bu nesiller boyu sürdürülerek özel seçilimle elde edilen kuşlardır. aynı mutasyonları eşlerseniz zaten kuşlar git gide küçülür . her neyse kuş yada diğer hayvalarda geçerli bu insan oğlu herşeyin doğasını bozmayı iyi bilir. bazen show dennen kuşlarda tüy problemleri ayak problemleri vb. ortaya çıkar bunlar hep özel seçilim yönteminden kaynaklanır doğada bu çok ender görülür her neyse....

lynx1985

Takipçi Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
doğruöz
Ahmet TOPRAK' Alıntı:
çekoslavak diye bir şeyde yok zaten çek cum. den olanlara çek halkı sloveyalılara da sloven denir
Çekoslovakya Slovakya ve Çek Cumhuriyeti'nin ayrılmadan öncekli ismidir.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
normalde muhabbet kuşu anavatanı olan avustralyada tek ırktır bu ırk şuanda ülkemizde bulunan yerli diye tabir edilen ırktır diğer ırklar ise muhabbet kuşunu irileştirme sevdasında olan bilim adamlarının muhabbet kuşlarının genleriyle oynayarak ürettikleri ırklardır.yani kuşlar ithal edilirken türkiyeye çek cumhuriyetinden girmesiyle alakası yoktur,çekoslavakyadaki bilim adamları yaptıları mutasyon ve gen oynamalarıyla ana ırktan daha iri bir ırk üretmişlerdir bunada çek ırkı denir aynı olay ingiliz,jumbo,show jumbo,tepeli ırkları içinde geçerlidir,

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
normalde muhabbet kuşu anavatanı olan avustralyada tek ırktır bu ırk şuanda ülkemizde bulunan yerli diye tabir edilen ırktır diğer ırklar ise muhabbet kuşunu irileştirme sevdasında olan bilim adamlarının muhabbet kuşlarının genleriyle oynayarak ürettikleri ırklardır.yani kuşlar ithal edilirken türkiyeye çek cumhuriyetinden girmesiyle alakası yoktur,çekoslavakyadaki bilim adamları yaptıları mutasyon ve gen oynamalarıyla ana ırktan daha iri bir ırk üretmişlerdir bunada çek ırkı denir aynı olay ingiliz,jumbo,show jumbo,tepeli ırkları içinde geçerlidir,
+111

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Benim hatırladığım eskiden 20 yıl önce
1- jumbo
2- Normal muhabbet kuşu vardı.

Her ikisininde tepelisi vardı.

Jumboları iri bilirdik az iri veya orantısız anormal göğüs çıkıntısı olanlar kalitesiz gözü ile bakılır.
Ayağı bacağı aralıklı yürüyüşü normal ama iri kafalı gözleri boğmayacak kafalı heybetli duruşlu renk dağılımı güzel kolyeleri iri ve sanırım 4 iri parçasız noktalı olanlar İyi kalite Jumbo diye duyar bilirdik.

Diğer normal boy Muhabbet kuşlarında ise gene renk olarak.
Mavi
Yeşil
Sarı lutino
Beyaz Albino bunları bilirdik. (hatta beyaza beyaz siyah gözlüler ne diyede düşündüğümü bilirdim ama o zamanlar onlara bile albino işte derlerdi)

Kanat desenlerinde simetri olunca daha beğenilirdi hatırlıyorum.

Sonraları akrobat, kaplan filan derlerdi onuda bir anlamış değilim halen. Sanırım kaplan kendi çizgili gözleri sarılı hareli. Akrobatta ufak ırk (veya ufalmış ırk) cin gibi tepelerde ters dolaşan hareketli kuşlara denirdi.

Gerisi kırıktı ara boy filan yoktu

1-Kaliteli Jumbo
biraz vasıfsızsa kalitesiz jumbo
2-Ara boylara kırık denirdi.
3-Muhabbet kuşu normal
Az ufak ve hareketli kıpır kıpır ama ufak oluşundan küçülmüş denirdi.

Ama o zamandan buzamana çok değişti bir sürü tanımlama üremeler oldu. Hatta internette yoktu çok zor öğrenirdik birşey.

Bende bilemiyorum açıkçası ama benimde merak ettiğim bir konu acaba yurt dışında kaça ayırmışlar. Irk olarak. Renk olarak aşağı yukarı hepsi ayrı kotegarilenmiş onu farkettim renk ayrımında sıkıntı yok ama ırk olarak bende araştırıyorum anlamaya çalışıyorum.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Düzelt bölümünü bulamadım buradan düzeltiyorum kusura bakmayın.
Kalitelide de göğüs ileri ama aşırısı istenmezdi.
Normal muhabbet kuşlarınında ufalmışına kalitesiz denirdi.

Mahmut Tunç

Üyemiz
Adı
MAHMUT
Soyadı
TUNÇ
HEpinize ayrı ayrı teşekür ederim... cok güzel seyler paylastınız benımle ne mutlukı basım sıkıstıgında sıkıntımı nasıl giderecegimi sizin gibi ustalarım ve kardeslerım ve buyuklerım var. (abllarımda tabiki :)

Bu dayanışma anlayış cercevesinde gerçekten güzel ve bilgi bir gelecek yetisir..... ( tabiki almasını ve anlamasını bilr ise)

hepinize cok cok teşekkür ederim saygılarımı sunarım...... evil_idea evil_idea evil_idea evil_idea evil_idea evil_idea alkisd alkisd alkisd alkisd

Yalçın Kasım

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
YALÇIN
Soyadı
KASIM
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
+1

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
kardeş muhabbet kuşu ırkları
1) yerli
2 )çek
3)ingiliz
4)jumbo
5)şow jumbo olarak adlandırılır

kırık kuşlarda iki farlı ırkın bir biriyle eş edilmesinden elde edilen yavrulara denilir selamlar

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Çek diye bi ırk var ama piyasada kalmadı olanda çek deyince fiyatı düşüyor diye ingiliz olarak satıyor.
Ben sana orjinal çeki söyleyeyim ;
Çek iri olur ingiliz gibi , renk paleti çok fazla değildir ve tüy yapısı oldukça yumuşaktır kuşu eline aldığında pamuk gibi gelir yumurta sayısı standarttır 5 yumurta yapar 5 yavru büyütür altına 6. yumurtayı sürsen bile bakmaz şimdi buna itiraz eden çok olur ama bu dediklerimin arkasındayım...

Türkiyede kaybolan bi ırkta alman yerlileri veya alman muhabbeti denilen bı ırk
bu ırkta kafası bilye gibi olur gövdesi ingiliz ayarında olur aslında biraz biçimsiz durur ama orjinali böyledir.

ırkların kırılması birazda pazarla alakalıdır çünki bu 2 ırkında renk paleti kısıtlıdır bu sebeple pazarlamaya yönelik bu tür kırılmalar yapılmıştır.

her ırk çaprazlamalarla oluşturulup daha sonra sürekli kendi içinde çiftleştirilerek devamlılık sağlar,
ırkın tanımları vardır vücut yapısı tüy kaliyesi yumurta sayısı kuluçka yapısı gibi...

Yakın zamanda elime geçen bi alman yerlisinden (kafaları bilye gibi vücutları orantısız iri) yavru almaya çalıştım ama erkek ölünce orjinal bulamayıp bende bi yerli erkek attım sonuç kırık kuşlar :D

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
+1

isott

Üyemiz
Adı
iskender
Soyadı
emanet
Yakın bir zaman da max jumbo diye yeni bir tür cıkartıcam. Farmakoloji çalışmalarına başlıyorum.

genetik mühendisi

iskender emanet

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
İskender EMANET' Alıntı:
Yakın bir zaman da max jumbo diye yeni bir tür cıkartıcam. Farmakoloji çalışmalarına başlıyorum.

genetik mühendisi

iskender emanet
Doğada zaten yeteri kadar papağan türü var allah zaten gerekli olduğu kadar yaratmış bence bu şekilde genleriyle oynayarak bu hayvanlara acı çektiriyoruz,çünkü araştırmalarım ve resimleriden gördüğüm kadarıyla böyle genleriyle oynanarak çok şekilsiz türler ortaya çıkabiliyor.

balikesirli1

Yeni Üyemiz
Adı
erol
Soyadı
sağdıç
orjinal çekostovak dediğin bende bulunmakta arkadaşım senin dediğin gibi 5 yavru bakıyor diyorsun ya öyle değil işin olayı herşey kuşların kendisinde bitiyor bendeki çekostovaklar ingiliz kuşuyla aynı ebattatır