ÇEKOSLAVAK NEDİR ABİ?

mahir_06

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
mahir
Soyadı
kocatürk
USTALAR ARKADAŞLAR NEDİR BU ÇEKOLASLAVAK MEVZUSU HERKES DE BİR ÇEK MUHABBET KUŞUDUR GİDİYOR.. BİRİSİ ŞUNU TAM OLARAK RESİMLİ ŞEKİLDE TANIMLARSA ÇOK MÜTEŞEKKİR OLACAM... BANA SORUYOLAR ÇEK KUŞ VARMI DİYE YOK DİYORUM BEN ÇÜNKÜ BÖLE BİR KUŞ IRKI OLDUĞUNA ARTIK İNANMAMAYA BAŞLADIM. ya ben aralarında ki farkı göremiyorum yada ortalıkta büyük oranda bir bilgi kirliliği var.....

ŞİMDİDEN HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜRLER

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
yerli muhabbet kuşundan daha iri ve kuyruğu daha uzun olanına çekoslavak deniyor.ha bu arada hollanda muhabbet kuşu da var o da çekoslavakla yerli arasındaki iri olanına deniyor.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Mahir KOCATÜRK' Alıntı:
USTALAR ARKADAŞLAR NEDİR BU ÇEKOLASLAVAK MEVZUSU HERKES DE BİR ÇEK MUHABBET KUŞUDUR GİDİYOR.. BİRİSİ ŞUNU TAM OLARAK RESİMLİ ŞEKİLDE TANIMLARSA ÇOK MÜTEŞEKKİR OLACAM... BANA SORUYOLAR ÇEK KUŞ VARMI DİYE YOK DİYORUM BEN ÇÜNKÜ BÖLE BİR KUŞ IRKI OLDUĞUNA ARTIK İNANMAMAYA BAŞLADIM. ya ben aralarında ki farkı göremiyorum yada ortalıkta büyük oranda bir bilgi kirliliği var.....

ŞİMDİDEN HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜRLER
Mahir kardeş elinin altında büyük bir bilgi kaynağı ansiklopedi var (internet)
biraz araştırsan kendi sorunun cevabini kendin bulursun...

mahir_06

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
mahir
Soyadı
kocatürk
Mert AYDIN' Alıntı:
Mahir kardeş elinin altında büyük bir bilgi kaynağı ansiklopedi var (internet)
biraz araştırsan kendi sorunun cevabini kendin bulursun...

bencede zekice mert bey hiç aklıma gelmedi biliyormusunuz... ben şuanda ne yapıyorum ACABA BURASI İNTERNET DEĞİLMİ ve ayrıca bilgi kirliliği üst safhada bir sitedeki diğerini tutmuyor

seliko

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yılmaz
millet yerli demeye utanıyo yerli kuşa çekoslavak diyo yada elindeki kuşu bilmeyen anlamayan insanlar için çek diye yedirmeye çalışıyo bide işin garip tarafı çek kırığı çıktı acaba yerlinin kırığı nasıl olur merak ediyorum

mahir_06

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
mahir
Soyadı
kocatürk
Selim YILMAZ' Alıntı:
millet yerli demeye utanıyo yerli kuşa çekoslavak diyo yada elindeki kuşu bilmeyen anlamayan insanlar için çek diye yedirmeye çalışıyo bide işin garip tarafı çek kırığı çıktı acaba yerlinin kırığı nasıl olur merak ediyorum

sonun KdR katılıyorum size selim bey

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Ersin AKSAR' Alıntı:
bana göre çek hollanda ingiliz hepsi piyasada oluşan uydurma isimler. kuşun iriliğine göre bir isim vermişler işte.
ersin bey bunu bari siz yazmayın, pes doğrusu
bir yerli kuşla İngiliz veya çekoslavak kuşun yüz şekline, kafa yapısına , iriliğine bakın bakalım aynımı?
o halde köpekte köpektir, kangal veya kurt veya doberman isimleride uydurulmuş isimlerdir, sonuçta hepsi köpek....

mahir_06

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
mahir
Soyadı
kocatürk
Mert AYDIN' Alıntı:
ersin bey bunu bari siz yazmayın, pes doğrusu
bir yerli kuşla İngiliz veya çekoslavak kuşun yüz şekline, kafa yapısına , iriliğine bakın bakalım aynımı?
o halde köpekte köpektir, kangal veya kurt veya doberman isimleride uydurulmuş isimlerdir, sonuçta hepsi köpek....
tam olarak öyle değildehepsi köpek tabi ama belli bir soyu var nerden geldiği belli sokaklarda dolaşanlar da kırma nerden geldiği bilinmiyor... çekoslavak olana  fena taktım ben bu kuşun tam tanımı konusunda tartışırım kesinlikle belli bir krıteri yok bence herkes kafasına göre bir şey söylüyor....

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Mahir KOCATÜRK' Alıntı:
tam olarak öyle değildehepsi köpek tabi ama belli bir soyu var nerden geldiği belli sokaklarda dolaşanlar da kırma nerden geldiği bilinmiyor... çekoslavak olana  fena taktım ben bu kuşun tam tanımı konusunda tartışırım kesinlikle belli bir krıteri yok bence herkes kafasına göre bir şey söylüyor....
mahir herkes bildiğini söylüyor ve geneli doğrudur, çekoslavak denilen kuş adındanda anlaşılacağı üzere çekoslavakya da suni dölleme, melezleme ve genleriyle oynanarak ana ırk olan yerli dediğimiz kuştan daha iri bir kuş elde edilmiş bu kuş çekoslavakyada üretildiği için çekoslavak denmiş bu anlattıklarım hollanda, ingiliz ve jumbolar içinde geçerlidir daha detaylı bilgi istiyorsan ve yabancı dilin varsa yabancı sitelerde gerekli makaeller var ordan daha net bilgi alabilirsin

çilem-06

Uzman Üyemiz
Adı
çilem
Soyadı
erdem
valla bende tam çözemedim bunu ama şöyle anlatıyım kuşlarıma göre yanlışsa ben de bilgileniyim

yerli

çekoslovaklar

ingiliz

hollanda

çilem-06

Uzman Üyemiz
Adı
çilem
Soyadı
erdem
mesela bu çift ben çekoslovak diyorum

buda çekoslovak ama

doğrumu yanlışmı

çilem-06

Uzman Üyemiz
Adı
çilem
Soyadı
erdem
teşekkürler ben ırkları hakkında yanlışmı biliyorum onu öğrenmeyi çok istiyorum.

Üsmail ÜLERÜ

Takipçi Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
İLERİ
Genelde iri ırk olan kuşlarla daha küçük yapılı kuşların kırılmasından ortaya çıkan daha farklı fizikli daha farklı görünüşlü kuşlar farklı isimlerler almıştır.Aslında bana görede çekoslovak yada hollanda diye tabir edilen  bir ırk yok. MAalesef zamanla kendi kendimize oluşturduğumuz ırklar bunlar. Küçük yapılı kuşla iri yapılı kuşun kırması haliyle orta halli çıkıyor.benim görüşüm böyle

mahir_06

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
mahir
Soyadı
kocatürk
Çilem ERDEM' Alıntı:
teşekkürler ben ırkları hakkında yanlışmı biliyorum onu öğrenmeyi çok istiyorum.

şimdi kuşalarınıza öncelikle maşallah diyelim çek dediğiniz kuşlar dan mavi olan öle zannediyorum jumbo kırması gibi duruyo ama öbürü zaten iki yerli kuşun çiftleşmesinden bile çıkabilen kırmızı göz bunlara çek demişsiniz benimde sizin gibi düşündüğüm bir sürü kuşum var çok kararsızım bu konuda bir de orjinal çekoslavak demezlermi

mahir_06

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
mahir
Soyadı
kocatürk
İsmail İLERİ' Alıntı:
Genelde iri ırk olan kuşlarla daha küçük yapılı kuşların kırılmasından ortaya çıkan daha farklı fizikli daha farklı görünüşlü kuşlar farklı isimlerler almıştır.Aslında bana görede çekoslovak yada hollanda diye tabir edilen  bir ırk yok. MAalesef zamanla kendi kendimize oluşturduğumuz ırklar bunlar. Küçük yapılı kuşla iri yapılı kuşun kırması haliyle orta halli çıkıyor.benim görüşüm böyle

bencede ismail bey birde şu var orjinal çekoslavak eee babası jumbo annesi yerli nerde orjinallik kırık değilde ne bu bence orta boy kuşlara kırık demek yerine çek veya hollanda demişler

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Mahir KOCATÜRK' Alıntı:
çekoslavak olana  fena taktım ben bu kuşun tam tanımı konusunda tartışırım kesinlikle belli bir krıteri yok bence herkes kafasına göre bir şey söylüyor....
EVET doğru herkez KAFASINA GÖRE BİR ŞEY SÖYLÜYOR!!!

sanırım bu başlığı siz açmıştınız???!!!

YERLİ İRİSİ VEYA ÇEK YAVRU MUHABBETLER ARANIYOR ÜRETİCİDEN http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,23145.msg313954.html#msg313954

Neyse sen kafana göre söyle bir şeyler,

Üsmail ÜLERÜ

Takipçi Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
İLERİ
MAhir bey ben hiç orjinal ana baba görmedim. dediğiniz gibi kırma kuşlar bunlar.Ama işte orta sınıf kırık kuş yerine hollanda yada çek demek dahabi havalı geliyo.Ben bir süre önce kuşlarımı satılığa çıkardığımd açok arkadaş aradı ve hepsinin sorduğu soru tabiki ırk konusuydu.ben hepsine bunların kırık kuş olduğunu söyledim.Kırık kuş deyince sanki vasat alt sınıf gibi anlaşıldım.Abi resimdeki kuşlar değilmi satılacak kuşlar sorusunu soranlar oldu.Ama bende iri kuşlarla orta kuşları kırarak bu kuşları ürettim.Ama çekoslovak yazınca olay daha bideğişiyo.

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
:)
İsmail İLERİ' Alıntı:
MAhir bey ben hiç orjinal ana baba görmedim. dediğiniz gibi kırma kuşlar bunlar.Ama işte orta sınıf kırık kuş yerine hollanda yada çek demek dahabi havalı geliyo.Ben bir süre önce kuşlarımı satılığa çıkardığımd açok arkadaş aradı ve hepsinin sorduğu soru tabiki ırk konusuydu.ben hepsine bunların kırık kuş olduğunu söyledim.Kırık kuş deyince sanki vasat alt sınıf gibi anlaşıldım.Abi resimdeki kuşlar değilmi satılacak kuşlar sorusunu soranlar oldu.Ama bende iri kuşlarla orta kuşları kırarak bu kuşları ürettim.Ama çekoslovak yazınca olay daha bideğişiyo.
KATILIYORUM. :)