ÇEKOSLAVAK NEDİR ABİ?

mahir_06

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
mahir
Soyadı
kocatürk
Mert AYDIN' Alıntı:
EVET doğru herkez KAFASINA GÖRE BİR ŞEY SÖYLÜYOR!!!

sanırım bu başlığı siz açmıştınız???!!!

YERLİ İRİSİ VEYA ÇEK YAVRU MUHABBETLER ARANIYOR ÜRETİCİDEN http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,23145.msg313954.html#msg313954

Neyse sen kafana göre söyle bir şeyler,

mert bey ozamanlar ben anlamadığım için yazmışım demek ki yeni yeni bu olayı farkettim ben de,  ne öğrendiysem %80 ni bu siteden öğrendim diğer bildiklerim de öyle işte kulaktan dolma ben daha muhabbet kuşu üretimiyle toplasan 6 aydır uğraşıyorum acemi sayılırım yani ustalara saygısızlık etmek gibi bir terbiye ye de sahip değilim.Eğer doğrusunu bildiğinize eminseniz bunu kulaktan dolma olmayacak şekilde gerçeklerle ispatlarsınız bende öğrenmiş olurum, bilmeyenlerde. Bu sitenin kuruluş amacı zaten bilgi paylaşımı. Bende bilmediğim bi şeyi öğrenmek için açtım bu konuyu...Orjinal dediğiniz bir tane anne baba gösterin, gösterin de bende kafama göre konuşmuş olayım Siz de bu işin profesörüsünüz yaa hemen açıklarsınız.. BÜYÜK ÜSTAD MERT AYDIN

mahir_06

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
mahir
Soyadı
kocatürk
İsmail İLERİ' Alıntı:
MAhir bey ben hiç orjinal ana baba görmedim. dediğiniz gibi kırma kuşlar bunlar.Ama işte orta sınıf kırık kuş yerine hollanda yada çek demek dahabi havalı geliyo.Ben bir süre önce kuşlarımı satılığa çıkardığımd açok arkadaş aradı ve hepsinin sorduğu soru tabiki ırk konusuydu.ben hepsine bunların kırık kuş olduğunu söyledim.Kırık kuş deyince sanki vasat alt sınıf gibi anlaşıldım.Abi resimdeki kuşlar değilmi satılacak kuşlar sorusunu soranlar oldu.Ama bende iri kuşlarla orta kuşları kırarak bu kuşları ürettim.Ama çekoslovak yazınca olay daha bideğişiyo.

BAŞAK MANTIKLI BİR AÇIKLAMA BULAMADIM BEN GALİBA HAKLISINIZ İSMAİL BEY

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Mahir KOCATÜRK' Alıntı:
mert bey ozamanlar ben anlamadığım için yazmışım demek ki yeni yeni bu olayı farkettim ben de,  ne öğrendiysem %80 ni bu siteden öğrendim diğer bildiklerim de öyle işte kulaktan dolma ben daha muhabbet kuşu üretimiyle toplasan 6 aydır uğraşıyorum acemi sayılırım yani ustalara saygısızlık etmek gibi bir terbiye ye de sahip değilim.Eğer doğrusunu bildiğinize eminseniz bunu kulaktan dolma olmayacak şekilde gerçeklerle ispatlarsınız bende öğrenmiş olurum, bilmeyenlerde. Bu sitenin kuruluş amacı zaten bilgi paylaşımı. Bende bilmediğim bi şeyi öğrenmek için açtım bu konuyu...Orjinal dediğiniz bir tane anne baba gösterin, gösterin de bende kafama göre konuşmuş olayım Siz de bu işin profesörüsünüz yaa hemen açıklarsınız.. BÜYÜK ÜSTAD MERT AYDIN
sen yaz kardeş, bilmediğin bir şeyi öğrenmek için açtıysan bu konuyu yorum yapan kişilere, bana, ukalaca konuşman gerekmiyor,
hele hele bana yok üstat, yok profesör gibi kelimelerini tartta yaz,
derhal senin için orijinal çek resimleri koyarım şimdi hemen!!
al eline mausu tıkla bulursun
sana cevap bile vermem bu dakikadan sonra. sıkıntın varsa bak telim yazıyor ararsın anlatırsın, usulüne göre dinler cevabını veririm.

haydar5050

Uzman Üyemiz
Adı
haydar
Soyadı
ulutuz
Doğal ortamlarında muhabbet kuşları, 17-20 cm uzunluğunda, 30-40 gram ağırlığındadır. Karın ve but bölgeleri açık yeşilken, arka ve kanat yüzeyleri siyah-sarı çizgi ve desenlerle örülüdür.Ana vatanları Avustralyadır.Arkadaşlar internette bütün sitelerde yazan bir bilgi.Buna dayanarak muhabbet kuşlarının genleriyle oyananarak kırılarak çeşitli ırklar geliştirildiğini söyleyebiliriz.Çekoslovak,Hollanda,jumbo kuşların bu çalışmaların sonucu ortaya çıktığı da söylenebilir.Yalnız bizim ülkemizde Bu konu hayvan sevgisinden çıkmış ticari bir saplantıya dönüşmüş durumda maalesef.Üretici arkadaşlarımız da arz talep meselesi karşısında bu gibi pazarlama stratejilerine başvuruyolar.Yalnız bence polemiğe girmeye veya tartışmaya hiç gerek yok mert abi ve mahir kardeşim bakın mert abimiz de büyüğümüz gerek yok bu tür şeylere;artık satışlar görerek görsel şekilde yapılıyor.İlanı veren kuşu satan arkadas ne derse desin alıcı bildikten sonra sorun yok.Ayrıca şu kuşlara da bence yerli veya yerli irisi diyelim kuşlarımız bu kadar mı kötü ki yerli demeye çekiniyoruz.YERLİ OLSUN BEŞ FAZLA OLSUN DİYEREK KONUYU TATLIYA BAĞLAYALIM LÜTFEN ARKADAŞLAR

mahir_06

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
mahir
Soyadı
kocatürk
Haydar ULUTUZ' Alıntı:
Doğal ortamlarında muhabbet kuşları, 17-20 cm uzunluğunda, 30-40 gram ağırlığındadır. Karın ve but bölgeleri açık yeşilken, arka ve kanat yüzeyleri siyah-sarı çizgi ve desenlerle örülüdür.Ana vatanları Avustralyadır.Arkadaşlar internette bütün sitelerde yazan bir bilgi.Buna dayanarak muhabbet kuşlarının genleriyle oyananarak kırılarak çeşitli ırklar geliştirildiğini söyleyebiliriz.Çekoslovak,Hollanda,jumbo kuşların bu çalışmaların sonucu ortaya çıktığı da söylenebilir.Yalnız bizim ülkemizde Bu konu hayvan sevgisinden çıkmış ticari bir saplantıya dönüşmüş durumda maalesef.Üretici arkadaşlarımız da arz talep meselesi karşısında bu gibi pazarlama stratejilerine başvuruyolar.Yalnız bence polemiğe girmeye veya tartışmaya hiç gerek yok mert abi ve mahir kardeşim bakın mert abimiz de büyüğümüz gerek yok bu tür şeylere;artık satışlar görerek görsel şekilde yapılıyor.İlanı veren kuşu satan arkadas ne derse desin alıcı bildikten sonra sorun yok.Ayrıca şu kuşlara da bence yerli veya yerli irisi diyelim kuşlarımız bu kadar mı kötü ki yerli demeye çekiniyoruz.YERLİ OLSUN BEŞ FAZLA OLSUN DİYEREK KONUYU TATLIYA BAĞLAYALIM LÜTFEN ARKADAŞLAR

BENDE ONU DİYORUM ZATEN KUŞLARINI DAHA İYİ BİR BEDELE SATABİLMEK İÇİN UYDURULMUŞ BİR IRK BENCE

haydar5050

Uzman Üyemiz
Adı
haydar
Soyadı
ulutuz
Uydurulmuş demiyelim de Mahir bu gen değişimi sonucu yapısı değişmiş bi modeli diyelim gerçekten bikaç yapısı farklı türü var öyle dersek jumbo da yok dememiz lazım o da doğada olmayan bi yapıda herkes istediği gibi satsın kuşunu biz bilinçli olalım insanları kandırmayalım yeter.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
mahir bi ara sincana gel sana hakiki orijinal cz bilezikli çekoslavak kuşları göstereyim yerli yani ana ırk la arasında dünya kadar fark var en azından asaleti duruşu iriliği yeter onun içinde bu kuşlar para ediyor kardeş ama üretim konusunda da yerlinin üstüne tanımam.

mahir_06

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
mahir
Soyadı
kocatürk
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
mahir bi ara sincana gel sana hakiki orijinal cz bilezikli çekoslavak kuşları göstereyim yerli yani ana ırk la arasında dünya kadar fark var en azından asaleti duruşu iriliği yeter onun içinde bu kuşlar para ediyor kardeş ama üretim konusunda da yerlinin üstüne tanımam.
gökhan sicanda tam nerdesin görüşelim mutlaka

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
Ersin AKSAR' Alıntı:
bana göre çek hollanda ingiliz hepsi piyasada oluşan uydurma isimler. kuşun iriliğine göre bir isim vermişler işte.
kesinlikle asıl olan üretildiği ülke özel seçilimle iri kuşlar elde edilmiş ingilkiz vs. inlizlerin irisine jumbo onlarında uzuntüy geni taşıyanına ve fenotipi olanına show deniyor. ee tabi türkiyede her işte olduğu gibi elesefiye ne denk gelise o eş yapılınca kuşlar yaradılışına dönüyor yani doğada hayatta kalabilecekleri ebatta yani ufalıyor...onada yerli deniyor enterasan işler..

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:

Mahir bey durum çekoslavak ,İngiliz,hollanda  bunlar sadece kuşları birbirlerinden ayırmamızı kolaylaştıracak adlandırmalar aslında  ve gerçekten tüm bu adlar altında olan her ırkın farklı özellikleri var buna yok diyemeyiz uydurulmuş bile olsa birbirilerinden ayrılan özellikler mevcut ise sorun yok

Anladığım kadarıyla Gökhan bey size bu konuda yardımcı olacak canlı bir şekilde cz bilezikli kuşu gösterecek çekoslavak diye adlandırdığımız ırkın özelliklerini taşıyorsa vede ayağında cz bileziği varsa işte o kuş orjınal çekoslavaktır....

mahir_06

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
mahir
Soyadı
kocatürk
Cihan AYTAN' Alıntı:
Mahir bey durum çekoslavak ,İngiliz,hollanda  bunlar sadece kuşları birbirlerinden ayırmamızı kolaylaştıracak adlandırmalar aslında  ve gerçekten tüm bu adlar altında olan her ırkın farklı özellikleri var buna yok diyemeyiz uydurulmuş bile olsa birbirilerinden ayrılan özellikler mevcut ise sorun yok

Anladığım kadarıyla Gökhan bey size bu konuda yardımcı olacak canlı bir şekilde cz bilezikli kuşu gösterecek çekoslavak diye adlandırdığımız ırkın özelliklerini taşıyorsa vede ayağında cz bileziği varsa işte o kuş orjınal çekoslavaktır....
walla cihan abii bu konuda çok kararsızım gökhanla bir görüşemedik o kuşları görsem belki ikna olurum.. çünkü ırkları konusunda çek ingiliz hollanda jumbo vs..pek fazla bilgim yok konuyuda ondan açtım zaten. bir sürü şey söyleniyor içlerinden doğru olanı seçmek çok zor. YA kuşu biraz iri gördü mü hemen çek etiketini yapıştırıveriyor .. O kadar bilinçsiz  kırılmış ki bu muhabbet kuşları hangi kuş hangi ırktan geliyo anlaman gerçekten  çok zor. HAKsız mıyım

İşi bilene değil sözüm ben bilirim deyip te bol keseden atana. Ben bilmem Üstat bilir alkisd

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
mahir cihan beyde benim dediğimi söylüyor bu hafta sonu baya yoğun geçti onun için seni arayamadım ayrıca sana söylediğim cz bilezikli dişi kuş da şuan kuluçkada onun için rahatsız etmek istemiyorum müsait olduğumuz zaman sana kuşları göstericem.

erdinch

Yeni Üyemiz
Adı
erdinç
Soyadı
gültekin
uluslararası standartlamaya göre, "mutasyon" larına göre ayrılıyorlar. (renk pigmentleri) http://www.angelfire.com/ak/whisperingwings/page2.html
ingiliz ya da jumbo diye ayırdıklarımıza "şov" kuşları deniyor, yarışmalara giriyorlar

bir kuşun bileziğinde cz yazması kimliğini belirlerken üretim yerini işaret eder, ırkını değil. bu tr ya da de olabilir. halk arasında "şov" yada jumboya ingiliz denmesinin nedeni, bu kuşu ingilizlerin çaprazlamayla üretmiş olmaları(Avustralyayı ingilizler keşfetti, normaldir)
Bilezik konusunu kanaryacı arkadaşlar iyi bilirler.